loader
Foto

In memoriam Viorel Sergovici

Sub genericul In memoriam Viorel Sergovici, TVR Cultural difuzează marţi, 31 iulie, de la ora 22.10, producţia „Domni şoara Christina ” .

 

Filmul este adaptarea cinematografică a romanului omonim scris de Mircea Eliade şi îi are în rolurile principale, printre alţii, pe Adrian Pintea, Mariana Buruiană, Irina Petrescu şi Medeea Marinescu.

Regia şi imaginea filmului sunt semnate de Viorel Sergovici, care a primit în anul 1993 două Premii APTR la categoria „Imagine film de ficţiune” şi la categoria „Film de ficţiune” pentru „Domnişoara Christina”. Cunoscut regizor de film şi apreciat director de imagine al Televiziunii Române, Viorel Sergovici a încetat din viaţă vineri, 27 iulie, la vârsta de 65 de ani.

De-a lungul carierei sale, Viorel Sergovici a obţinut numeroase premii pentru imagine, film documentar şi pentru emisiunile realizate la TVR.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Lunea Mare, la TVR Internațional, de la ora 19:00, revedeți o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”.