loader
Foto

Fram ne învață din nou prietenia la TVR 3

Ecranizare a romanului „Fram, ursul polar” de Cezar Petrescu, serialul este difuzat de TVR 3 de luni până vineri, de la ora 10:00.

 

Serialul de televiziune ne prilejuiește reîntâlnirea cu actorii Octavian Cotescu, Carmen Galin, Adrian Vîlcu, Gina Patrichi. Violeta Andrei, Dem Rădulescu, Sebastian Papaiani, George Mihăiţă.

(w882) Fram seria

Fram este un urs polar cu care familia de circari Marceloni, soţii Lisette și Cezar Marceloni, împreună cu copiii lor Fanny și Geo, se întorc dintr-un turneu de la Sankt Petersburg. După moartea Lisettei, cei trei Marceloni încearcă să îl dreseze pe Fram. Acţiunea filmului se petrece la începutul secolului XX, în Iaşi.

Fram este ursul polar ce îşi trăieşte majoritatea vieţii la circ, dar care este măcinat de nostalgia locurilor în care s-a născut. Dorul de casă îl aduce în cele din urmă...acolo. În limba eschimoşilor, numele ursului înseamnă Înainte!

Regizoarea si scenarista Elisabeta Bostan (născută la 1 martie 1931) este autoarea, între alte titluri, a scenariilor filmelor „Amintiri din copilărie", „Năică şi barza", „Năică pleacă la Bucureşti", „Veronica", „Veronica se întoarce" - în colaborare cu scenarista Vasilica Istrate.

Elisabeta Bostan a regizat şi serialul de televiziune „Fram”.

(w882) fram

Pelicula „Saltimbancii”, de Elisabeta Bostan face parte din seria de filme despre o familie pasionată de arta circului –„Saltimbancii” (1981), „Fram” (1983) şi „Un saltimbanc la Polul Nord” (1984), realizate de aceeaşi regizoare.

Tudor Caranfil, în „Dicţionar de filme româneşti", scria despre această producţie: „Circul Buffone se reîntoarce la Iaşi, unde micul Geo, fiul patronului, se visează explorator arctic precum Nansen. Deşi mama l-ar vrea medic, după moartea ei destinul îl împinge pe băiat în arena circului, unde mirajul îngheţului etern va rămâne reprezentat de un ursuleţ alb."

„Filmele Elisabetei Bostan (...) sunt nu numai un omagiu de suflet adus copilăriei şi adolescenţei, ci şi un gest de recunoştinţă adus celei de-a şaptea arte” (Laurenţiu Damian - „Elisabeta Bostan – unde ești, copilărie?“)

(w882) fram

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...