loader
Foto

Galerie foto

„Madrigal la Art Safari”, pentru iubitorii de muzică, de luni până vineri, la TVR Cultural | VIDEO

Din 13 noiembrie, TVR Cultural transmite o nouă serie dedicată culturii și cântului coral: „Madrigal 60 - Art Safari”. Producția este difuzată de luni până vineri, de la ora 18.45.

 

Amfitrionii acestei serii sunt Valentina Băințan, producătoare TV, și Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”.

„Madrigal la Art Safari” intră în casele telespectatorilor TVR Cultural prin intermediul unei serii de 15 episoade, a câte 15 minute fiecare, un concept realizat chiar în expoziția Art Safari. Cele 15 episoade vor relata cele mai frumoase si surprinzătoare povești din istoria Corului Madrigal, fiind însoțite de imagini rare din arhiva TVR, dar și din arhiva actuală a Corului Madrigal.

La Art Safari, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” propune publicului o expoziție inedită: „Pe mai multe voci. O expoziție de muzică celestă” (curator: Emil Pantelimon, scenografie: Vladimir Turturică), care vorbește despre istoria Corului Madrigal.

Iubitorii de muzică se pot bucura de expoziția care are în centru istoria Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” până în ianaurie 2024.

Aceasta cuprinde 16 spații vibrante, 60 de costume, 70 de discuri, informații inedite și experiențe muzicale interactive și senzoriale, o istorie afectivă colectivă a Crăciunului românesc, politică și societate, sunet, culoare și miros, toate acestea, prin experiența celor 60 de ani de Madrigal.

Conceptul seriei este semnat de Emil Pantelimon și Valentina Băințan.

Echipa video: Andrei Țoneș, David Diaconescu, Zsolti Portik

Coordonare proiect: Marius Portik

Producător: Valentina Băințan.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Andra Soceanu: „Am plâns de bucurie împreună cu tatăl meu! Am simțit că aparțin unei țări care a câștigat”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Vacanță pentru elevi, muncă pentru constructori | VIDEO

Unul dintre cele mai importante programe de investiții în şcolile ieşene se derulează în această vară. 14 unităţi de învăţământ sunt sub schele ...

Drama românească „Epava”, în 18 iulie, la TVR Cultural. Regizorul Cornel Gheorghiță: Am trăit schimbarea din 1989 și mi s-a părut că am trecut dintr-o lume în alta

Între 15 și 21 iulie, telespectatorii TVR Cultural sunt invitați să urmărească dramele „Spirala” (2021), „Epava” (2019) și „Monștri.” (2019) și ...