loader
Foto

Galerie foto

Franz Beckenbauer – superstarul Germaniei pe teren, dar şi pe banca tehnică

În această săptămână, avem întâlnire cu alte vedete ale Mondialului în Jurnalul sportiv al TVR 1 şi TVR  2 mai vedem vedem portretele lui Franz Beckenbauer (joi, 31 mai), Salvatore Schillaci (vineri, 1 iunie), Ronaldinho (sâmbătă, 2 iunie), Zico (duminică, 3 iunie).

 

Îi întâlnim pe jucătorii de legendă ai Mondialelor în fiecare zi, în Jurnalul sportiv al TVR. Portretele celor care au scris istorie şi au schimbat fotbalul pentru totdeauna sunt difuzate în fiecare zi în Jurnalulsportiv de la TVR 1 şi TVR 2. După Zinedine Zidane (marţi, 29 mai) şi Ronaldo (miercuri, 30 mai), azi, joi, 31 mai, e rândul lui:

Franz Beckenbauer, ”Der Kaiser”

(w882)

A reinventat postul de libero, a evoluat la trei Mondiale şi două Europene, jucând patru finale şi câştigând două. Beckenbauer a fost superstarul Germaniei atât pe teren, ca jucător, cât şi pe banca tehnică.

Pe teren pendula între apărare şi atac, coordona defensiva şi oferea mingi de gol pentru Gerd Muller, Overath sau Holzenbein. A fost placa turnanată a nationalmannschaft timp de mai bine de un deceniu, iar pentru modul în care controla jocul, nemţii i-au zis simplu ”Der Kaiser”, adică ”Împăratul”. Beckenbauer a făcut din Germania de Vest, în 1974, prima echipă europeană care câştiga titlul mondial din postura de campioană continentală şi a devenit primul jucător din istorie care ajungea în Dream Team-ul a trei edişii de Cupă Mondială – 1966, 1970 şi 1974. Legenda lui Bayern şi-a încheiat cariera la Cosmos, în America, dar a revenit pe stadioanele Mondialului, ca antrenor, în 1986 și 1990. Urmarea o bănuiţi: încă un titlu mondial, în 1990, şi intrarea definitivă în galeria legendelor.

(w882)


Din 14 mai până în 14 iunie, Redacţia Sport ne prezintă miniportrete ale vedetelor Mondialului, jucători care au scris istorie si au schimbat fotbalul pentru totdeauna. Toate aceste portrete pot fi văzute în secţiunea dedicată Campionatului Mondial de Fotbal de pe stiri.tvr.ro.

foto: Bayern Munchen; Ripensia Sport Magazin

Despre transmisia Campionatului Modial de Fotbal la TVR

Începând din 14 iunie, Televiziunea Română transmite, în exclusivitate, cel mai important eveniment sportiv al anului 2018. În perioada 14 iunie – 15 iulie, toate cele 64 de meciuri, vor fi difuzate numai de televiziunea publică. 32 de echipe au un singur obiectiv: obţinerea mult râvnitului trofeu din aur pur.

De mai bine de 50 de ani, începând cu ediţia CM 1966 din Anglia, TVR este televiziunea care difuzează în exclusivitate cel mai mare eveniment fotbalistic al planetei. Campionatul Mondial din Rusia, primul găzduit de Europa de Est, este al 13-lea turneu pe care telespectatorii din România îl vor urmări la televiziunea publică.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...