washed away
DRAGOSTE MINCINOASĂ
WASHED AWAY - Canada, 2017

Regia: Jeff Beesley

Cu: Emmanuelle Vaugier, Cameron Bancroft, Michael Sirow

*Thriller. Deşi a trecut cu greu peste dispariţia soţului ei, înecat în timpul unei expediţii de rafting, Gabrielle se consolează cu prezenţa fiicei ei adolescente. Câteva luni mai târziu, însă, femeia îl zăreşte fugitiv în mijlocul unei mulţimi în San Francisco şi în mintea ei se strecoară bănuiala că ar putea fi victima unei înscenări.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

 

Joi, 28 Ianuarie 2021
ora 21:10
TVR2
gardianul
În slujba vieţii
THE GUARDIAN - SUA, 2006

Regia  Andrew Davis

Cu: Kevin Costner, Ashton Kutcher, Melissa Sagemiller, Sela Ward

*Film de acţiune. După ce își pierde echipa într-un accident tragic, legendarul salvamar Ben Randall devine coordonatorul programului de antrenament de elită pentru salvamarii Pazei de Coastă. Noul recrut Jake Fischer, un puşti arogant, dar înotător excepţional, îi pune răbdarea la încercare, testându-i abilităţile de mentor. Până la urmă, tânărul campion şi profesorul său vor avea de învăţat unul de la celălalt, întâlnindu-se pe un teren comun: curajul şi puterea de sacrificiu.

* ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Vineri, 29 Ianuarie 2021
ora 21:10
TVR1
VECHI TOVARĂȘI
OLD DOGS - SUA, 2009

Regia: Walt Becker

Cu: John Travolta, Robin Williams, Kelly Preston

*Comedie. Charlie şi Dan, prieteni de-o viaţă şi parteneri de afaceri, sunt la un pas de a încheia un contract foarte avantajos, când Dan se trezeşte nevoit să aibă grijă de doi gemeni de şapte ani, care, se pare, ar fi copiii lui dintr-o veche relaţie pasageră. Cei doi burlaci, care habar n-au cum se cresc copiii, fac eforturi uriaşe să se ocupe de gemeni, dar nu reuşesc decât să declanşeze un dezastru dupa altul. Pe parcurs, însă, ajung să aibă şi o revelaţie despre lucrurile care contează cu adevărat în viaţă.

*ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
ora 20:10
TVR2
IANCU JIANU, HAIDUCUL
România, 1981

Regia: Dinu Cocea

Cu: Adrian Pintea, Cornel Coman, Emanoil Petruţ

*Aventuri

Iancu Jianu se alătură haiducului Mereanu şi începe lupta pentru răsturnarea regimului fanariot. După ce scapă de spânzurătoare, datorită Tincuţei, care-l ia de soţ, şi este iertat după obiceiul pământului, Iancu încearcă să se reîntoarcă în lumea boierească. Cum însă nu mai poate duce acest fel de viaţă, el se alătură cetei mari a lui Tudor Vladimirescu.

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
ora 21:10
TVR1
Atac în bibliotecă
România, 1992

Regia: Mircea Drăgan

Cu: Şerban Ionescu, Cezara Dafinescu, George Motoi, Dina Cocea, Jean Constantin

*Film poliţist, bazat pe romanul lui George Arion. În apartamentul ziaristului Andrei Mladin sunt comise două crime. În timp ce ancheta poliţiei se desfăşoară, ziaristul pornește propria lui investigație. Firele duc la un traficant de monede vechi şi de bijuterii, pe care Andrei îl demascase mai demult și care voia să se răzbune. Însă surprizele nu se opresc aici: în incidente sunt amestecate și rude ale logodnicei lui Andrei, care doreau să-i despartă.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
ora 23:00
TVR2
Dragoste 2. America
România, 2019

Regia: Florin Şerban

Cu: Emoke Pal, Igor Babiac, Constantin Dogioiu

Dramă. Al doilea film din trilogia ”Dragoste” a lui Florin Şerban. Povestea ultimelor ore ale relaţiei dintre Beatrice şi Anton, când iubirea lor pare că este trăită predominant în creierele celor doi amanţi, hrănită de amintiri, speranţe şi proiecţii.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15)

 

Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
ora 23:10
TVR.RO
mitica popescu film
MITICĂ POPESCU
România, 1985

Regia: Manole Marcus

Cu: Mircea Jida, Micaela Caracaş, Remus Mărgineanu, Constantin Dinulescu

*Comedie. Film inspirat de piesa omonimă a lui Camil Petrescu. În Bucureştiul interbelic, Mitică Popescu, un funcţionar timid şi sărac, e îndrăgostit lulea de văduva Georgeta Demetriad, patroana băncii la care lucrează. Obsedat de ea, o urmăreşte peste tot, îi fură portretul de la un studio foto şi, în cele din urmă, o ajută chiar să iasă dintr-un necaz financiar, obţinând concesiunea unei fabrici.

*ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Duminică, 31 Ianuarie 2021
ora 13:10
TVR2
ÎN FIECARE ZI MI-E DOR DE TINE
România, 1988

Regia: Gheorghe Vitanidis

Cu: Teodora Mareş, Stela Popescu, Marin Moraru, Jean Constantin, David Ohanesian, Florin Piersic

*Comedie muzicală. "Teatrul nostru" este invitat să organizeze la o grădină de vară un spectacol de varietăţi care va conţine muzică, dans şi umor. Studenta la Conservator, Irina Mirea câştigă preselecţiile şi urmează să fie noua vedetă a spectacolului, însă tatăl ei se opune cu îndârjire. Pentru ca lucrurile să fie şi mai complicate, de Irina se îndrăgosteşte Radu, tânărul regizor al teatrului, care apelează la amicul său Gelu să-i compună un şlagăr pentru a o cuceri pe frumoasa solistă.

*ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ  DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ  CU PĂRINŢII ORI FAMILIA. (AP)

Duminică, 31 Ianuarie 2021
ora 20:10
TVR2
departe de oameni
DEPARTE DE OAMENI
LOIN DES HOMMES – Franţa, 2014

Prezentare filmului de artă, difuzat de TVR 2, este făcută de prof. univ. dr. Laurentiu Damian.

Regia: David Oelhoffen

Cu: Viggo Mortensen, Reta Kateb

*ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Duminică, 31 Ianuarie 2021
ora 21:55
TVR.RO
DUELUL
Duelul - România, 1981

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Colea Răutu, Ovidiu Iuliu Moldovan, George Mihăiţă

Poliţist. Ultimul film din seria "Comisarului". Acţiunea filmului se petrece în septembrie 1939, în perioada invadării Poloniei de către Germania nazistă. Comisarul Moldovan trebuie să rezolve cazul unui jaf de la Banca Creditul Comercial. El porneşte în căutarea celor doi posibili martori: un copil lustragiu şi un cerşetor olog. Filmul pune accent pe viaţa mizeră şi grea a copiilor străzii din perioada interbelică, nevoiţi să se refugieze în pivniţa unei mânăstiri părăsite şi parţial ruinate pentru a putea supravieţui. Ei devin foarte uşor victimele unor filiere de crimă organizată, fiind trimişi să fure, să cerşească sau, în cel mai bun caz, să lustruiască pantofii trecătorilor pentru a strânge bani, care intră apoi în buzunarele unor diverse persoane din lumea interlopă.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

Duminică, 31 Ianuarie 2021
ora 23:00
TVR2
TVR +
Canalul TVR YouTube