loader
Foto

Despre afecţiunile toamnei, osteoporoză şi Ebola, la “Un doctor pentru dvs.”

În săptămâna 20-23 octombrie, la TVR Internaţional, de luni până joi, de la ora 19.00, echipa emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră” v-a aşteptat cu noi informaţii medicale.

 

Mai jos găsiţi temele săptămânii şi invitaţii care vor răspunde la întrebărilor voastre.

Luni, 20 octombrie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Irninis Miricioiu vă dă întâlnire luni, la ora 19.00, cu prof. dr. Daniel Grigorie, medic primar endocrinolog, pentru a discuta despre boala supranumită “hoţul tăcut”, adică osteoporoza.

(w882) Irninis Mi

Luni se marchează Ziua Mondială Osteoporozei, context în care la ediţia emisiunii se discută despre această boală tăcută, care a devenit o problemă globală din ce în ce mai importantă. În Uniunea Europeană, aproape 30% dintre femeile aflate la menopauză sunt diagnosticate cu osteoporoză. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a identificat recent osteoporoza ca reprezentând o problemă majoră de sănătate publică.

Marţi, 21 octombrie

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Miruna Moraru îl are invitat pe dr. Teodor Coldea, medic primar în medicina sportivă, cu competenţă în medicina tradiţională chineză –acupunctura şi în medicina ayurvedică.

(w882) Miruna Mor

Tema ediţie o constituie afecţiunile toamnei. Odată cu sfârşitul verii şi intrarea în sezonul rece, fluctuaţiile de temperatură şi umezeală îşi pun amprenta asupra sănătăţii. Acesta este momentul în care apar infecţiile respiratorii, iar bolnavii cronici încep să resimtă tot mai acut simptomele unor afecţiuni supărătoare, precum reumatismul, ulcerul sau insuficienţa cardiacă. Cum ne protejăm în aceasta perioada aflăm, marţi, de la dr. Teodor Coldea.

Miercuri, 22 octombrie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ana Maria Ghiur discută despre alergiile de sezon, cu dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatolog şi alergolog.

(w882) Ana Maria

Dacă, odată cu venirea toamnei, ai început să strănuţi, îţi lăcrimează ochii şi nasul, ai dureri de cap; să ştii că acestea pot fi semnele unei rinite alergice. De altfel, alergiile se manifestă cel mai frecvent primăvara şi toamna, la schimbarea anotimpurilor.

Joi, 23 octombrie

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Joi, Sorin Sîrbov discută despre Ebola, virusul ucigător, cu dr. Simin Aysel Florescu, medic primar boli infecţioase, doctorand, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", din Bucureşti.

(w882) Sorin Sîr

Potrivit mediafax.ro, ultimul bilanţ global al epidemiei de Ebola este de 4.493 de morţi dintre cele 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări, iar previziunile pentru următoarea perioadă sunt sumbre. Organizaţia Naţiunilor Unite a avertizat că "lumea este pe cale să piardă cursa împotriva Ebola", anticipând între 5.000 şi 10.000 de noi cazuri pe săptămână în Africa de Vest începând din decembrie, precum şi apariţia de noi cazuri în alte zone ale lumii.

Virusul Ebola, pe înţelesul tuturor, joi 23 octombrie la “Un doctor pentru dumneavoastră”.

**

Din 13 octombrie a început un nou sezon al emisiunii “Un doctor pentru dumneavoastră”, cu Cristina Timuş în rol de producător. Ce schimbări aduce noul sezon, aflaţi AICI.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...