„Eleganţă periculoasă” şi „Îngerul din Boscoteni”, reportaje la Ochiul magic

TVR.RO | Joi, 09 Iunie 2016
Tâlhăria „la drumul mare” a vremurilor noastre a fost demascată la „Ochiul magic” din 11 iunie. Tot atunci, povestea tânărului dintr-un sat uitat de lume, care a pus bazele celei mai mari platforme caritabile din România.
Ochiul magic

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Mai multe femei au căzut victime unor tâlhari fără scrupule după ce şi-au etalat bijuteriile pe stradă. Femeile au plecat de acasă având inele, lănţişoare şi brăţări care au atras atenţia unor infractori. Ele au fost urmărite şi atacate în scara blocului sau după ce au deschis uşa apartamentului. Despre cât de periculos este să ne afişăm cu bijuteriile pe stradă aflăm sâmbătă, pe 11 iunie, la Ochiul magic, de la TVR 1. Reportajul „Eleganţă periculoasă” este realizat şi prezentat de Dan Antonescu.

(w640) Ochiul mag

Sat Boscoteni, comuna Frumuşica, strada Prieteniei, nr. 4. O casă veche, modestă, cu o curte mare plină cu orătănii. Un decor sută la sută patriarhal. În casa acesta veche, într-o cămăruţă de vreo opt metri pătraţi, cu pereţii plini cu icoane şi rafturile ticsite cu cărţi despre Sfinţii Părinţi, funcţionează, de aproape trei ani, Asociaţia „Salvează o inimă”. Un calculator de mult timp perimat şi un birou şubred, înghesuit într-un colţ al odăii - acesta e tot inventarul asociaţiei. Aici îşi petrece câte opt, nouă ore pe zi, între mai multe reprize de prăşit, arat, semănat sau de dat mâncare la animale, preşedintele şi fondatorul acestei organizaţii bizare. Îl cheamă Vlad Plăcintă, are 29 de ani şi de aici, din odaia acesta sărăcăcioasă, cu calculatorul lui rablagit, conectat la un internet care se întrerupe la orice adiere de vânt, dintr-o văgăună ascunsă parcă la capătul lumii, a reuşit să creeze cea mai mare platformă caritabilă online din ţară, salvând până acum vieţile a peste 70 de copilaşi grav bolnavi. Povestea lui o aflăm la Ochiul magic, în reportajul „Îngerul din Boscoteni”, semnat de Cătălin Apostol, pe care îl urmărim tot pe 11 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

(w640) Ochiul mag

***

Ochiul magic ne prezintă realitatea filtrată prin obiectivul camerei de luat vederi. Sâmbătă de sâmbătă, situaţii dramatice sau inedite, personaje interesante ne sunt auduse pe micul ecran la Ochiul magic. Emisiunea investighează cazuri sau fenomene sociale care prezintă un deosebit interes pentru public.

În fiecare ediţie Ochiul magic, telespectatorii pot urmări două reportaje – anchetă, realizate într-un stil dinamic, atât ca montaj cât şi ca mod de redactare. Subiectele emisiunii sunt din actualitate. Pentru a ilustra cât mai bine teme care nu sunt atât de ofertante din punctul de vedere al imaginii, realizatorii Dana şi Tiberiu Ştefănescu apelează la reconstituiri ale evenimentelor. Colaboratorul permanent al programului este col (r) Dan Antonescu. Investigaţiile sale au ca scop informarea telespectatorilor asupra modului în care poate fi prevenită comiterea anumitor infracţiuni.

Foto: twitter.com; traveller.com; salveazaoinima.ro

TVR +
Canalul TVR YouTube