loader
Foto

În emisiunea "E Vremea Ta", "Ziua Pământului" este în fiecare zi

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de prezentatorii Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu.

 

Emisiunea E Vremea Ta a împlinit 8 ani de la debut, iar primăvara aduce rubrici noi. Zilnic, echipa emisiunii caută cele mai noi, interesante şi utile informaţii, iar prezentatorii Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu ni le prezintă în fiecare seară, de luni până vineri,

Pe lângă cele mai recente ştiri despre vremea pe glob, schimbările climatice şi efectele acestora sunt temele permanente ale ediţiilor zilnice.

2023 a fost declarat cel mai cald an din istoria înregistrărilor, temperaturile oceanelor au atins niveluri record, iar primele luni ale anului 2024 continuă seria de recorduri. Consecinţele sunt grave şi complexe, iar ecosistemele sunt afectate şi de numeroase tipuri de poluare. Criza climatică este o realitate, însă mai este timp să o încetinim, spun specialiştii. Primul pas este să fim informaţi.

Ziua Pământului, marcată la nivel global pe 22 aprilie, o sărbătoare globală care îşi propune să atragă atenţia asupra importanţei protejării mediului înconjurător şi asupra necesităţii adoptării unui comportament responsabil faţă de planeta noastră, a avut în acest an ca temă "Planetă vs Plastic" - un subiect amplu dezbătut în ediţia din 22 aprilie a emisiunii "E Vremea Ta".

În fiecare zi de luni, o nouă rubrică dedicată oceanelor ne pune la curent cu transformările prin care trec acestea, iar pe lângă maxima şi minima zilei la nivel global, aflăm şi cea mai recentă măsurătoare a concentraţiei medii zilnice de dioxid de carbon din atmosferă. Continuă şi rubricile deja cunoscute, starea planetei şi dicţionarul schimbărilor climatice, dar şi interviurile cu experţi români şi străini din domeniul climei şi cele mai noi studii realizate pe glob.

Ediţiile de luni sunt dedicate, încă de la debutul emisiunii, problemei schimbărilor climatice şi sunt realizate de Cristina Dănilă, care în 2022 a fost primul jurnalist român ce a participt la o Conferinţă ONU privind schimbările climatice - COP27 (Egipt).

Pe lângă ştiri din domeniul climei şi altor domenii conexe - precum sportul și transporturile, realizatorul ediţiilor de marţi şi miercuri, Laurenţiu Mandu, ne propune o rubrică nouă, care conține recomandări despre conducerea defensivă - ce trebuie să ştim pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie în orice condiţii de vreme şi orice mijloc de deplasare folosim, maşină, motocicletă, scuter ori bicicletă.

Ediţiile de joi, realizate de Adrian Bănuţă, ne aduc noutăţi din toate domeniile ştiinţei, și ne informează asupra efectelor vremii şi climei în schimbare asupra sănătăţii noastre.

Vinerea, meteorologul Mihai Huştiu vine cu informaţii despre vremea în săptămâna ce urmează. Realizatorul ediţiilor de vineri şi duminică, Roxana Iordache, continuă rubricile deja consacrate dedicate horticulturii şi gastronomiei.

Din ediţiile de sâmbătă, realizate de Raluca Arvat, nu lipsesc horoscopul - pe care ni-l descifrează astrologul Mariana Cojocaru şi noutăţile din domeniul turismului - cu ajutorul consultantului Cristi Pitulice.

Toate edițiile pot fi vizionate pe YouTube, iar teelspectatorii sunt invitați să posteze fotografii de natură, ori cu fenomenele observate pe pagina de facebook a emisiunii.

Echipa emisiunii:

Realizatorii ediţiilor zilnice: luni - Cristina Dănilă, marţi şi miercuri - Laurenţiu Mandu, joi - Adrian Bănuţă, vineri şi duminică – Roxana Iordache, sâmbătă - Raluca Arvat.

Producători: Raluca Stroe Brumariu, Cristina Dănilă

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" aduce sâmbătă, 4 mai, pe TVR3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe susține un dialog de împăcare și ...