loader
Foto

Galerie foto

Cu „Exclusiv în România”, prin sălbăticia din Munţii Retezat | VIDEO

Duminică, 3 noiembrie, de la 19.00, la TVR 1, într-o nouă ediţie „Exclusiv în România”, călătorim pe malurile Streiului, râul considerat a fi Sargeţia de pe vremea dacilor, sub apele căruia Decebal şi-ar fi ascuns comorile.

 

„Vom urca – cu greu – până la Cetatea dacică Băniţa, unică nu doar prin faptul că se numără printre cele incluse în patrimoniul UNESCO, ci şi prin acela că este la fel de inaccesibilă ca pe vremea strămoșilor noștri”, ne-a mărturisit Cristina Madgearu, producătoarea emisiunii alături de Marin Găbudean.

(w882)

Mai jos, în bazinul Streiului, telespectatorii îi vor întâlni pe paleontologii de la Universitatea din București, care studiază istoria mult mai veche a zonei și care deschid un nou traseu geoturistic: „Povestea Mării Tethys”. Acesta va putea fi parcurs în curând, în Geoparcul Internațional UNESCO Ţara Hațegului, ale cărui atracții ne tentează pe toţi cei cu aventura în sânge.

(w882)

Pornind în sus, pe râul Bărbat, unul dintre afluenţii Streiului, telespectatorii vor ajunge alături de echipa Exclusiv în România la Tăul Ţapului, despre care se spune că ar fi cel mai frumos lac din Masivul Retezat şi unde, se spune, trăiesc marmote. Iar apoi, se vor avânta până în partea dificil de parcurs a crestei, numită, semnificativ, Porțile Închise. „Încercăm să le deschidem, pentru a admira minunata priveliște care ni se dezvăluie de acolo”, ne promite Cristina Madgearu.

(w882)

(w882)

Iar la final, pentru puțină adrenalină, realizatorii ne invită să trecem prin apă Cheile Crivadiei, pe un alt afluent al Streiului. Va fi un bun prilej de a face, pentru prima dată la Exclusiv în România, canyoning, într-una dintre cascadele spectaculoase ale locului.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

Teleplay-ul „Crimă și pedeapsă”, difuzat la TVR Cultural în memoria lui Constantin Cojocaru. Regizorul Jon Gostin: Pierderea sufletului este adevărata maladie a omului contemporan | VIDEO

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 22.00, TVR Cultural difuzează, în memoria actorului Constantin Cojocaru, teleplay-ul „Crimă și pedeapsă”, după ...