Ilustrate cu flori de câmp
Ilustrate cu flori de câmp
România, 1975

Regia: Andrei Blaier

Cu: Carmen Galin, Draga Olteanu Matei, Elena Albu, Eliza Petrăchescu*Dramă. Laura, o tânără bucureşteancă, rămâne însărcinată cu iubitul ei, care, însurat fiind, îi propune să avorteze până se vor rezolva problemele sale familiale. Fata ajunge într-un orăşel de provincie, unde locuieşte o moaşă care face întreruperi de sarcină pe ascuns. Este întâmpinată de Irina, fiica "intermediarei", cu care se împrieteneşte şi care o conduce în casa unde va avea loc intervenţia. Numai că tentativa de avort are consecinţe tragice, pentru toţi cei implicaţi.

*ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12 )

Duminică, 01 Noiembrie 2020
ora 20:10
TVR2
Selma
Selma
Selma - Regatul Unit, SUA, 2014

Regia: Ava DuVernay

Cu: David Oyelowo, Oprah Winfrey, Tom Wilkinson, Carmen Ejogo, Tim Roth

*Premiile Oscar, Globul de Aur şi Grammy pentru cea mai bună melodie originală de film („Glory”, compusă de John Legend)

*Nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film

*3 nominalizări la Globurile de Aur

*5 nominalizări la premiile Independent Spirit

* Dramă. Deşi Legea Drepturilor Civile din 1964 eliminase oficial segregarea rasială, persoanele de culoare continuau să fie discriminate în statele americane din sudul ţării, interzicându-li-se dreptul la vot. În 1965, oraşul Selma din statul Alabama a devenit, timp de câteva luni zbuciumate, un adevărat câmp de bătălie. În ciuda opoziţiei violente, pastorul Dr. Martin Luther King Jr. şi colaboratorii săi au dus o campanie plină de curaj, care a culminat cu un faimos marş între oraşele Selma şi Montgomery, în martie 1965. Eforturile militanţilor l-au determinat pe preşedintele Lyndon Johnson să promulge, în acelaşi an, Legea Dreptului la Vot.

*ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12 )

Duminică, 01 Noiembrie 2020
ora 22:10
TVR2
bruc
Legenda lui Bruc
BRUC LA LLEGENDA - Spania, 2010

Regia Daniel Benmayor

Cu: Vincent Perez, Juan Jose Ballesta, Astrid Berges-Frisbey

*Film de acţiune

Spania, iunie 1808. Armata lui Napoleon suferă prima înfrângere din războiul împotriva armatelor spaniole, după ce un tânăr toboşar, pe nume Bruc, s-a folosit de ecoul din munţi pentru a-i speria şi a-i pune pe fugă pe soldaţii francezi. Napoleon cere capul îndrăzneţului toboşar, aşa că Alain Maraval, căpitanul gărzilor imperiale, îşi adună oamenii şi porneşte să-l vâneze pe Bruc.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15)

Luni, 02 Noiembrie 2020
ora 22:10
TVR1
Fanfan La Tulipe
Fanfan La Tulipe - Franţa-Italia, 1952

Regia Christian-Jaque

Cu: Gerard Philipe, Gina Lollobrigida, Genevieve Page

* Aventuri

Fermecătorul Fanfan la Tulipe se înrolează în armata regelui Ludovic al XV-lea pentru a scăpa de o căsătorie nedorită, mai ales că Adeline, fiica sergentului recrutor, pretinzând că e o ţigancă ghicitoare, îl convinge că destinul lui e să devină ginerele regelui. Falsa profeţie pare gata a se împlini când Fanfan le salvează pe prinţesă şi pe doamna de Pompadour de bandiţii care le atacaseră. Dar apropierea de fiica regelui se dovedeşte periculoasă. Surprins de gărzi în palatul regal, Fanfan e condamnat la moarte şi puţin lipseşte să nu fie executat.

- Ursul de Argint la Festivalul Internaţional al Filmului de la Berlin-1952;

- Premiul pentru regie (Christian-Jaque) la Festivalul Internaţional al Filmului de la Cannes-1952.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA(AP)

Marţi, 03 Noiembrie 2020
ora 22:10
TVR1
Călătoria marelui elefant
AGAINST THE WILD: THE GREAT ELEPHANT ADVENTURE - Canada, Africa de Sud, 2018

Regia Richard Boddington

Cu: Elizabeth Hurley, Sam Ashe Arnold, Tertius Meintjes

* Film de aventuri. Phoenix Wilder şi-a pierdut amândoi părinţii în urma unui accident şi locuieşte împreună cu mătuşa şi unchiul lui într-o rezervaţie din Africa de Sud. În timpul unui safari, băiatul se rătăceşte de restul grupului şi este nevoit să se descurce singur în junglă, dar prietenia neaşteptată pe care o leagă cu un elefant uriaş şi blând le salvează amândurora vieţile.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

Miercuri, 04 Noiembrie 2020
ora 21:10
TVR2
Misterele Aurorei
Misterele Aurorei Teagarden: Enigma craniului
AURORA TEAGARDEN MYSTERIES: A BONE TO PICK – Canada, 2015

Regia: Martin Wood

Cu: Candace Cameron Bure, Lexa Doig, Marilu Henner, Bruce Dawson

*  Film poliţist

Aurora Teagarden, o tânără bibliotecară pasionată de analiza crimelor, e celebră în orăşelul Lawrenceton pentru mintea ei strălucită de detectiv. Când prietena ei, Jane, moare pe neaşteptate, Aurora află că a primit moştenire toate bunurile femeii, inclusiv o casă „dotată” cu un craniu misterios. Pasul următor este să investigheze crima care a avut loc cândva, să identifice victima şi nu stârnească bănuielile vecinilor, printre care s-ar putea ascunde criminalul.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ  CU PĂRINŢII ORI FAMILIA. (AP)

Joi, 05 Noiembrie 2020
ora 21:10
TVR2
profesorul
Profesorul şi nebunul
THE PROFESSOR AND THE MADMAN – Irlanda, Franţa, SUA, 2019

Regia Farhad Safinia

Cu: Mel Gibson, Sean Penn, Jennifer Ehle, Steve Coogan, Natalie Dormer

* Dramă – film bazat pe un roman best-seller, scris de Simon Winchester

O poveste despre geniu, nebunie şi despre obsesiile adânci ale celor doi oameni remarcabili cărora li se datorează apariţia Dicţionarului Oxford al Limbii Engleze. Compilarea dicţionarului, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte din istoria literară de până atunci, a început în a doua jumătate a secolului XIX. Pe măsură ce se adunau contribuţiile trimise de vorbitori de limba engleză din toată lumea, profesorul James Murray, coordonatorul proiectului, descoperă că o singură persoană trimisese deja câteva mii de definiţii: William Chester Minor, fost chirurg militar şi veteran al Războiului Civil American. Însă în spatele imaginii de medic erudit se ascunde o realitate şocantă: Minor este internat pe viaţă într-un azil pentru bolnavi psihic periculoşi şi violenţi.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Vineri, 06 Noiembrie 2020
ora 21:10
TVR1
nebuni si frumosi
Nebuni şi frumoşi
Crazy & beautiful – SUA, 2001

Regia: John Stockwell

Cu: Kirsten Dunst, Jay Hernandez, Bruce Davison

* Dramă

Elevi în ultimul an de liceu, Nicole şi Carlos se îndrăgostesc unul de celălalt şi intensitatea primei iubiri pare să şteargă, la început, diferenţele sociale uriaşe care ar putea să-i despartă. Nicole Oakley este fiica rebelă a unui congresman bogat, dezamăgită de lipsa de afecţiune a tatălui şi tulburată de sinuciderea mamei. Carlos Nunez s-a născut într-o familie săracă de origine mexicană, dar e un elev eminent şi starul echipei de atletism al liceului. Tendinţele autodistructive ale lui Nicole ameninţă să dărâme ambiţiile şi idealurile lui Carlos. Şi totuşi, în timp ce toţi cei din jur conspiră să-i despartă, cei doi tineri vor încerca să-şi vindece reciproc suferinţele cu ajutorul iubirii.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI  (12)

Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020
ora 20:10
TVR2
totul se plateste
Totul se plăteşte
România, 1987

Regia: Mircea Moldovan

Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Szobi Cseh, George Constantin

* Aventuri

Preotul catolic trimis de poetul Lamartine să ajute revoluţia română de la 1848 este privit cu suspiciune de Mărgelatu, de-acum din nou membru de încredere al Frăţiei. Ajutat de bunul său prieten Buză-de-Iepure, justiţiarul va face tot posibilul să descopere adevărata identitate a misionarului.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020
ora 21:10
TVR1
puterea si adevarul
Puterea şi adevărul: Partea I - Puterea
România, 1972

Regia: Manole Marcus

Scenariul: Titus Popovici

Muzica: Tiberiu Olah

Cu: Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Amza Pellea, Octavian Cotescu

* Dramă, film politic

Inginerul Petre Petrescu intră în conflict cu omul partidului, Pavel Stoian, fiindcă se opune cu argumente ştiinţifice construcţiei unui baraj de mari dimensiuni, care se dorea a fi realizat în numai doi ani. Înfierat într-o şedinţă de partid, este apoi luat cu maşina neagră de acasă şi aruncat în beciurile Securităţii.

Puterea şi adevărul este cel mai puternic şi mai convingător film de propagandă şi mai ales manipulare în favoarea acceptării comunismului ceauşist drept cea mai bună dintre lumile posibile. Crucişătorul Potemkin al nostru.” - Cristian Tudor Popescu, „Filmul surd în România mută”, 2011

* 1972 - ACIN - Marele Premiu şi Premiile pentru interpretare masculină  - Mircea Albulescu -  şi pentru montaj – Lucia Anton, Cristina Ionescu;

* 1972 - Veneţia - Premiul de selecţie al criticii.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020
ora 23:00
TVRi
Războiul domniţelor
România, 1969

Regia: Virgil Calotescu

Cu: Ştefan Ciubotăraşu, Ilinca Tomoroveanu, Ioana Drăgan, Amza Pellea, Ion Dichiseanu, Ilarion Ciobanu, Matei Alexandru

* Aventuri

Ademenit de tezaurul Moldovei şi de provizii, Sobieski, regele polonilor, ordonă atacarea Cetăţii Neamţului, iar căpitanul Ghindă urzeşte trădarea. Ţinând seama de zdrobitoarea majoritate a leşilor, o trimit pe tânăra Ioana la rege. În tabăra moldavă, se tot înfiripă noi idile şi intrigi până ce din cetate nu mai rămân decât "ruinurile”.

“Film de aventuri pe fundalul istoric al unui ev mediu românesc destul de incert (deşi datat-secolul al XVI-lea), centrat pe apărarea unei cetăţi moldoveneşti de către o ceată de plăieşi, în confruntarea cu presiuni militare polone, cu imagini amoroase şi trădări de tot felul.”  (Bujor T. Râpeanu -”Filmat în România”)

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ  CU PĂRINŢII ORI FAMILIA. (AP)

Duminică, 08 Noiembrie 2020
ora 13:10
TVR2
Columna
Columna - România-Germania, 1968

Regia: Mircea Drăgan

Cu: Richard Johnson, Antonella Lualdi, Ilarion Ciobanu, Ştefan Ciubotăraşu, Amedeo Nazzari, Amza Pellea

*Dramă, film istoric

Acțiunea filmului are loc în anii 106-111 d.Hr., în timpul celui de-al doilea război daco-roman și după transformarea Daciei în provincie romană. Filmul evocă momentele colonizării Daciei de către romani, fiind structurat în două părți distincte: războiul și pacea. Armata romana, într-o uriaşă desfăşurare de forţe, asediază capitala Daciei, Sarmizegetusa. Prea mândru ca să se lase prins, regele Decebal se sinucide. Pentru a menţine calmul în provincia ocupată, împăratul Traian îl înlocuieşte pe tribunul Tiberius, în mâinile căruia trebuia să se predea Decebal, asigurându-se de colonizarea Daciei cu legiunile rămase pe loc.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ  DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ  CU PĂRINŢII ORI FAMILIA. (AP)

Duminică, 08 Noiembrie 2020
ora 20:10
TVR2
caligula
Caligula
Caligula - România, 2020

Realizator: Liliana Chiţescu

Regia: Silviu Jicman

Cu: Demeter Andras, Daniela Nane, Mihai Gruia Sandu, Gavril Pătru

„Caligula” are ca temă creşterea şi descreşterea unui dictator paranoic, care ajunge să se substituie divinităţii. Ideea principală a teleplayului este transformarea personajului principal în urma unei vieţi pline de perversiuni, într-un cinic adept al anormalităţii care în mod paradoxal, tinde să se salveze.

Poate ca nu puţini şi-au imaginat după căderea ultimului dictator român, Nicolae Ceauşescu, ca exemplul acestuia va opri „apetitul” pentru dictatură. În secolul XXI, figura dictatorului de pretutindeni mai mult sau mai puţin vocal planează încă deasupra capetelor noastre, făcându-ne să-i simţim în ceafă răsuflarea rece, ameninţătoare. Caligula e mai viu decât oricând, trăieşte printre noi, şi-şi face din ce în ce mai acut simţită prezenţa în vieţile noastre. Din acest motiv s-a născut acest teleplay pornind de la „Caligula” scrisă de Albert Camus în 1938, în plină perioadă nazistă, fascistă şi stalinistă.

Suntem la 30 de ani de la Revoluţie, dar tema dictaturii pare a fi mai actuală şi mai importantă decât oricând.....

*AUDIENŢĂ GENERALĂ (AG)

Duminică, 08 Noiembrie 2020
ora 22:35
TVR2
puterea si adevarul
Puterea şi adevărul: Partea a II-a - Adevărul
România, 1972

Regia: Manole Marcus

Scenariul: Titus Popovici

Muzica: Tiberiu Olah

Cu: Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Amza Pellea, Octavian Cotescu

* Dramă, film politic

Inginerul Petre Petrescu intră în conflict cu omul partidului, Pavel Stoian, fiindcă se opune cu argumente ştiinţifice construcţiei unui baraj de mari dimensiuni, care se dorea a fi realizat în numai doi ani. Înfierat într-o şedinţă de partid, este apoi luat cu maşina neagră de acasă şi aruncat în beciurile Securităţii.

Puterea şi adevărul este cel mai puternic şi mai convingător film de propagandă şi mai ales manipulare în favoarea acceptării comunismului ceauşist drept cea mai bună dintre lumile posibile. Crucişătorul Potemkin al nostru.” - Cristian Tudor Popescu, „Filmul surd în România mută”, 2011

* 1972 - ACIN - Marele Premiu şi Premiile pentru interpretare masculină  - Mircea Albulescu -  şi pentru montaj – Lucia Anton, Cristina Ionescu;

* 1972 - Veneţia - Premiul de selecţie al criticii.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Duminică, 08 Noiembrie 2020
ora 23:00
TVRi
TVR +
Canalul TVR YouTube