loader
Foto

Festivalul Internaţional George Enescu: primele transmisiuni la TVR

Sâmbătă, 31 august, de la ora 19.00, TVR 1, TVR 3 şi TVR HD prefaţează debutul celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Internaţional George Enescu cu o ediţie specială. Urmăriți primul concert în direct luni, 2 septembrie, de la ora 20.00, la TVR 3.

 

În ciclul: MARI ORCHESTRE ALE LUMII, urmărim concertul susţinut la Sala Palatului de LONDON SYMPHONY ORCHESTRA.

Sâmbătă, 31 august, de la ora 19.00, TVR 1, TVR 3 şi TVR HD prefaţează debutul celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Internaţional George Enescu cu o ediţie specială. În studioul 12 al Televiziunii Române, Marius Constantinescu îi va avea ca invitaţi pe compozitorul Dan Dediu şi pe Crenguţa Roşu, directorul de comunicare al Festivalului.

Ediţia specială propune publicului telespectator o incursiune prin istoria Festivalului Enescu la Televiziunea Română (printr-o serie de materiale de arhivă de excepţie), dar şi o radiografie a actualei ediţii.

De peste 50 de ani, Festivalul Internaţional George Enescu este un brand de ţară şi un etalon al performanţei culturale la cel mai înalt nivel. Începând cu prima sa ediţie din anul 1958, Televiziunea Română a preluat şi transmis evenimentele ce au avut loc pe parcursul desfăşurării sale, ajungând în anii 2000 să fie principalul difuzor şi partener al acestui prestigios eveniment.

În această ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu, între 31 august şi 22 septembrie 2019, vor urca pe scenele de concert din Bucureşti peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, în 84 de concerte şi recitaluri.

Primul concert transmis în direct la Televiziunea Română este programat luni, 2 septembrie, de la ora 20.00, la TVR 3. În ciclul: MARI ORCHESTRE ALE LUMII, telespectatorii vor putea urmări concertul susţinut la Sala Palatului de LONDON SYMPHONY ORCHESTRA. Dirijor GIANANDREA NOSEDA, la pian DENIS MATSUEV.Repertoriul cuprinde piese de: Nikolai Rimski-Korsakov (Preludiul operei „Legenda oraşului  invizibil Kitej”), Serghei Prokofiev (Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră în sol minor op. 16) şi Dmitri Șostakovici (Simfonia a VI-a în si minor op. 54).

Tot de luni, la TVR 3 urmăriţi în fiecare seară, de la 21.50, Agenda Festivalului Internaţional  George Enescu – pentru a afla cele mai importante ştiri zilnice de la acest important eveniment.

Festivalul Internațional George Enescu 2019
31 August - 22 septembrie 2019
TVR - Partener Media Principal

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Biografii necesare”. Costel Iacob: Eu m-am eliberat de volum şi am lucrat cu lumina. Pentru mine, sculptura nu este doar formă, ci şi mişcare, goluri, umbre, aer

La „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait discută cu sculptorul Costel Iacob: la TVR Cultural, duminică, 28 aprilie, iar la ...

„Actual regional”: Târgul de Paște

„Actual regional”: Târgul de Paște

publicat: Miercuri, 24 Aprilie 2024

În ediția de marți, 24 aprilie, a emisiuni „Actual regional”, vom dezbate în direct, alături de invitata noastră cele mai importante teme ce țin ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...