loader
Foto

Teatru TV: #generatii TVR65 - „O scrisoare pierdută”

„O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale, în regia lui Liviu Ciulei, a fost spectacolul pe care TVR2 vi l-a propus pentru luni, 12 iulie, ora 20:10, sub genericul proiectului #generatii TVR65.

 

În anul 1982, Televiziunea Română a înregistrat o reprezentaţie a spectacolului „O scrisoare pierdută”. Spectacolul, regizat de Liviu Ciulei şi preluat de la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, a avut premiera pentru televiziune în 1 noiembrie 1982.

(w882) scrisoare

Pierdută,  o scrisorică de amor de la o persoană importantă, becher, către o doamnă din lumea "bună", dezlănţuie un bulversant cameleonism politic, care răvăşeşte toată urbea, în plină campanie de alegeri parlamentare. O viziune regizorală memorabilă, semnată de Liviu Ciulei.

Caragiale, cu a sa scrisoare pierdută, revine în forță, la fel de proaspăt și actual.

Redactor: George Mladen

(w882)

„O scrisoare pierdută” a avut premiera în 1972 pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucureşti, cu prilejul aniversării a 120 de ani de la naşterea dramaturgului. Rolul lui Tipătescu era interpretat iniţial de Toma Caragiu, cel al Zoei Trahanache de Rodica Tapalagă, iar cel al lui Dandanache, chiar de Ciulei. Toma Caragiu şi Rodica Tapalagă au fost înlocuiţi apoi de Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ.

Din distribuția spectacolului pe care îl puteți vedea pe 12 iulie la TVR2 fac parte: Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Fory Etterle, Petre Gheorghiu, Dem Rădulescu, Mircea Diaconu, Octavian Cotescu, Jean Reder, Simion Hetea, Ştefan Bănică, Aurel Cioranu.

(w882)

Piesa de teatru este programată sub genericul proiectului #generatii TVR65.

***

Costume: Doris Jurgea

Regia de montaj: Alexandru Capuşneac

Operator şef: Edwiga Adelman

Regia artistică şi decorurile: Liviu Ciulei

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR.

FILM.TVR.RO

Logo

 
România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...