„Mândrie și pasiune”, o poveste de iubire după romanele lui Jane Austen

TVR2 | Duminică, 16 Ianuarie 2022
Din 17 ianuarie, de luni până vineri, de la ora 16:00, iubitorii romanelor lui Jane Austen vor putea urmări în premieră la TVR 2 serialul „Mândrie și pasiune” (ORGULHO E PAIXAO – Brazilia, 2018).

Datorită viziunii sale complex-realiste a vieții interioare a femeilor, a măiestriei descrierii şi a comentarii ironice și burlești, Jane Austen se numără printre cele mai notabile scriitoare ale epocii sale şi a fost sursă de inspiraţie pentru numeroase filme şi seriale de succes.

(w640)

Produs și difuzat de Rede Globo în 2018, „MÂNDRIE ŞI PASIUNE a fost creat de Marcos Bernstein, în regia lui Fred Mayrink, iar intriga reuneşte naraţiuni din romanele: „Sense and Sensibility” (1811), „Pride and Prejudice” (1813), „Emma” (1815), „Northanger Abbey” (1818) și „Lady Susan” (1871). Coloana sonoră, „Trilha Sonora da Novela”, aparţine companiei de discuri Som Livre.

(w640)

În această reinterpretare a romanelor clasice ale lui Jane Austen, acţiunea este amplasată în anul 1910, în oraşul Valley of Café și spune povestea Elisabetei (Nathalia Dill), o femeie cu o viziune înaintea timpului său, cu vise și ambiții complet diferite pentru o tânără din epoca respectivă.

Ofélia (Vera Holtz) este o mamă care visează să își căsătorească cele cinci fiice cu burlaci eligibili. Jane (Pâmela Tomé), frumoasă și romantică, este fiica cea mare. Mariana (Chandelly Braz) este expansivă și își dorește să trăiască o mare aventură. Cecília (Anajú Dorigon) este o cititoare pasionată care călătorește prin lumea imaginației iar fiica cea mică, jucăușa Lídia (Bruna Griphao), face totul pentru a obține ceea ce își dorește.

(w640)

Dintre surori, Elisabeta (Nathalia Dill) este cea mai curajoasă și, încurajată de tatăl ei Felisberto (Tato Gabus Mendes) luptă să-și realizeze visele. Ea își inspiră surorile să-și urmeze inimile și să-și scrie singure soarta, chiar dacă trebuie să sfideze regulile și obiceiurile începutului de secol XX. Elisabeta nu vede căsătoria ca pe o prioritate, ceea ce este de neînțeles pentru mama ei și, de asemenea, pentru Ema (Agatha Moreira), cea mai bună prietenă a Elisabetei. Soarta devine însă incertă când sosește bogatul aristocrat Darcy (Thiago Lacerda) care îi atrage atenția Elisabetei, declanșând o pasiune care îi zdruncina convingerile și pune la îndoială prejudecățile.

Distribuţie şi personaje:

Nathalia Dill - Elisabeta Benedito

Thiago Lacerda - Darcy Williamson

Alessandra Negrini - Suzana Vernon

Vera Holtz - Ofélia Benedito

Pâmela Tomé - Jane Benedito

Chandelly Braz - Mariana Benedito

Ana Júlia Dorigon - Cecília Benedito

Bruna Griphao - Lídia Benedito

Tato Gabus Mendes - Felisberto Benedito

Agatha Moreira - Ema Cavalcante

Ricardo Tozzi - Xavier Vidal

Tarcísio Meira - Lorde Williamson

Gabriela Duarte - Julieta Bittencourt, Rainha do Café

Maurício Destri - Camilo Bittencourt

Joaquim Lopes - Olegário.

TVR +
Canalul TVR YouTube