loader
Foto

„Cu Hemingway în Cuba”, un film biografic, în premieră la TVR 1 | VIDEO

Întâlnirea unui jurnalist american cu idolul său, scriitorul Ernest Hemingway, i-a schimbat viaţa. Povestea, spusă chiar de el, o urmărim vineri, 27 mai, de la ora 21.10, la TVR 1.

 

În 1959, cel mai înfocat admirator al lui Ernest Hemingway, tânărul ziarist Ed Myers îi scrie acestuia o scrisoare, într-un moment de exaltare, fără intenţia de a i-o trimite. Cunoscându-i pasiunea, iubita lui expediază în secret scrisoarea pe adresa romancierului. De aici porneşte extraordinara aventură a unui jurnalist în Cuba, alături de idolul şi modelul său. Inspirată de întâmplări reale, drama „Cu Hemingway în Cuba” (PAPA: HEMINGWAY IN CUBA – SUA, Canada, 2015) se vede la TVR 1 pe 27 mai, de la ora 21.10.

(w882) Hemingway

(w882)

Scenariul filmului aparţine lui Denne Bart Petitclerc, alter-ego-ul personajului Ed Myers, fiind bazat pe propriile sale experiențe cu Ernest Hemingway, cu care s-a împrietenit ca tânăr jurnalist. Myers lucrează la un cotidian din Miami şi îl admiră enorm pe Ernest Hemingway, căruia, într-o zi, îi trimite o scrisoare. Spre marea uimire a tânărului, scriitorul îi răspunde şi îl invită să-i facă o vizită în Cuba şi să meargă împreună la pescuit.

Myers ajunge să fie martor la finalul Revoluţiei Cubaneze şi intră, pentru scurt timp, în viaţa pasionantă şi tumultuoasă a lui „Papa” Hemingway şi a soţiei acestuia, Mary. Sub îndrumarea scriitorului, jurnalistul descoperă secretele pescuitului la adâncime, plăcerea şi inspiraţia din aburii alcoolului şi îşi găseşte vocaţia literară.

(w882)

(w882)

Petitclerc a decedat în 2006, dar ar fi fost încântat să afle că proiectul său devenea, chiar şi cu mare întârziere, primul film de la Hollywood filmat în Cuba, din 1959, precum şi că diferite scene au fost turnate în locaţiile în care a locuit cândva Hemingway. Chiar și Mariel Hemingway, nepoata scriitorului, apare într-un rol secundar.

(w500)

Regia: Bob Yari

Cu: Giovanni Ribisi, Adrian Sparks, Joely Richardson

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Activistul Cristian Ispas, omul care schimbă viaţa tinerilor cu dizabilităţi, este „Brilliantul” săptămânii la TVR INFO

Despre potenţialul extraordinar al sportivilor Special Olympics şi despre legea compensaţiei în viaţa tinerilor cu dizabilităţi, într-o nouă ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...