loader
Foto

Literatura pentru copii, literatura despre copii și literatura scrisă de copii | VIDEO

„De ce-aș citi cărţi pentru copii şi adolescenţi?” a fost întrebarea care a dat startul unei noi ediții a emisinii „De ce-aș citi?”, duminică, 4 iunie, de la ora 15:00 și pe care moderatorul Tudor Călin Zarojanu a dezbătut-o alături de invitații săi, Adina Popescu, scriitoare și Alex Călin, directorul editurii „Cartea copiilor”.

 

Am crescut toții răsfoind paginile cărților pentru copii și despre copii. Este o diferență între ele, întrucât unele dintre cărțile despre copii nu sunt destinate doar micilor cititori. Categoric nu este doar pentru copii „Micul Prinț”, romanului lui Antoine de Saint-Exupéry, nici romanul „Doi ani de vacanță”, al lui Jules Verne, nici „Ultima licornă”, al lui Peter S. Beagle, nici „Imparatul mustelor”, de William Golding. În afară de acestea, însă, și de multe altele, există firește și cărți scrise doar pentru copii, în special cărțile pentru cei mai mici dintre ei, cele cu text puțin, de obicei în versuri, și multe imagini frumoase. Nu în ultimul rând, avem și cărți scrise de copii – fie din categoria descrisă anterior, fie chiar texte literare în toată regula, unele poate mai inspirate decât cele ale adulților, căci sunt scrise din interior, nu din exterior.

(w882)

De ce-aș citi cărţi pentru copii şi adolescenţi? Ca să încerc să-mi păstrez ori să-mi regăsesc măcar o părticică din inocența copilăriei. Ca să știu să vorbesc cu ei. Ca să pot ajuta copiii să navigheze prin lume sunt doar câteva dintre concluziile la care au ajuns Tudor Călin Zarojanu, alături de invitații săi, Adina Popescu, scriitoare și Alex Călin, directorul editurii „Cartea copiilor”. Producător Bogdana Pascal.

Emisiunea „De ce-aș citi?” își propune să atragă spre lectură pe cei care nu prea mai citesc. În fiecare duminică, moderatorul Tudor Călin Zarojanu, alături de invitați din domeniul literaturii și nu numai, îi așteaptă pe telespectatorii TVR Cultural în cadrul primitor al Casei Mincu, pentru o dezbatere pe un ton colocvial, prietenos și amuzant, care ne poate oferi răspunsul la întrebarea „De ce-aș citi?”.

(w882)

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...