loader
Foto

Concert al Corului Madrigal, în ajunul Paștelui catolic și Floriilor ortodoxe, la TVR Cultural

În 8 aprilie, când creștinii catolici se pregătesc pentru Paște, iar ortodocșii, pentru Florii, TVR Cultural a difuzat un concert al Corului de Cameră „Madrigal” despre patimile lui Iisus. Concertul a fost transmis începând cu ora 19.00.

 

Concertul „Săptămâna Patimilor” a fost susținut de Corul de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” și corurile de copii din programul „Cantus Mundi” , sub bagheta dirijorilor Anna Ungureanu și Cezar Verlan.

Spectacolul a inclus fragmente din „Florilegiul bizantin”, antologie de piese religioase, creată de Marin Constantin, fondatorul Corului „Madrigal”, dar și lucrări internaționale, precum „Credo”, parte a impresionantei „Missa în do minor” (K427), de Wolfgang Amadeus Mozart.

La concert au participat și actorii Corneliu și Pavel Ulici. La pian a interpretat Abel Corban. Aici puteți urmări o parte din eveniment.

CITIȚI ȘI: POVESTEA CORULUI MADRIGAL, LA „MUSIC (R)EVOLUTION”, DE CRĂCIUN

Dirijor principal: Anna Ungureanu

Dirijor secund – Cezar Verlan

Regia și scenariul - Emil Pantelimon

Scenografia - Vladimir Turturică

Regia de culise - Călina Epuran

Light Design - Alin Popa

Regie sunet – Gabriel Scîrlet

(w882) Concert Ma

Sursă: Facebook Corul Madrigal

Turneul național de Paște face parte din programul aniversar „Madrigal 60”, care include o serie amplă de peste 30 de proiecte speciale, ce se vor desfășura pe tot parcursul anului 2023.

Programul „Madrigal 60”, care celebrează cei 60 de ani de activitate neîntreruptă ai corului, este structurat în şase mari secţiuni: „Excelenţa în muzică” - concerte, recitaluri şi spectacole, „Unim România prin muzică” - turnee naţionale, „Diplomaţia Madrigal” - turnee internaţionale, „Integrare socială şi educaţie culturală” - programul naţional Cantus Mundi, „Tezaurul Madrigal” - expoziţii şi alte evenimente, „În casele românilor de pretutindeni” - lansări editoriale, multimedia, discografice şi viniluri.

CITIȚI ȘI:  TVR CULTURAL A TRANSMIS ÎN DIRECT, ÎN 21 IANUARIE, CONCERTUL MADRIGAL „DESPRE CULTURĂ”

SPECTACOLUL EXTRAORDINAR „MADRIGAL 60”, LA TVR CULTURAL ȘI TVRI | VIDEO

TVR Cultural este partener media al programului „Madrigal 60”.

Producător TVR: Valentina Băințan

Sursă fotografii: Facebook Corul Madrigal

 

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: Marţi, 30 Aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.