loader
Foto

Concertul "Gheorghe Zamfir și prietenii", în zile de sărbătoare la TVR 1

Artiști de pe toate meridianele au urcat pe scenă în Concertul Extraordinar "Gheorghe Zamfir și prietenii", pe care îl puteți urmări la TVR 1 şi TVR HD pe 30 decembrie (partea I) și 6 ianuarie, de la ora 21:10 (partea a doua).

 

Concertul Extraordinar al marelui naist Gheorghe Zamfir a reunit, în acest an la București, interpreți de talie națională și internațională, discipoli ai maestrului, precum și personalități artistice marcante ale genurilor folcloric, clasic și pop.

(w882) gh zamfr

Invitaţii speciali: Enrico Macias, Avi Toledano, Eugen Sârbu, Andrea Griminelli, Valentina Năforniţă, Orchestra Metropolitană București, Dirijor – Daniel Jinga,  Orchestra “Lăutarii” din Chișinău, Dirijor – Nicolae Botgros.

Printre artiștii de seamă care au răspuns invitației maestrului Gheorghe Zamfir s-au aflat Vasile Iovu, Paula Seling și Proiect K1, Cezar Cazanoi, Rodica Angelescu, Mihai Georgescu, Laura Bretan, Jean-Luc Faraux, Aydin Yavaș, Roar Engelberg, Gao Chunhua, Chang Kyun Kim, Petruţa Küpper, Radu Nechifor, Alexandru Pal, Claudia Iordache, Flavius Tinică, Mădălina Lupu, Sorin Francu și Ansamblul Folcloric „Cununa Carpaţilor”.

(w882) zamfr

***

Într-o carieră de peste șase decenii, Gheorghe Zamfir a devenit un reprezentant de marcă al muzicii populare, sacre, clasice și pop, în peisajul artistic mondial, obținând peste 120 de discuri de aur și de platină. Este singurul artist român care a câștigat două discuri de aur în SUA, 15 discuri de platină în Canada, patru discuri de aur în Africa de Sud și un disc de aur în Ungaria.

Cunoscut publicului larg sub numele Enrico Macias, muzicianul algerian Gaston Ghrenassia a evoluat pe scenele lumii, aflându-se în numeroase turnee din 1960 până în prezent. Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se numără "La femme de mon ami", "La France de mon enfance", "Zingarella".

(w882) EM

Orchestra Națională “Lăutarii” din Chișinău, Dirijor – Nicolae Botgros. Artist, violonist și dirijor de muzică populară, Nicolae Botgros a studiat muzica la Școala de Iluminare Culturală din Soroca, unde a asistat pentru prima data la un concert de-al „Lăutarilor”, orchestră fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii.

***

TVR 1 a fost coproducător al evenimentului organizat de Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Traditie al Municipiului București, cu ocazia Zilelor Bucureștiului.

Concertul Extraordinar "Gheorghe Zamfir și prietenii" a fost prezentat de Iuliana Tudor.

(w500) tudor zmfr

Foto credit: Facebook Gheorghe Zamfir, Facebook luliana Tudor, andreipartos.ro

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Disbioza, ediție specială

Disbioza, ediție specială "NutriInfo"

publicat: Vineri, 19 Aprilie 2024

Disbioza, un cuvânt mic, dar cu impact uriaș în sănătatea noastră. Este momentul să îi acordăm atenția cuvenită. Nu rata ediția specială ...

„Idei în libertate”, emisiune moderată de H.R. Patapievici în anii 2000 și premiată de APTR, transmisă din 22 aprilie, la TVR Cultural

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească, din 22 aprilie, emisiunea „Idei în libertate”, realizată de Horia Roman Patapievici în ...