Economia socială de-o parte şi de alta a Prutului, la „Investiți în România!”

TVRi | Joi, 09 Septembrie 2021
Ați revăzut o ediţie despre cum au schimbat 11 ani de parteneriat strategic România - Republica Moldova, respectiv 7 ani de liberă circulaţie a cetăţenilor Rep.Moldova în UE, viaţa oamenilor din Basarabia istorică. Pe 14 septembrie, de la ora 21:00, la TVRi.

Octavian-Dragomir JORA, gazda emisiunii, a discutat cu eurodeputatul Siegfried Mureșan despre beneficiile Acordului de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova şi despre viitoarele programe în exerciţiul financiar 2021-2027.

Împreună cu E.S. Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova am vorbit despre domeniile esenţiale în care ţara noastră a acordat asistență pentru dezvoltare românilor de peste Prut în ultimii 11 ani şi despre proiectele de cooperare între cele două state româneşti.

Jurnaliștii emisiunii „Investiţi în România!” v-au invitat să urmăriţi un interviu cu academicianul Grigore Belostecinic, rectorul Academiei de Studii Economice din Republica Moldova, care a vorbit despre principalele direcţii de urmat, astfel încât viaţa oamenilor să se îmbunătăţească şi cetăţenii să lucreze “acasă”.

Tot în această ediţie, v-am invitat să o cunoaşteţi pe Olga Bodrug, o tânără de peste Prut, care a studiat în România, Croația și Statele Unite ale Americii și care visează să devină reprezentantul unei Românii reunite în străinătate.

Invitaţii lui Octavian-Dragomir JORA au fost:

  • SIEGFRIED MUREŞAN – eurodeputat, preşedintele Delegaţiei la Comisia parlamentară de asociere Uniunea Europeană - Moldova
  • E.S. DANIEL IONIŢĂ – ambasadorul României în Republica Moldova

 

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

TVR +
Canalul TVR YouTube