loader
Foto

Galerie foto

Folk şi pastramă cu Doru Stănculescu, la Politică şi delicateţuri

Doru Stănculescu a făcut  Politică şi delicateţuri cu Mircea Dinescu în prima ediţie din noul sezon al emisiunii.

 

UPDATE: Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Prima emisiune din al doilea sezon al emisiunii Politică şi delicateţuri îi găseşte pe malul Dunării învolburate, la Cetate, pe Mircea Dinescu şi pe invitatul său, cântăreţul de muzică folk Doru Stănculescu. Cei care au aşteptat cu nerăbdare să vadă ce mai găteşte poetul bucătar sunt invitaţi să urmărească Politică şi delicateţuri duminică, de la ora 14.35, la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

Pe masă, alături de un mănunchi parfumat de condimente se odihneşte „un invitat mai tăcut, un miel de toamnă”, din a cărui carne Dinescu taie cu măiestrie fâşii menite să devină o delicioasă pastramă proaspătă. Urmărit cu atenţie de Doru Stănculescu, poetul îmbogăţeşte carnea cu un amestec de mirodenii şi o stropeşte cu vin rose, iar apoi îşi invită oaspetele afară, pe malul Dunării, „furibundă şi în acelaşi timp galeşă, în ciuda nervozităţii sale”, unde nerăbdător sfârâie grătarul.

Şi, pentru că fără muzică şi vin gătitul nu are niciun farmec, paharele sunt umplute cu vin, înlocuit mai apoi cu un tulburel din tămâioasă românească, iar deja celebra Mambo Siria, în frunte cu nea‘ Marin Schiopu, însufleţesc atmosfera cu muzica lor sălbatică şi originală. Pastrama aburindă se asortează cel mai bine cu dulceaţă de ardei iute, o găselniţă cu un gust inedit, o combinaţie uimitoare între dulce şi picant.

Doru Stănculescu, despre care Dinescu spune că „arată ca un personaj din Pianina mecanică (film rusesc al regizorului Nikita Mihalkov – n.r.), pare un boier rus, îmbrăcat în alb, gurmand, degustător de chestii fine”, are numai cuvinte de laudă la adresa gazdei sale, purtând la gât, cu eleganţă, o ghirlandă de ardei iuţi roşii, făcută cadou de poet. Iar dacă pastrama se prepară la vedere, musafirul pregăteşte, fără ştirea gazdei, o prăjitură delicioasă cu pere, pe care i-o oferă în finalul emisiunii. Surprizele nu se opresc aici: încântat de frumuseţea peisajului de la Cetate, Doru Stănculescu le dedică lui Mircea Dinescu şi tuturor telespectatorilor TVR 1 o melodie pe malul Dunării.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate în emisiune de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...

Un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”, din 31 martie, la TVR Cultural. Prima invitată, dr. Maria Dorobanțu

TVR Cultural și Academia Română îi invită pe telespectatori, din 31 martie, la un nou sezon al emisiunii „Dialoguri academice”. Dr. Maria ...