Întoarcerea din iad
Întoarcerea din iad – România, 1983

Regia: Nicolae Mărgineanu

Cu: Maria Ploae, Constantin Brânzea, Remus Mărgineanu, Ana Ciontea

Dramă. Dumitru, un ţăran bogat, trăieşte o pasională poveste de dragoste cu Veronica, fosta lui iubită, acum femeie măritată. Relaţia lor devine tot mai greu de ascuns de ochii lumii, mai ales de ochii unui soţ gelos şi dornic de răzbunare. Izbucnirea Primului Război Mondial complică şi mai mult lucrurile. Cei doi rivali declaraţi pleacă împreună pe front să lupte umăr la umăr împotriva aceluiaşi inamic. De acum, viaţa fiecăruia poate depinde în orice clipă de celălalt.

 

Duminică, 25 Octombrie 2020
ora 13:10
TVR2
osanda
Osânda
România, 1977

Regia: Sergiu Nicolaescu

Cu: Amza Pellea, Ioana Pavelescu, Emmerich Schaffer

*Dramă. Ecranizare după romanul "Velerim si Veler Doamne" de Victor Ion Popa. Condamnat la 10 ani de ocnă, după răscoala din 1907 şi după câţiva ani petrecuţi pe front, Manolache Preda se întoarce în satul său natal. Soţia l-a părăsit şi i-a vândut pământul, iar autorităţile îl privesc cu ostilitate, sătenii cu suspiciune şi copiii se ascund de el. Pentru a duce o viaţă normală, Manolache se angajează la boierul Leon, dar când acesta e omorât de doi ţărani revoltaţi, vina cade pe fostul ocnaş.

*ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12 )

Duminică, 25 Octombrie 2020
ora 20:10
TVR2
Oci ciornie
Ochi negri
Oci ciornie - Italia, Rusia, 1987

Regia: Nikita Mihalkov

Cu: Marcello Mastroianni, Silvia Mangano, Marthe Keller, Elena Safonova

*Premiul de interpretare masculină (Marcello Mastroianni)-Festivalul de la Cannes 1987

*Nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin (Marcello Mastroianni)

*Nominalizări la premiile Globul de Aur, BAFTA si Cesar pentru cel mai bun film străin

*Dramă, inspirată de povestirile lui Anton Cehov. Devenit chelner pe un vapor de lux, arhitectul italian Romano Patroni îşi deapănă cu nostalgie si umor povestea marii lui iubiri, în faţa unui prieten rus. Deşi însurat cu o femeie foarte bogată care-i asigura un trai fără griji, Romano s-a îndrăgostit de misterioasa rusoaică Anna Sergheevna şi de ochii ei negri, în timpul unui sejur la sanatoriu. Plecarea bruscă a Annei îl determină pe neconsolatul italian să facă o călătorie în Rusia, în căutarea iubitei, căreia îi jură că va divorţa, dar fără să-şi poată ţine promisiunea...

*ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12 )

Duminică, 25 Octombrie 2020
ora 22:15
TVR2
Trecătoarele iubiri
TRECĂTOARELE IUBIRI
România, 1974

Regia: Malvina Urşianu

Cu: George Motoi, Silvia Popovici, Gina Patrichi

* Dramă

Andrei, un arhitect român stabilit în străinătate, se reîntâlnește cu locurile natale, cu cei pe care i-a cunoscut, cu femeile pe care le-a iubit, cu ecourile peste ani ale celor întâmplate cândva, şi schimbările pe care le constată îl tulbură profund. Bolnav incurabil, dar și copleșit de aceste realități și de dorul de patrie, eroul hotărăște să rămână definitiv acasă.

"Este un film care vorbeşte nu despre iubiri mai mult sau mai puţin trecătoare, ci despre o întoarcere, despre o împăcare cu sine şi cu alţii, despre o resemnare cu sine însuşi, cu cei care înţeleg sau nu înţeleg, şi cu destinul care în dramă, este întotdeauna implacabil" - Mircea Alexandrescu - 1974 (Cinema)

„Un arhitect român stabilit prin căsătorie în străinătate se reîntâlneşte cu locurile natale, cu cei pe care i-a cunoscut, cu femeile pe care le-a iubit, cu ecourile peste ani ale celor întâmplate altcândva, cu ”marile transformări ce se petrec în Capitală, pe şantierele şi în satele României”. Condamnat de o boală incurabilă, dar şi copleşit de aceste realităţi şi de irepresibilul dor de patrie, eroul hotărăşte să revină definitiv acasă.” – Bujor T. Râpeanu (”Filmat în România”, 2005, Ed. Fundaţiei Pro)

*1974 - ACIN - Marele premiu - Malvina Urşianu - şi Premiul pentru interpretare masculină - George Motoi

ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Duminică, 25 Octombrie 2020
ora 23:00
TVRi
calea misterelor
Calea misterelor
MULHOLLAND FALLS – SUA, 1996

Regia Lee Tamahori

Cu: Nick Nolte, Melanie Griffith, John Malkovich

* Thriller

Los Angeles-ul anilor ’40. Corupţia la nivel înalt şi acţiunile bandelor de gangsteri dau de furcă poliţiei. O echipă de patru poliţişti face dreptate cu orice preţ, prin metode dure, încălcând şi legea dacă e nevoie. Moartea unei femei îi va conduce pe urmele unor persoane influente, iar ancheta incomodă este împinsă atât de departe, încât şi armata şi FBI-ul solicită clasarea cazului. Însă şeful echipei de investigaţie ţine morţiş să descopere tot adevărul.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15)

Luni, 26 Octombrie 2020
ora 22:10
TVR1
Cocosatul
Cocoşatul
LE BOSSU – Franţa, 1959

Regia Andre Hunebelle

Cu: Jean Marais, Bourvil, Sabine Sesselmann

* Film de aventuri, după romanul cu acelaşi titlu de Paul Feval

Pregătindu-se să părăsească Franţa, cavalerul Henri de Lagardere se opreşte la castelul prietenului său, ducele de Nevers. Când castelul este atacat de către prinţul de Gonzague, care vrea să pună mâna pe averea lui Nevers, Lagardere nu ezită să lupte alături de prietenul său, dar nu reuşeşte să-l salveze de sabia duşmanului. Înainte să moară, Nevers îl imploră să aibă grijă de fetiţa lui, Aurore. După câţiva ani, Lagardere se întoarce din exil, împreună cu Aurore – care s-a transformat într-o frumoasă domnişoară – ca să răzbune moartea lui Nevers. Şi, pentru ca duşmanii să nu-l recunoască, voinicul cavaler se dă drept un biet bătrân cocoşat.

ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Marţi, 27 Octombrie 2020
ora 22:10
TVR1
Pierduţi în junglă
AGAINST THE WILD 2: SURVIVE THE SERENGETI - Canada, Africa de Sud, 2016

Regia Richard Boddington

Cu: John Paul Ruttan, Ella Ballentine, Jeri Ryan

*Film de aventuri. Veniţi în vizită la tatăl lor care lucrează în Africa, Ryan şi Emma plănuiesc o vacanţă plină de distracţii. Asta până când avionul de mici dimensiuni care-i ducea la destinaţie se prăbuşeşte în Serengeti. Însoţiţi doar de câinele Chinook-un curajos Malamut de Alaska-cei doi copii vor avea de înfruntat pericolele sălbăticiei, dar şi propriile lor spaime.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

Miercuri, 28 Octombrie 2020
ora 21:10
TVR2
The invisible
Invizibil
The invisible - SUA, Suedia, 2007

PREMIERA

Regia: David S. Goyer

Cu: Justin Chatwin, Margarita Levieva, Marcia Gay Harden

* Thriller. Victimă a unui atac violent, adolescentul Nick Powell zace inconştient, blocat la graniţa dintre viaţă şi moarte. Invizibil pentru restul lumii, băiatul trebuie să-şi facă simţită prezenţa, pentru a fi salvat înainte ca spiritul lui să treacă definitiv în lumea umbrelor.

XX ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Joi, 29 Octombrie 2020
ora 21:10
TVR2
Bufniţa Cenuşie
GREY OWL – Marea Britanie, Canada, 1999

Regia: Richard Attenborough

Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene

*Dramă

Film bazat pe biografia naturalistului de origine engleză Archibald Belaney, personalitate controversată a anilor 1930, care a adoptat o identitate indiană, luptând pentru conservarea mediului sub numele de Bufniţa Cenuşie. Fascinat de cultura amerindiană, tânărul Archie îşi părăseşte Anglia natală la începutul secolului XX şi duce o viaţă de vânător în pustietatea canadiană. Întâlnirea şi povestea de dragoste cu băştinaşa Anahareo îi vor schimba radical atitudinea faţă de natură şi animalele sălbatice, transformându-l din vânător, în protector al acestora.

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Vineri, 30 Octombrie 2020
ora 21:10
TVR1
The barber of Siberia
Bărbierul din Siberia (II)
The barber of Siberia - Rusia, Franţa, Italia, 1998

*Partea a doua

Regia: Nikita Mihalkov

Cu: Julia Ormond, Oleg Menşikov, Richard Harris

*Dramă. Springfield-SUA, 1905. O mamă îi scrie fiului ei, elev la o prestigioasă academie militară americană, pentru a-i dezvălui secretul bine păstrat al naşterii sale…

În 1885, americanca Jane Callahan călătoreşte în Rusia, ca asistentă a excentricului inginer Douglas McCracken, inventatorul unui dispozitiv de tăiat copaci, pentru construcţia căruia încearcă să obţină sprijinul financiar al Marelui Duce. În timpul acestei călătorii pline de neprevăzut, Jane îl cunoaşte pe tânărul ofiţer Andrei Tolstoi, cu care împărtăşeşte pasiunea pentru muzica de operă şi care se îndrăgosteşte până peste cap de frumoasa străină. Întâlnirea lor va avea consecinţe dramatice pentru vieţile amândurora.

XX ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI (12)

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
ora 20:10
TVR2
Colierul de turcoaze
România, 1986

Regia Gheorghe Vitanidis

Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Szobi Cseh

*Aventuri

Împuternicitul băncilor vieneze şi fiica acestuia sunt răpiţi, iar domnitorul Bibescu, pentru a evita un scandal diplomatic, promite că-i va salva în şapte zile. Răpitorii pot fi dibuiţi numai de Mărgelatu şi prietenul său Buză-de-Iepure.

ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
ora 21:10
TVR1
Carmen Galin, Ilustrate cu flori de câmp
Ilustrate cu flori de câmp
România, 1975

Regia şi scenariul: Andrei Blaier

Cu: Draga Olteanu Matei, Eliza Petrăchescu, Carmen Galin, Elena Albu, Dan Nuţu, Gheorghe Dinică

*Dramă. Laura se află într-o situaţie disperată: se iubeşte cu un bărbat însurat cu care a rămas însărcinată şi care îi promite zadarnic că va divorţa. Pentru a scăpa de copil nu există decât o soluţie: avortul provocat. O cunoştinţă din provincie îi recomandă o moaşă care face asemenea servicii. Operaţia urmează să aibă loc chiar în casa acesteia, unde Laura o cunoaşte pe Irina, fiica moaşei, o fată cam de aceeaşi vârstă cu ea care încearcă să o convingă să renunţe. Tentativa de avort are consecinţe tragice, pentru toţi cei implicaţi.

* 1975 - ACIN – Premiile pentru regie - Andrei Blaier, pentru interpretare feminină - Draga Olteanu Matei, pentru interpretare masculină - Gheorghe Dinică, pentru costume Ileana Oroveanu

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
ora 23:00
TVRi
Un om la locul lui film
UN OM LA LOCUL LUI
România, 2018

Regia: Hadrian Marcu

Cu: Ada Galeș, Mădălina Constantin, Bogdan Dumitrache, Adrian Titieni, Valeriu Andriuță

Dramă

Petru este inginer de foraj într-o companie multinațională și se pregătește să se căsătorească cu iubita sa, care e însărcinată. Viața sa aparent liniștită este complet bulversată atunci când o colegă cu care Petru a avut o relaţie își pierde un picior într-un accident de muncă. Petru nu reușește să se împace cu gândul că noua sa viață abia începe, în timp ce a ei pare a se fi sfârșit.

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
ora 23:00
TVR3
Divorţ din dragoste
România, 1991

Regia: Andrei Blaier

Cu: Horaţiu Mălăele, Emilia Popescu, Gheorghe Dinică

*Comedie. După căsătorie, Angela şi Dan constată cu stupoare că intimitatea le este invadată de străini, printr-un ordin absurd al Spaţiului Locativ, care cere ca proaspătul cuplu să cedeze o cameră din apartament în folosul unei persoane necunoscute. Singura soluţie pentru a rămâne singuri în propria lor casă este... divorţul. Însă în luptele de la tribunal, divorţul ia o întorsătură neaşteptată.

* 1992 - Costinești - Premiul pentru cel mai bun rol masculin - Horaţiu Mălăele

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 12 ANI  (12 )

Duminică, 01 Noiembrie 2020
ora 00:00
TVRi
Urgia
Urgia
România, 1977

Regia: Andrei Blaier, Iosif Demian

Cu: Gheorghe Cozorici, Luiza Orosz, Nicolae Praida

*Dramă. Un sat este declarat oraş şi toată lumea ia parte la festivităţi. Numai că, în toiul petrecerii, îşi face apariţia un bărbat în vârstă, vlăguit de ani şi de boli. Pare că nimeni nu-l cunoaşte, dar el se dovedeşte a fi un sătean pe care toţi îl credeau ucis în război, în urmă cu 30 de ani.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

Duminică, 01 Noiembrie 2020
ora 13:10
TVR2
TVR +
Canalul TVR YouTube