loader
Foto

De Ziua Mondială a Teatrului, Arhiva TVR prezintă mari actori ai scenei româneşti

10 zile, 10 scenete, mari actori români

 

Ziua Mondială a Teatrului a fost instituită în anul 1961, prin votul unanim al participanţilor la Congresul Mondial al Institutului Internaţional de Teatru, creat în 1948, la iniţiativa UNESCO şi a fost sărbătorită pentru prima dată la 27.03.1962, când a avut loc deschiderea stagiunii Teatrului Naţiunilor, la Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată (27 martie), comunitatea teatrală internaţională celebrează Ziua Mondială a Teatrului.

De fapt, în fiecare zi ar trebui să sărbătorim teatrul şi oamenii săi. De aceea, începând cu 27 martie, timp de 10 zile, veţi găsi, pe pagina de facebook a Arhivei TVR şi pe canalul de YouTube dedicat, câte o scenetă cu mari actori ai scenei româneşti.

Radu Beligan, Costache Antoniu, Marcel Anghelescu, Ştefan Mihăilescu Brăila, Ileana Stana Ionescu, Puiu Călinescu, Tamara Buciuceanu Botez, Mitică Popescu, Nicu Constantin, Mişu Fotino, Dem Rădulescu sunt doar câţiva dintre actorii prezenţi în inimile noastre şi pe care Arhiva TVR îi readuce online.

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...