loader
Foto

“DESCĂLECAȚI ÎN CARPAȚI - Colț de rai cu natură și cai” - sezon nou la TVR2

Video-jurnalistul Răzvan Petrișor aduce cel de-al patrulea sezon al seriei de documentare “DESCĂLECAȚI ÎN CARPAȚI - Colț de rai cu natură și cai”, în fiecare sâmbătă, de la ora 11:00, la TVR 2 și online pe TVR+.

 

Ca să uitați pandemia, Răzvan PETRIȘOR, jurnalist de… video-patriotism, vă propune ARMONIA!

Caii de rasă din hergheliile de stat. Testați prin sporturi ecvestre. Suntem campioni mondiali la cai tineri, cu Lipițanul Negru de Beclean.

Conștientizăm și protejăm acest patrimoniu cabalin național, unic în lume?

(w882) boboc cu a

Cu gradul de conștiință înălțat, putem să ne și relaxăm. Doar România deține cel mai important patrimoniu balnear al Europei.

Așa că am descălecat și am tot filmat, pentru 12 ediții, una și una, ale sezonului 4 al emisiunii care promovează patrimoniul național.

Rubrica de căpătâi: “CAII, LA PUTERE!”. România este în elita hipologiei mondiale, cu cei 3000 de cai din 13 rase crescute și ameliorate în sistemul fermelor cabaline de elită, administrate de stat prin Romsilva.

(w882) descalecat

Nu doar că am devenit campioni mondiali, în 2019, la rase, cu Neapolitano XXX1 - 42, un cal de 5 ani din rasa Lipițan de culoare neagră prăsit la Herghelia Beclean. Fermă, pe care, în urma cu 19 ani, personaje infame numite politic la ... dârlogii hipologiei autohtone au încercat să o privatizeze / desfințeze!

Suntem și în primele zece națiuni la sportul de atelaje cu doi cai, Formla 1 ecvestră. Anduranța, proba completă, săriturile peste obstacole sunt alte sporturi hipice prin care sunt testate calitățile genetice ale cailor din linii de sânge nobile, valoroase și rare.

(w882) descalecat

Câteva din cele 12 ediții vor fi izvor de energie vie!

Și la izvoarele cu ape balneare, țărișoara noastră e campioană, cel puțin europeană. Avem 40 la sută din resursele de ape minerale și termale terapeutice de pe continent. În ultimii 20 ani, investitori români au pompat peste 500 de milioane de euro în construirea, restaurarea ori modernizarea infrastructurii de turism balnear asortat cu SPA.

Am descălecat și am îngurgitat, inhalat, înotat la câțiva furnizori de sănătate și wellness, căci o televiziune publică trebuie să încurajeze turismul intern. La Căciulata, Olănești, Govora, Buziaș, Poiana Câmpina, Geoagiu, Covasna, Eforie Nord. Grupate în rubrica “SPActaculos de sănătos”.

(w882) baile govo

***

Este singura emisiune de video-jurnalism din grila TVR. Înscrisă și în competiția Premiile Circom, organizată de EBU (Uninunea Televiziunilor Publice din Europa), la categoria “Inovativ și original”, cu jurizare și gala în luna octombrie. Înrolează-te în misiunea noastră publică!

UITAȚI PANDEMIA, PRIVIȚI ARMONIA!

SEZON  NOU - DESCĂLECAȚI ÎN CARPAȚI - Colț de rai cu natură și cai, sâmbătă, de la ora 11:00, pe TVR 2 și TVR 2 HD. În reluare: duminica, de la ora 8:30.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Seria documentară „Ecce Via”, în Săptămâna Patimilor, la TVR Cultural | VIDEO

În Săptămâna Patimilor pentru creștinii ortodocși, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească seria documentară „Ecce Via”, o ...