"Înghite Platon, nu Prozac!" | VIDEO

TVR.RO | Luni, 15 Februarie 2021
Manu Anghelescu vă recomandă pentru lectură "Înghite Platon, nu Prozac!", de prof. Lou Marinoff . Cartea reprezintă aplicarea înțelepciunii eterne la problemele de zi cu zi.
iio

Cei mai mari gânditori ai lumii, din Antichitate și până astăzi, te pot ajuta să găsești o soluție pe măsura propriilor tale convingeri, fie că te afli în fața unei dileme, fie ca vrei să-ți îmbunătățești relația de cuplu, să duci un stil de viață corect, să faci față unei schimbări în carieră sau să găsești sensul vieții.

A fost o vreme cand filosofia însemna mult pentru oamenii obișnuiți, iar ideile filosofilor erau puse în practică. Socrate a dezbătut chestiuni vitale în piața publică, iar Lao Tze și-a folosit principiile filosofice pentru a străbate calea spre fericirea personală și armonia socială. Acum, la începutul unui nou mileniu, o mișcare unică numita Consiliere Filosofică a reușit să readucă filosofia la funcția ei originară, combinând înțelepciunea și practica pentru a-i ajuta pe oameni să-și rezolve problemele de zi cu zi.
.
Cartea profesorului Lou Marinoff, "cel mai mare promotor al consilierii filosofice”, după cum notează New York Times Weekend Magazine, abundă în studii de caz provenite din experiența specialiștilor în consiliere filosofică și demonstrează eficiența filosofiei în a-i ajuta pe oameni să simtă, să gândească și să trăiască mai bine.
.

Lou Marinoff, doctor în filosofie, este președintele fondator al Asociației Americane a Filosofilor Practicieni și profesor asociat de filosofie la City College din New York. A scris zece cărți, dintre care câteva au devenit bestselleruri internaționale. "Înghite Platon, nu Prozac!" este cea mai cunoscută carte a sa, fiind tradusă în 27 de limbi.
TVR +
Canalul TVR YouTube