loader
Foto

În așteptarea Luminii, la „Cântec și Poveste"

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 15.00, la TVR 3, v-am invitat la o ediție specială a emisiunii „Cântec și Poveste", dedicată cântărilor religioase ce însoțesc creștinii în această perioadă a Săptămânii Patimilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

 

Pricesnele însoțesc creștinul la Sfânta Liturghie atunci când preotul se împărtășește, dar și în viața de zi cu zi, atunci când sufletul omului simte nevoia de a se apropia mai mult de Bunul Dumnezeu.

(w882) Pricesne C

Aceste cântări sunt adevărate „pagini de Evanghelie", gândite, trăite și scrise de țăranii noștri creștini, de diecii bisericilor și de unii dascăli, pentru ca să aducă mulțumire, laudă sau cereri către Bunul Dumnezeu.

(w882) Pricesne C

Ele fac parte din patrimoniul spiritual al neamului românesc, precum doina sau balada, venind din vremi de demult, ca o mărturie vie că neamul românesc s-a născut creștin.

(w882) Pricesne C

În această ediție, realizată în Vinerea Mare sau Vinerea Neagră, pricesnele vor fi interpretate de interpreți consacrați, dar și de tineri interpreți ai cântecului popular din Ardeal, care o să ne emoționeze prin sensibilitatea interpretării acestor cântări, dar și prin mesajul profund teologic al versurilor ce vor ajunge la sufletele noastre.

(w882) Pricesne C

***

TVR Cluj
Realizator: Alexandru Pugna
Producător: Radu Anghel

FILM.TVR.RO

Logo

 
Ediţie specială TVR INFO şi TVR 1 – Eurovision: Dezbaterea candidaţilor la preşedinţia Comisiei Europene

Walter Baier (Austria), Stânga Europeană; Sandro Gozi (Italia), Renew Europe Now; Ursula von der Leyen (Germania), Partidul Popular European ...

„Pastila de artă - Portret de artist”. Sculptorul Mircea Roman: Eu le-am făcut suflete lucrărilor mele

Între 20 și 26 mai, la TVR Cultural, Ileana Ploscaru Panait le propune telespectatorilor TVR Cultural să descopere portretele pictorițelor Yvonne ...

„Mic dejun cu un campion”: Daniela Zeca Buzura, în dialog cu Gabi Szabo (ediție din 2015) | VIDEO

TVR Cultural redifuzează, între 20 și 24 mai, dialogurile Danielei Zeca Buzura cu actorul Mircea Albulescu (1934-2016), fosta campioană la ...