loader
Foto

„Exclusiv în România”, la final de sezon...| VIDEO

În ediţia „best of”, am urmărit cele mai interesante reportaje realizate de echipa „Exclusiv în România” în sezonul cu numărul 20. Ca de obicei, Cristian Tabără a venit la TVR 1 duminică, la ora 17.00.

 

Pe strada Ştefan Octavian Iosif, la nr. 4, într-o clădire veche, se află cel mai ciudat şi mai interesant muzeu: Steampunk Transylvania. Un unicat european, adus la viaţă de un personaj la fel de interesant, Istvandi Botond. Vizionarul a gândit, până la cele mai mici detalii, tot ce se află în muzeu, despre care spune că „este cea mai faină vrăjeală”.

(w882)

(w882)

Steampunk Transylvania se întinde pe două etaje și invită vizitatorii într-o altă realitate, unde noul și vechiul se întrepătrund, în timp ce descoperă laboratorul de alchimie, camera de tortură, camera de operații, camera secretă sau mașina timpului. Este un univers fascinant, iar aspectul retro al muzeului, unde stilul victorian se îmbină cu cel gotic, aminteşte de epoca revoluţiei industriale. Revedem imaginile pe 11 iunie, de la 17.00, în episodul best of „Exclusiv în România”, la TVR 1.

(w500)

În Oltenia, ne bucurăm să aflăm povestea Aretiei Tătărăscu. Supranumita „Doamna Gorjului”, o binefacătoare din secolul trecut, ea a făcut să se întâmple importante acte de recunoștință şi cinstire a eroilor neamului nostru. Despre toate aceste lucruri - în ediţia „Exclusiv in Romania” în care urmărim cele mai frumoase reportaje al sezonului 20,  duminică, 11 iunie. De la ora 17.00, la TVR 1!

(w882)

Fie vremea bună - rea, călatorului îi șade bine cu drumul. Iar Dobrogea rămâne mereu frumoasă, chiar și când ne oferă drept exclusivitate ploaia. Printre picături de ploaie, facem cunoștință cu meglenii, cu graiul, cu obiceiurile, cu bucatele și cu dansurile lor, la Cerna, unde se află cea mai numeroasă comunitate de acest fel din România.

(w882)

Apoi, din Dobrogea ne teleportăm în mijlocul ţării, la Târgu Secuiesc, mai exact la Muzeul Fotografiei, care a fost amenajat într-un studio foto vechi de 150 de ani şi care a funcţionat până în anul 1998. Vom înţelege cât de greu se făceau fotografiile la sfârşitul secolului XIX şi cât de mult costau, în aceeaşi ediţie best of „Exclusiv în România”.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...