loader
Foto

IN MEMORIAM Cornel Todea

TVR Cultural, marţi, 4 septembrie, ora 22:10 - „Trei surori” de A. P. Cehov (regia: Cornel Todea).

 

Telespectatorii TVR 1 şi TVR Cultural vor putea urmări o serie de programe în memoria regretatului regizor Cornel Todea. TVR 1 va difuza sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 16.30, piesa „Totul e un joc”, cu Mircea Rusu, Ileana Cernat şi Valentin Uritescu, un program ale cărui adaptare tv şi regie artistică sunt semnate de Cornel Todea.

TVR Cultural a pregătit pentru acest final de săptămână două piese de teatru regizate de maestrul Cornel Todea. Mâine, de la ora 17.45, TVR Cultural va difuza „Farsa jupânului Pathelin”, un spectacol care îi are în distribuţie pe Anca Zamfirescu, Boris Petroff, Lucian Ifrim, Cristian Irimia, iar duminică, de la ora 10.30, telespectatorii vor putea revedea un spectacol de teatru tv de Mihai Gruia Sandu după o canava de Basilio Locatelli - „Dragostea pusă la încercare” (regia tv Cornel Todea). Din distribuţie fac parte Cristian Irimia, Florin Busuioc şi Ştefan Mareş.

Tot în amintirea regretatului regizor, TVR Cultural difuzează marţi, 4 septembrie, de la ora 22.10, spectacolul „Trei surori” de A. P. Cehov, o piesă a cărei regie este semnată de Cornel Todea. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Maia Morgenstern, Valentin Uritescu, Adrian Titieni, Şerban Ionescu, Mihai Bisericanu şi Claudiu Istodor.

Marele regizor Cornel Todea, directorul Teatrului „Ion Creangă” din Bucureşti, s-a stins din viaţă joi, 30 august, la vârsta de 76 de ani. Cornel Todea a urmat cursurile Institutului Naţional de Artă Teatrală şi Cinematografică şi s-a remarcat atât prin numeroasele piese pe care le-a regizat pentru cele mai apreciate teatre din România, cât şi prin talk-show-urile şi producţiile de teatru tv regizate care au fost transmise de TVR.

Cornel Todea s-a bucurat şi de aprecierea publicului tânăr şi foarte tânăr, prin intermediul spctacolelor pentru copii montate la Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti, al cărui manager a fost timp de mai bine de 20 de ani. Printre acestea se numără "Cărăbuşii" (după o povestire de Stanislaw Ignacy Witkiewicz, un spectacol care a avut premiera pe 1 octombrie 2011), "Un lup, o capră şi trei iezi" (scenariu de Monica Patriciu, după Ion Creangă, care a avut premiera pe 10 octombrie 2009), "Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici" (care a avut premiera în anul 2007), "Harap Alb" (după Ion Creangă, premiera a avut loc în 2005) şi "Pinocchio" (după Carlo Collodi, premiera a avut loc în anul 2003).

Dumnezeu să-l odihnească!

In memoriam Cornel Todea:

  • TVR 1, sâmbătă, 1 septembrie, ora 16.30 – Teatru tv: „Totul e un joc” (adaptarea tv şi regia artistică Cornel Todea);
  • TVR Cultural, sâmbătă, 1 septembrie, ora 17.45 – Teatru: „Farsa jupânului Pathelin” (regia Cornel Todea);
  • TVR Cultural, duminică, 2 septembrie, ora 10.30 – Teatru TV: „Dragostea pusă la încercare” (regia tv Cornel Todea);
  • TVR Cultural, marţi, 4 septembrie, ora 22:10 – Teatru: „Trei surori” de A. P. Cehov (regia: Cornel Todea).

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu Căpitănescu, ...

În Noaptea de Înviere, ediţii speciale „Universul credinţei”, la TVR 1

De la diplomaţie la preoţie – mărturisiri de suflet, făcute cu smerenie de părintele Bogdan Tătaru-Cazaban, în dialog cu Răzvan Bucuroiu şi ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...