loader
Foto

Irina Dăncuş: „Mulţumesc” este cel mai important cuvânt pentru mine

Amănunte din spatele camerei despre prezentatoarele Telejurnalului de la TVR 1

 

Un material realizat de colegii de la TVRNews.ro, site-ul de ştiri al Televiziunii Române.

V-aţi întrebat vreodată ce face prezentatoarea de la meteo cu un sfert de oră înainte de a spune temperaturile, în direct? Ştiţi cum a descoperit Irina secretul fericirii? A dezvăluit chiar ea, pentru tvrnews.ro.

În fiecare dimineaţă, înainte de a ajunge la TVR pentru Telejurnalul matinal, meditez cu ajutorul respiraţiei 10-15 minute. Înainte de a intra în direct, spun în gând, adeseori, o rugăciune. Pentru mine cel mai important cuvânt este „Mulţumesc”.

Dansul şi teatrul se numără printre hobby-urile mele. Dansul este cel pe care îl şi practic (dans sportiv, salsa şi tangou argentinian), iar la teatru aş merge în fiecare zi. Am făcut şi cursuri de actorie, pentru că au fost nişte ani în care mi-am dorit să devin actriţă. Acum mă mulţumesc cu poezia, la care mă întorc ori de câte ori îmi pică o carte de versuri în mână.

Cel mai important lucru pe care l-am învăţat este să trăiesc şi să preţuiesc mai mult momentul prezent. Într-o zi de vară, acum 10 ani, am fost selectată pentru un concurs la Ştiri şi am câştigat un post de reporter. Sunt ACUM în TVR pentru că mai am lucruri de învăţat aici şi altele de împărtăşit. Am învăţat si mi-am reamintit de importanţa detaliilor, dar şi a ansamblului. Am învăţat să fiu mai disciplinată, mai răbdătoare, dar şi mai deschisă la nou, mai spontană. Am învăţat că încrederea e prima de luat când pleci la orice drum.

Am uitat că există reţele ale succesului. Am învăţat că fiecare are calea sa. Am uitat că imaginea defineşte un om. Am învăţat ca omul este mai mult decât imaginea sa. Am uitat ca greşelile ne "coboară". Am învăţat că ele sunt, de cele mai multe ori, mari învăţături, care ne ajută să evoluăm.

Am uitat că fericirea ţine de atingerea unor obiective. Am învăţat că fericirea este tot timpul în noi, doar să o băgăm în seamă.

Cel mai greu moment din zi, pentru mine, este înaintea intrării în direct. Atunci sunt clipele în care, vrei, nu vrei, te desprinzi de grijile personale şi te pregăteşti să intri în contact cu telespectatorii, cărora trebuie să le transmiţi cu bună dispoziţie, calm şi acurateţe informaţiile pe care le-ai pregătit pentru ei.

Responsabilitatea este cu atât mai mare cu cât pentru “produsul” pe care îl prezinţi au lucrat şi lucrează chiar şi atunci, în direct, mai mulţi colegi şi, în acelaşi timp, ştii că aceia care te privesc te apreciază.

Cel mai plăcut este atunci când mă opreşte cineva şi fie mă întreabă de starea vremii, fie îmi spune că i-am făcut ziua mai senină.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...