loader
Foto

Festivalul Internaţional „George Enescu”, ediţia „Generozităţii prin muzică”

Zeci de concerte, mii de minute de muzică clasică în direct şi înregistrat, interviuri în exclusivitate cu mari personalităţi ale muzicii clasice internaţionale, dar şi informaţii în timp real vor fi difuzate în exclusivitate pe canalele TVR Cultural, TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova, în perioada 27 august - 24 septembrie.

 

Cea de-a 26 ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu”, un regal de muzică clasică, în care vor performa mari artişti şi cele mai prestigioase orchestre ale lumii, este gata de start. Sub tema „Generozitate prin muzică”, vom asista la zeci de concerte, mii de minute de muzică clasică în direct şi înregistrat, interviuri în exclusivitate cu mari personalităţi ale muzicii clasice internaţionale, dar şi informaţii în timp real care vor fi difuzate în exclusivitate la TVR Cultural, în perioada 27 august - 24 septembrie.

„Atunci când pronunț Festivalul Enescu, mă gândesc la moștenirea lăsată de cel care a știut cum să își pună geniul muzical în slujba binelui: George Enescu.

Și mă mai gândesc la uriașa responsabilitate pe care noi, Televiziunea Română o avem vis-à-vis de acest eveniment remarcabil. Faptul că TVR este co-producătorul Festivalului si Concursului Internațional George Enescu încă de la prima ediție, din 1958, așază pe umerii noștri un soi de răspundere care duce către acel tip de grijă pe care îl poți avea numai față de un lucru rar și extrem de valoros. Suntem martorii unei istorii muzicale si culturale care se construiește cu mult efort de mai bine de o jumătate de secol. Suntem parte din acea istorie și nu pot spune decât că George Enescu ne vorbește și în ziua de astăzi, prin intermediul acestui Festival, despre generozitate, dedicare, dăruire și onestiate.

Televiziunea Română este onorată să ducă mai departe această tradiție fabuloasă și îi invit pe telespectatori să ne urmărească în această perioadă, pentru că vor avea parte de cele mai frumoase transmisiuni la TVR Cultural”, a spus producătorul Valentina Băinţan.

(w882)

Cel mai mare eveniment cultural al României şi, în acelaşi timp, unul dintre cele mai importante evenimente de muzică clasică la nivel internaţional - Festivalul Internaţional George Enescu, ediţia XXVI, debutează duminică, 27 august, de la ora 19.30, cu un spectacol sub bagheta dirijorului Cristian Măcelaru, Orchestra Filarmonicii George Enescu va interpreta, alături de celebrul violoncelist Gautier Capuçon, Concertul pentru violoncel și orchestră de Antonin Dvořák, Rapsodia română nr. 2 de George Enescu şi Suita Cavalerul Rozelor de Richard Strauss.

Spectacolul de deschidere a fost transmis în direct pe TVR 1, TVR Cultural, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA, duminică 27 august, de la ora 19.30 şi a fost precedat de o ediţie specială (de la ora 19.00), cu intervenţii şi interviuri de pe covorul roşu realizate de moderatorul Marius Constantinescu.

„Pentru mine, Festivalul Enescu 2023 reprezintă a noua ediţie la care am bucuria de a prezenta concerte şi a zecea de când realizez câteva interviuri speciale. Este - recunosc - modul pe care mi-l simt cel mai propriu - profesional vorbind - să îmi petrec toamna. Am din nou alături de mine o echipă excepţională de colegi şi prieteni fără de care nu aş concepe această lună Enescu, în frunte cu producătorul nostru general, Valentina Băinţan. Sper că va fi o ediţie a bucuriei, a generozităţii - ca să parafrazez sloganul ediţiei de anul acesta - a câtor mai multe emoţii bune împărtăşite. Personal, aştept reîntâlnirea cu câţiva old-time şi personal favourites: Olga Peretyatko, Sir Simon Rattle, Fabio Biondi, Tugan Sokhiev, Giovanni Antonini, Cameron Carpenter şi, fireşte, Cristian Măcelaru. Mă bucur şi pentru telespectatorii noştri, care vor avea cel mai mare număr de transmisiuni în direct din cei mai recenţi ani de Festival”, a spus Marius Constantinescu.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Prim-Plan Obiectiv”: Antreprenoriatul cultural | VIDEO

Miercuri, 15 mai, de la ora 16:00, în direct, la TVR Craiova, am discutat despre antreprenoriatul cultural cu conf.univ. dr. Silvia Puiu.

„După 40 de zile”, o dramă românească despre „lupta” care sfidează trecerea timpului, la TVR 2 și TVR Cultural

Drama românească „După 40 de zile”, o poveste despre iubire și drama unei prietenii, regizată de Andrei Gruzsniczki în 2021, poate fi urmărită la ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu muzicianul Laurențiu Constantin (ediție din 2023) | VIDEO

Între 13 și 19 mai, TVR Cultural le propune telespectatorilor, la „Mic dejun cu un campion”, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu istoricul Bogdan ...