past
TRECUTUL NU MOARE
PAST NEVER DIES – CANADA, 2019

Regia: Farhad Mann

Cu: Erin Karpluk, Larissa Dias, Brendon Zub

Thriller. Răpită pe când era adolescentă, Jane a petrecut opt ani în captivitate, timp în care a născut o fetiţă. Mama şi fiica au reuşit să evadeze, iar individul care le sechestrase a ajuns la închisoare. Douăzeci de ani mai târziu, Jane şi-a schimbat numele în Lena Winters şi a încercat să-şi construiască o viaţă normală împreună cu fiica ei, Casey, deşi amândouă sunt chinuite încă de coşmaruri. Când mai multe femei din oraşul lor dispar misterios, într-un mod care îi aminteşte Lenei de propria ei dramă, ea îi face o mărturisire şocantă lui Casey: individul care o răpise avea şi un complice, rămas în libertate.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Joi, 22 Aprilie 2021
ora 21:10
TVR2
Luna comanșilor (III)
Comanche Moon (SUA, 2008)

Partea a III-a

Regia: Simon Wincer

Cu: Steve Zahn, Karl Urban, Val Kilmer, Elizabeth Banks

Western, ecranizare a romanului omonim de Larry McMurtry, care face parte din celebra sagă "Lonesome Dove", laureată cu premiul Pulitzer. În Texas, la jumătatea secolului 19, Woodrow Call şi Augustus "Gus" McCrae se angajează în trupele de rangeri, aflate într-un conflict permanent cu comanşii conduşi de şeful de trib Cocoaşă-de-Bizon. Între rangeri, a căror misiune este să-i protejeze pe colonişti, şi mândrii comanşi, care-şi apără cu îndârjire teritoriile şi tradiţiile, confruntările sunt de cele mai multe ori sângeroase şi nu duc nicidecum la pacea mult-dorită.

*5 nominalizări la Premiile Emmy 2008

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

 

 

Vineri, 23 Aprilie 2021
ora 21:10
TVR1
father
TOTUL DESPRE TATA
FATHERS AND DAUGHTERS – ITALIA, SUA, 2015

Regia: Gabriele Muccino

Cu: Russell Crowe, Amanda Seyfried, Diane Kruger, Olivia Spencer

Dramă. Jake Davis, romancier faimos şi premiat, îşi pierde soţia şi suferă el însuşi leziuni grave într-un accident de maşină. Afectat de o depresie profundă, el se agaţă de iubirea fetiţei lui, Katie, dar se teme că nu va fi capabil să se ocupe de ea şi o lasă o vreme în grija rudelor. 27 de ani mai târziu, Katie a devenit o tânără femeie care se chinuie să înveţe să iubească, căci relaţia cu tatăl i-a creat o teamă profundă de abandon.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
ora 20:09
TVR2
Căsătorie cu repetiție
România, 1985

Regia: Virgil Calotescu

Cu: Catrinel Dumitrescu, Mircea Diaconu, Draga Olteanu-Matei

* Comedie. După o căsătorie şi un divorţ cu peripeţii (în "Buletin de Bucureşti"), Silvia şi Radu pornesc fiecare pe drumul său, fără a mai şti nimic unul de altul. Pentru că n-a putut obţine un post în Bucureşti, Silvia hotărăşte să se prezinte la Bolintin, unde fusese repartizată ca inginer agronom. Între timp, Radu, fostul ei "soţ", termină şi el Facultatea de Medicină Veterinară şi pleacă la post tot la Bolintin, după o carieră internaţională de handbalist. Aici, cei doi îşi dau seama că mariajul lor n-a fost doar pe hârtie, ci că sunt cu adevărat îndrăgostiţi unul de celălalt.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
ora 21:10
TVR1
pacatul si rusinea
PACATUL SI RUSINEA
SÂMBĂTA, ORA 22.10

IL PECCATO E LA VERGOGNA – ITALIA 2010-2014

Sezonul 1 - 6 episoade - începând de sâmbătă, 20 martie 2021

Regia: Luigi Parisi, Alessio Inturri

Cu: Gabriel Garko, Manuela Arcuri, Marisa Berenson, Giuliana de Sio

Dramă. La sfârşitul anilor 1930, în Roma controlată de fascişti, destinul lui Nito Valdi, un tânăr fără familie, a cărui fire impulsivă îl împinge la acte de violenţă, se împleteşte cu cel al frumoasei Carmen Tabacchi, militantă pentru libertate, de care Nito se îndrăgosteşte cu patimă. Respins de obiectul obsesiei sale, Nito intră în rândurile fasciştilor şi jură să se răzbune pe Carmen şi pe familia ei. Drumurile lor se întretaie pe parcursul a 30 de ani, timp în care şi Italia trece prin transformări radicale.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI. (12)

Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
ora 22:10
TVR2
6,9 pe scara Richter
România, 2016

Regia Nae Caranfil

Cu: Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban, Alexandru Papadopol

Comedie

Tony, un tânăr actor de teatru, navighează cu greu între un rol complicat într-un spectacol de musical, o nevastă geloasă până la depresie și obsesia marelui cutremur devastator, anunțat ca iminent de toți „experții”. Însă adevăratul cutremur pentru el se dovedește a fi reapariția intempestivă a propriului său tată, după decenii de absență. Manipulator și amoral, tatăl se instalează în universul fiului, bulversându-i existența, iar rolul principal din musicalul în care joacă Tony oglindește perfect viața lui haotică aflată în pragul colapsului.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12).

Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
ora 23:00
TVR3
COLUMNA
Coproducţie România-Germania, 1968

Regia: Mircea Drăgan

Scenariul: Titus Popovici

Cu: Richard Johnson, Antonella Lualdi, Ilarion Ciobanu, Ştefan Ciubotăraşu, Amedeo Nazzari, Amza Pellea, Gheorghe Dinică, Florin Piersic

Dramă

Secolul al II-lea  d.H., Dacia. „Superproducţie istorică: piesa de căpătâi a epopeii cinematografice naţionale cu acţiunea plasată în timpul şi după cel de-al doilea război daco-roman (106 – 114), în teritoriul unde se cristalizează relaţii noi între învingători şi învinşi, între câştigătorii bătăliilor şi supravieţuitorii populaţiei băştinaşe, între cei care răzbună vechile înfrângeri şi cei care caută reconcilierea pentru a stăvili năvălirile barbare.” – Bujor T. Râpeanu - ”Filmat în România”, 2004, Ed. Fundaţiei Pro.

* 1969 - Diploma de Merit la Festivalul Internaţional de Film de la Adelaide, Australia;

* 1969 – Propunerea României spre a fi nominalizat la Premiul Oscar – categoria Cel Mai Bun Film Străin.

ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP).

Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
ora 23:00
TVRi
liceenii
LICEENI
ROMÂNIA, 1986

Regia: Nicolae Corjos

Cu: Ştefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tamara Buciuceanu Botez, Ion Caramitru

Comedie. Povestea de dragoste a doi „boboci”, liceeni în primul an de studii, care se îndrăgostesc. Mihai este un provincial ajuns la un liceu din Bucureşti, unde pasiunea sa pentru filosofie şi matematică va fi eclipsată de iubire, iar Dana este o împătimită a campionatelor de şah. Idila lor va fi plină de naturaleţe, dar va trece prin multe încercări.

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Duminică, 25 Aprilie 2021
ora 13:10
TVR2
LICEENII ROCK'N ROLL
ROMÂNIA, 1990

Regia: Nicolae Corjos

Cu: Ştefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tamara Buciuceanu

Comedie. Formaţia de muzică rock a liceenilor urmează să participe la un concurs. Succesul depinde de un cântec nou pe care membrii ei ar trebui să-l compună. Dar, pe lângă activitatea artistică, adolescenţii au şi obligaţii şcolare, al căror gardian principal este neînduplecata Isoscel.

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ  DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ  CU PĂRINŢII ORI FAMILIA. (AP)

Duminică, 25 Aprilie 2021
ora 20:10
TVR2
sarah
ALMA, MIREASA VÂNTULUI
BRIDE OF THE WIND –  REGATUL UNIT, GERMANIA, 2002

Regia: Bruce Beresford

Cu: Sarah Wynter, Jonathan Pryce, Vincent Perez, August Schmoltzer

Prezentare: prof. univ. dr. Laurentiu Damian

Dramă, un portret romantic al unei femei misterioase care a fascinat şi a inspirat mari artişti ai epocii ei: Alma Mahler. În primii ani ai secolului XX, la Viena, foarte tânăra Alma, posesoarea unui talent muzical remarcabil, devine soţia celebrului Gustav Mahler – cu mult mai în vârstă decât ea -  care o obligă să renunţe la marea ei pasiune, aceea de a compune muzică. Zece ani mai târziu, cu creativitatea înăbuşită şi cu inima zdrobită de moartea unuia dintre copiii lor, Alma îşi părăseşte soţul şi se aruncă într-un vârtej de relaţii amoroase: întâi cu arhitectul Walter Gropius – cu care se căsătoreşte pentru scurt timp -, apoi cu pictorul Oskar Kokoschka – inspirându-i tabloul "Mireasa vântului" – pentru a-şi găsi liniştea, în sfârşit, alături de scriitorul Franz Werfel.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15 )

Duminică, 25 Aprilie 2021
ora 22:10
TVR2
TVR +
Canalul TVR YouTube