loader
Foto

Galerie foto

„Breaking Fake News”: Inteligenţa Artificială – prieten sau duşman al omenirii? | VIDEO

Marian Voicu şi echipa sa ne-au dat întâlnire  la o nouă ediţie a emisiunii „Breaking Fake News”, duminică, 11 iunie, de la ora 19.00, la TVR 1. Subiecte: inteligența artificială, greva profesorilor şi domnia lui Mihai Viteazul.

 

Inteligența artificială este cea mai recentă mare descoperire a umanității. Dacă la început a fost întâmpinată cu entuziasm, acum este privită cu rezervă, chiar teamă. Ce poate face Inteligența Artificială pentru oameni și împotriva lor? Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, doctor în știința calculatoarelor, discută subiectul cu Marian Voicu în Interviul săptămânii, ce deschide, ca de obicei, ediţia „Breaking Fake News” din 11 iunie, la ora 19.00, la TVR 1.

(w882) interviul

(w882)

(w882) AI

Greva profesorilor a paralizat învățământul și a blocat rocada guvernamentală. Nu au lipsit știrile false, care încearcă să îi demonizeze pe unii sindicaliști și pe profesori, în general. Tatiana Țarfulea demontează aceşte ştiri la Conspirația săptămânii, în aceeaşi ediţie „Breaking Fake News”.

La Istoria și istoriile sale, Gabriela Avram pune în prim-plan un personaj de copertă: Mihai Viteazul și-a cumpărat domnia cu un milion și jumătate de galbeni și a urcat pe tronul Țării Românești. Apoi, în 1600, devenea domn al Țării Românești, Ardealului și al Țării Moldovei. Un personaj care a marcat istoria românilor, dar a cărui biografie ridică multe semne de întrebare. Unii îl consideră erou național, alții – un aventurier. Importanța sa în istoria noastră rămâne, însă, de necontestat.

(w882) mv2

Spărgătorii de fake news, Zaiafet și Geminschi, au aflat că Ucraina și Occidentul asmut inexistenta armată moldovenească împotriva Moscovei, deputatul rus Tolstoi se luptă cu transgenderii, iar competiția dintre români și bulgari la dezinformare se ascute. Iar ca bonus, se laudă că au găsit originea mișcării woke.

(w882) putin

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată duminică, pe 11 iunie, de la ora 19.00, la TVR 1.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...