loader
Foto

Galerie foto

Filmul TVR 1: Denzel Washington este Carter, zis Uraganul

Globul de Aur pentru cel mai bun actor. Ursul de Aur pentru cel mai bun actor, dar şi o nominalizare la Oscar, tot pentru cel mai bun actor. La TVR 1, vineri, 4 ianuarie, de la 21.00, Denzel Washington povestea lui Carter, zis Uraganul .

 

Vineri, 4 ianuarie, de la ora 21.00, TVR 1 a programat un film producţie SUA, 1999, care ne prezintă povestea lui Rubin "Uraganul" Carter, un jucător de box al cărui vis de a deveni campion mondial la categoria sa este frânt, viaţa lui schimbându-se definitiv. Rolul principal îi aparţine lui Denzel Washington, rol pentru care actorul a obţinut Globul de Aur, Ursul de Aur, dar şi o nominalizare la Oscar.

(w882)

Visul lui Rubin „Uraganul" Carter de a câştiga titlul de campion mondial al categoriei mijlocii la box este curmat dramatic de o eroare judiciară. Acuzat pe nedrept de crimă, „Uraganul" este condamnat la închisoare pe viaţă şi îşi scrie în celulă propria poveste.

(w882)

Carter, zis Uraganul este considerat al treilea şi ultimul film al unei trilogii regizate de Norman Jewison, care are ca temă rasismul, primele două filme ale trilogiei fiind In the Heat of the Night (1967) şi A Soldier's Story (1984).

(w882)

Filmul lui Jewison are la bază cântecul Hurricane, compus de Bob Dylan tocmai pentru a protesta împotriva greşitei condamnări a lui Carter, zis Uraganul.

(w882)

Actorii Wesley Snipes şi Samuel L. Jackson au dat probe pentru rolul principal al acestul film. Denzel Washington, cel care deţine rolul principal, a trebuit să slăbească pentru a-l interpreta pe Carter Uraganul peste 25 de kg. Tot pentru acelaşi rol, Denzel Washington s-a pregătit timp de un an cu un antrenor de box.

Filmul Carter, zis Uraganul continuă seria filmelor şi serialelor pe care TVR 1 a început să le difuzeze începând cu grila de toamnă 2018 şi care aduc în prim plan evenimente şi personaje care au schimbat cursul istoriei sau au influenţat decisiv viitorul omenirii. Seara de vineri a fiecărei săptămâni le este dedicată.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: Joi, 18 Aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...