Între bine şi rău: unirea cu Basarabia

TVR.RO | Marţi, 03 Decembrie 2013
Liviu Mihaiu şi invitaţii săi au dezbătut acest subiect marţi, 3 decembrie, la TVR 1 şi pe TVR+

Ediția emisiunii de marți 3 decembrie este disponibilă online pe TVR+

România şi Moldova - reunificare prin integrare sau integrare prin reunificare? Aceasta este tema pe care Liviu Mihaiu şi invitaţii săi la Între bine şi rău de marţi 3 decembrie o discută, cu argumente pro şi contra.

„Ne-am cam uitat sentimentele naţionale. Nu mai sunt la modă. Nu mai eşti cool dacă eşti patriot. Dar pun şi eu o întrebare: mai vreţi, fraţilor, să ne unim cu Basarabia? Dar dânşii, din Republica Moldova, mai vor să se unească cu noi?” – de la aceste întrebări porneşte Liviu Mihaiu dezbaterea de la Între bine şi rău, marţi, la TVR 1.

Invitaţii care vin în platoul emisiunii găzduite de Liviu Mihaiu în această săptămână, cu propriile păreri şi argumente privind tema în discuţie, sunt Dorin Chirtoacă - primarul oraşului Chişinău, Teodor Baconschi - fost ministru de externe, Dan Dungaciu - sociolog, Vasile Ernu – scriitor, Varujan Vosganian – scriitor şi om politic.

Din 8 octombrie, Liviu Mihaiu a revenit la TVR 1 cu emisiuni în care spiritele se încing, în care telespectatorii sunt prinşi de subiectele fierbinţi dezbătute, iar publicul nu este format din simpli figuranţi, ci din oameni direct implicaţi în temele de discuţie. Printre subiectele dezbătute la Între bine şi rău în acest sezon s-au numărat eutanasierea câinilor fără stăpân, torţionarii, exploatările de la Roşia Montană, republică sau monarhie, ce vor bărbaţii de la femei şi ce vor femeile de la bărbaţi.

În fiecare marţi seară, de la 21.10, la TVR 1 şi pe TVR+, două echipe sunt chemate să se exprime, de pe poziţii antagonice, pe marginea unor teme politico-sociale sau economice de actualitate, privite între bine şi rău. Invitaţi sunt reprezentanţi ai oficialităţilor, jurnalişti şi psihologi, care vin cu argumente pertinente, iar concluziile le trag publicul şi telespectatorii.

TVR +
Canalul TVR YouTube