Ecaterina Teodoroiu
ECATERINA TEODOROIU
România, 1978

Regia: Dinu Cocea

Scenariul: Mihai Opriş, Vasile Chiriţă

Cu: Stela Furcovici, Ion Lupu, Mihai Mereuţă, Ion Caramitru

Dramă. La începutul primului Război Mondial, Ecaterina Teodoroiu, o tânără învăţătoare din Târgu Jiu, se înrolează voluntar ca infirmieră de campanie. După moartea fratelui ei, ea obţine permisiunea de a pleca pe front, unde va deveni eroina batalionului său, pierzându-şi viaţa în bătălia de la Mărăşeşti, la doar 23 de ani.

„Totul se desfăşoară cu o naturaleţe absolută. Toţi merg simfonic în aceeaşi credinţă, în aceeaşi calmă exaltare. Singurele detalii narative sunt micile dificultăţi ale eroinei de a convinge pe militari să o ia cu ei ca simplu ostaş. Acestea sunt singurele întâmplări narate. Restul se petrece în gândurile ei, exprimate nu de ea, ci de povestea ce naşte şi creşte în jurul ei.” - D. I. Suchianu.

* 1978 - ACIN - Premiul pentru coloana sonoră; Diplomă de onoare pentru debut - Stela Furcovici.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ  DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ  CU PĂRINŢII ORI FAMILIA. (AP)

Marţi, 01 Decembrie 2020
ora 12:00
TVR2
Nemuritorii
NEMURITORII
România, 1974

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Gina Patrichi, Gheorghe Dinică

Aventuri. Adaptare cinematografică a scenariului "După furtună" de Titus Popovici.

La zece ani de la asasinarea lui Mihai Viteazul, foştii lui oşteni rătăcesc încă prin Europa. Câţiva se hotărăsc să renunţe la pribegie şi să se întoarcă acasă pentru a-şi ţine jurământul faţă de voievod: să împlinească visul Unirii. Cu ei au un cufăr, în care credeau că se află galbenii adunaţi de domnitor pentru refacerea armatei, şi steagul celor trei Ţări Româneşti unite - Moldova, Ţara Românească şi Transilvania. Vitejii fac faţă diverselor obstacole ivite în lungul drum spre casă; duşmanii îi atacă la tot pasul. Fără a fi înfrânţi, eroii noştri pier unul câte unul, apărând cu vitejie preţiosul steag al Unirii.

* 1974 - ACIN - Premiul pentru interpretare masculină - Sergiu Nicolaescu.

Marţi, 01 Decembrie 2020
ora 21:10
TVR1
Lumea lui Po film
LUMEA LUI PO
A BOY CALLED PO – SUA, 2016

Regia: John Asher

Cu: Julian Feder, Christopher Gorham, Kaitlin Doubleday

Dramă

Moartea soţiei îl lasă pe David Wilson nu doar fără partenera de viaţă, ci şi fără mama băiatului lor, Patrick, poreclit Po, în vârstă de 12 ani. Po e un copil sensibil şi inteligent, dar are o formă de autism care-l împiedică să-şi comunice suferinţa prin care trece după pierderea mamei.

În scurt timp, David nu mai reuşeşte să facă faţă şi slujbei dificile, şi relaţiei la fel de complicate cu fiul lui. Po se retrage puţin câte puţin într-o lume imaginară, în care se simte protejat şi „normal”, iar David riscă să-l piardă şi pe el pentru totdeauna...

Miercuri, 02 Decembrie 2020
ora 21:10
TVR2
Aurora Teagarden mysteries dead over heels
Misterele Aurorei Teagarden: o aventură ilicită
Aurora Teagarden mysteries: dead over heels - Canada, 2017

Regia: Terry Ingram

Cu: Candace Cameron Bure, Yannick Bisson, Marilu Henner, Bruce Dawson

* Film poliţist. Când detectivul Jack Burns e descoperit mort-şi nu oriunde, ci în faţa casei Aurorei Teagarden-isteaţa bibliotecară nu se poate abţine să se implice în anchetă, deşi nu-l putea suferi pe răposatul poliţist. Ca de obicei, lucruri ciudate încep să se petreacă în jurul Aurorei, iar iubitul ei, Martin, are şi el câte ceva de ascuns.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

Joi, 03 Decembrie 2020
ora 21:10
TVR.RO
Legionarul cu J van Damme
LEGIONARUL
LEGIONNAIRE – SUA, 1998

Regia: Peter MacDonald

Cu: Jean-Claude Van Damme, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Nicolas Farrell, Jim Carter

Film de acţiune

În 1924, la Marsilia, boxerul Alain Lefevre refuză să piardă un meci aranjat în favoarea unei bande de gangsteri şi devine ţinta furiei acestora după ce-l împuşcă pe fratele şefului mafiot. Căutând disperat un plan de salvare, Alain se înrolează în Legiunea Străină şi este trimis în Africa de Nord, să apere Marocul de rebelii berberi. În timpul antrenamentelor dure din deşert, se împrieteneşte cu Luther, un afro-american care a îndurat injustiţia rasială în ţara lui, cu Mackintosh, fost maior britanic, şi cu Guido, un tânăr italian naiv. Cei patru bărbaţi găsesc sprijin şi o rază de speranţă în prietenia care-i leagă, dar ştiu cu toţii că singurul mod de a scăpa din Legiune va fi să supravieţuiască luptelor cu berberii mult mai numeroşi.

Vineri, 04 Decembrie 2020
ora 21:10
TVR1
film
Dumnezeu iartă, eu nu!
Dio perdona... io no! - Italia, 1967

Regia: Giuseppe Colizzi

Cu: Terrence Hill, Bud Spencer, Frank Wolff

* Western. Cat Stevens, poreclit „Doc”, mare pistolar şi cartofor, face echipă cu agentul de asigurări Hutch Bessy, zis şi „Earp”, ca să descopere cine a jefuit un tren care transporta banii unei bănci. Fiindcă hoţul n-a ezitat să-i ucidă cu sânge rece pe pasagerii trenului, Earp bănuieşte o mai veche cunoştinţă de-a lor, pe banditul Bill Sant’Antonio, care şi-a înscenat propria moarte şi se ascunde împreună cu banda lui în apropierea graniţei mexicane.

** ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Sâmbătă, 05 Decembrie 2020
ora 20:10
TVR.RO
Dumbrava minunată
Dumbrava Minunată
România, 1980

Regia: Gheorghe Naghi

Scenariul: Draga Olteanu Matei

Cu: Diana Muscă, Ernest Maftei, Elena Drăgoi, Florina Cercel, Matei Alexandru, Draga Olteanu Matei, Ileana Stana Ionescu

Ecranizare a nuvelei cu acelaşi titlu de Mihail Sadoveanu

Lizuca, în vârstă de 4-5 anişori, a fost luată de la bunici de tatăl ei împreună cu mama vitregă. În casa acestora, este lipsită de afecţiune şi tânjeşte după bunici şi după mamă, care nu mai trăieşte. Unicul ei prieten este căţelul Patrocle. Într-o zi, fetiţa se hotărăşte să plece din locul în care îndura numai pedepse şi să se întoarcă la casa bunicilor. Surprinsă de întuneric în pădure, Lizuca adoarme într-o scorbură. În vis, dumbrava se transformă într-o lume de basm, în care florile şi animalele vorbesc, apar zâne şi prinţese.

Sâmbătă, 05 Decembrie 2020
ora 23:00
TVRi
Take
Ana şi Saul
Take - SUA, 2007

Regia: Charles Oliver

Cu: Minnie Driver, Jeremy Renner, Bobby Coleman

Thriller

Destinul Anei, soţie şi mamă a unui băiat de şapte ani, se întretaie într-o noapte fatală cu cel al lui Saul, un cartofor disperat să facă rost de bani, ca să scape de cămătarii care-l urmăresc. Decizia nebunească a lui Saul, de a jefui un magazin, are consecinţe tragice asupra vieţii Anei. După mulţi ani, când Saul îşi aşteaptă execuţia în închisoare, cei doi ajung din nou faţă în faţă, dar rănile trecutului sunt imposibil de închis.

 

Sâmbătă, 05 Decembrie 2020
ora 23:00
TVR3
Cianura... şi picătura de ploaie
Cianura... şi picătura de ploaie
România, 1978

Regia: Manole Marcus

Cu: Victor Rebengiuc, Iurie Darie, Aurel Giurumia, Ştefan Bănică

*Film poliţist. Moartea lui Ion Gheorghiu, casier modest, se dovedește a fi provocată de otrăvirea cu cianură, iar investigațiile întreprinse de maiorul Luca demonstrează că a fost vorba de o crimă. "Dincolo de o aparentă sinucidere (otrăvire cu cianură !), criminaliştii descoperă numeroase delicte (crime, falsuri în acte publice, complicităţi), comise de o reţea de interlopi care acţionează sub masca unor nevinovaţi birocraţi."-Bujor T. Râpeanu, ”Filmat în România”, 2005

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

Duminică, 06 Decembrie 2020
ora 20:10
TVR2
film
Ginger şi Rosa
Ginger and Rosa - Marea Britanie, Danemarca, Canada, 2012

PREMIERA

Regia: Sally Potter

Cu: Elle Fanning, Alice Englert, Christina Hendricks, Alessandro Nivola

*Premiul pentru rol principal feminin la festivalurile de film de la Santa Barbara şi Valladolid-Elle Fanning

*3 premii British Independent Film Awards

* Dramă. În Londra anilor 1960, Ginger şi Rosa, prietene nedespărţite de când se ştiu, îşi trăiesc adolescenţa între şcoală, petreceri şi visuri de independenţă, pe fundalul crizei rachetelor cubaneze, care tulbură societatea occidentală. Când căsnicia părinţilor lui Ginger se destramă, iar tatăl ei, spirit boem, începe o relaţie iresponsabilă cu Rosa, Ginger îşi ascunde dezamăgirea şi furia implicându-se în mişcarea antinucleară şi retrăgându-se în propria ei lume interioară.

** ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Duminică, 06 Decembrie 2020
ora 22:10
TVR.RO
TVR +
Canalul TVR YouTube