loader
Foto

Investiţi în România!: Tranziția micilor afaceri la economia verde

Cine trebuie să finanţeze tranziţia către economia verde? Cum vor afecta producţia şi comerţul din sectorul agricol măsurile impuse de Pactul Verde European? Cât de mult ştiu antreprenorii despre acest proces? Aflați marţi, 21 decembrie, de la ora 21.00.

 

Octavian-Dragomir JORA discută cu Iuliu WINKLER, membru al Parlamentului European şi prim-vicepreşedinte Asociaţia Europeană a IMM-urilor despre oportunităţile pe care le are ţara noastră în atragerea fondurilor comunitare pentru tranziţia micilor afaceri la economia verde, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cum pot fi acestea accesate şi care sunt măsurile care ar trebui adoptate de către statul român pentru o mai bună absorbţie, precum și despre impactul Green Deal asupra întreprinderilor mici şi mijlocii.

Daniel BOTĂNOIU, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, ne spune cum influețează Pactul Verde European evoluția proiectelor din agricultură, cum trebuie motivați tinerii să creeze agribussiness-uri și cum îi putem aduce pe românii din diaspora acasă.

Echipa emisiunii vă invită să-l cunoașteți pe Cristian Gherle, un tânăr temerar din judeţul Cluj, care, cu o investiţie de aproximativ 75.000 de euro şi din pasiune pentru plante, a pus bazele Fructy, o afacere cu sucuri naturale din judeţul Cluj, într-un reportaj realizat de Roxana Segneanu, jurnalist tv.

Tot în această ediție, jurnalista Cristina Leorenț vă spune povestea Atelierului de Brânză NarCheese, o marcă sub care semnează Narcis Pintea, un antreprenor instruit în Elveţia, care s-a întors să investească, tot în Cluj.

Un hobby poate ajunge în timp o afacere. Laurenţiu Mândrilă şi Ioana Coca, parteneri Oriel Beer din Bucureşti, au adus berea creată pentru consumul propriu, pe mesele europenilor, în doar câţiva ani. Totodată, vă dăm întâlnire cu tineri încrezători, care în timpul liber organizează conferinţe pentru a face cunoscute domeniile economice în rândul colegilor de liceu, astfel încât, aceştia să poată lua cea mai bună decizie în privinţa alegerii unei cariere. Ambele reportaje sunt semnate de jurnalistul Răzvan Onesa.

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA sunt:

  • IULIU WINKLER – membru al Parlamentului European, prim-vicepreşedinte Asociaţia Europeană a IMM-urilor
  • DANIEL BOTĂNOIU – preşedinte Asociaţia Fermierilor din România

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii sau pe adresa de email: investitiinromania@tvr.ro.

***

Partenerul emisiunii:

(w100) hotel sigl

Hotel Mari Vila, o investiție făcută de români. (prezent în social media, pe Facebook )

 

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00: Un doctor pentru dumneavoastră = "Doctori fără de Arginți".