loader
Foto

Italia: Måneskin vor fi probabil confirmați ca participanți la Eurovision 2021

Måneskin, cu piesa „Zitti e buoni”, a câștigat cel de-al 71-lea Festival di Sanremo și posibilitatea de a reprezenta Italia la Eurovision Song Contest din Rotterdam.

 

Înainte de a concura, toți concurenții trebuie să spună televiziunii nationale RAI dacă ar fi dispuși să reprezinte Italia la Eurovision Song Contest dacă ar triumfa.  Nu fiecare spune „sì”, așa că câștigătorul Sanremo nu pleacă neapărat în Olanda.

Câștigătorii din acest an, Måneskin, vor fi probabil confirmați ca participanți la Eurovision ai Italiei la o conferință de presă care va avea loc duminică 7 martie.

Orice s-ar întâmpla, fiind una dintre cele 5 Big five, Italia se califică automat pentru Marea Finală a Concursului Eurovision, care va avea loc sâmbătă, 22 mai 2021.

 

Despre Måneskin

Måneskin este o trupă italiană de rock din Roma, formată din solistul Damiano David, basistul Victoria De Angelis, chitaristul Thomas Raggi și bateristul Ethan Torchio.

 

71th Festival di Sanremo

Festivalul italian di Sanremo a avut o serie anuală de 5 nopți consecutive de divertisment live.  Pentru a ajunge la rezultatul final, toti cei 26 participanti  au interpretat melodiile concurente de trei ori pentru diferitele jurii: un juriu demografic, un juriu de presă  și telespectatorii, care au putut televota pentru melodiile lor preferate în timpul finalei.

Toate cele 3 piese au fost punctate în mod egal (fiecare 33% + 1% pentru televot) și au produs o clasare finală.  Primii 3 au trecut la o super finală în care a avut loc un nou vot din partea juriului de presă, a juriului demografic și a publicului, producând următoarele rezultate finale.

 

Ermal Meta - Un milione di cose da dirti (3rd)

Francesca Michielin e Fedez - Chiamami per nome (2nd)

Måneskin - Zitti e buoni (1st)

 

Cei doi foști participanți la concursul Eurovision, Francesca Michielin (2016) și Ermal Meta (2018) au terminat pe locul al doilea și respectiv pe locul al treilea.

 

Clasa Sanremo din 2021

Cei 26 de artisti și cântecele lor au fost :

 

Aiello - Ora (25)

Annalisa - Dieci (7)

Arisa - Potevi fare di più (10)

Bugo - E invece sì (24)

Colapesce e Dimartino - Musica leggerissima (4)

Coma_Cose - Fiamme negli occhi (20)

Ermal Meta - Un milione di cose da dirti (3)

Extraliscio feat.  Davide Toffolo - Esordienti (12)

Fasma - Parlami (18)

Francesca Michielin e Fedez - Chiamami per nome (2)

Francesco Renga - Quando trovo te (22)

Fulminacci - Santa Marinella (16)

Gaia - Cuore amaro (19)

Ghemon - Momento perfetto (21)

Gio Evan - Arnica (23)

Irama - La genesi del tuo colore (5)

La Rappresentante di Lista - Amare (11)

Lo Stato Sociale - Combat Pop (13)

Madame - Voce (8)

Malika Ayane - Ti piaci così (15)

Måneskin - Zitti e buoni (1)

Max Gazzè și Trifluoperazina Monstery Band - Il farmacista (17)

Noemi - Glicine (14)

Orietta Berti - Quando ti sei innamorato (9)

Random - Torno a te (26)

Willie Peyote - Mai dire mai (La locura) (6)

(Poziția finală între paranteze)

 

Italia la Concursul Eurovision

În 1997, țara s-a retras din Concursul Eurovision, dar de la întoarcerea lor în 2011, au terminat în top 10 de 7 ori din 9, ridicând două medalii de argint pe parcurs!

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Seria documentară „Ecce Via”, în Săptămâna Patimilor, la TVR Cultural | VIDEO

În Săptămâna Patimilor pentru creștinii ortodocși, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească seria documentară „Ecce Via”, o ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.