loader
Foto

Galerie foto

Cele mai frumoase filme ale lunii mai sunt la TVR 2

La TVR 2 petreceți o seară de neuitat alături de cele mai bune producţii cinematografice. Fie că e vorba de filme romantice, comedii sau drame, filme care au scris istorie sau producţii actuale, aici găsiți reţeta unei seri perfecte.

 

Luni e ziua comediilor romantice, iar miercuri, laTelecinemateca vă invităm western, cu băieți buni, băieți răi, pistoale, cizme, șerifi şi pălării de cowboy... Printre titluri JOHNNY ORO (Italia, 1966), iar în ziua de 16 mai, DJANGO (Italia, 1966), o bijuterie cinematografică cu Franco Nero, Jose Bodalo şi Loredana Nusciak în rolurile principale (Miercuri 8 mai, de la ora 21.00).

Duminică, aşa cum ne-am obişnuit, suntem gata pentru ziua Filmului românesc. Printre cele mai apreciate producţii: TREI SCRISORI SECRETE (1974) şi RĂZBOIUL DOMNIŢELOR (1969) – filme care vor putea fi vizionate duminică, 12 mai.

Aşa cum ştim, cinefilii aşteaptă Filmul de artă în fiecare duminică. Printre titlurile lunii mai: ADÂNCA MARE ALBASTRĂ (THE DEEP BLUE SEA – Marea Britanie, Australia 2011), duminică, 12 mai, de la ora 22.00, pentru care Rachel Weisz, a primit nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă şi LORZII CRIMEI (EASTERN PROMISES – SUA, Marea Britanie, 2007), producţie cu o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor (Viggo Mortensen), 3 nominalizări la Globurile de Aur, o nominalizare la Premiul Cesar pentru cel mai bun film străin şi Premiul Publicului la Festivalul de Film de la Toronto.

LUNI, 6 MAI

Ora 21.00

DRAGOSTE FĂRĂ INTERNET (THE JONESES UNPLUGGED – SUA, 2017)

Regia: Bradford May Cu: Mischa Barton, Sean Faris

(oar_w460)

Comedie romantică. Matthew şi Rebecca, proaspăt căsătoriţi, se trezesc că viaţa le-a fost acaparată de obsesia lor comună pentru tehnologie şi reţelele de socializare. Când întreg oraşul este afectat de o pană de curent, cei doi tineri soţi petrec o noapte minunată, fără internet şi telefoane, care-i ajută să se regăsească.

MIERCURI, 8 MAI

Ora 21.00 TELECINEMATECA

JOHNNY ORO – Italia, 1966

Regia: Sergio Corbucci Cu: Mark Damon, Valeria Fabrizi

(oar_w460)

Western. Pentru Johnny Oro, vânător de recompense, a ucide e doar o afacere profitabilă, iar pistolul din aur masiv îi este cel mai bun prieten. După o confruntare, Johnny îl lasă în viaţă pe unul dintre fraţii Perez, Juanito, dar acesta jură să se răzbune şi se aliază cu un trib de indieni, pornind un adevărat război.

JOI, 9 MAI

Ora 21.00

MISTERELE DIN GLENWOOD (GARAGE SALE MYSTERY: ALL THAT GLITTERS – SUA, Canada, 2014)

Partea a II-a: STRĂLUCIRE ÎNŞELĂTOARE

Regia: Peter DeLuise Cu: Lori Loughlin, Steve Bacic

(oar_w460)

Poliţist, aventuri. Jennifer Shannon este expertă în vânătoarea de mici comori abandonate în târgurile de vechituri, pe care apoi le revinde în magazinul ei. Inteligenţa şi spiritul ei de observaţie fac din ea un detectiv redutabil. Când Martin - unul dintre partenerii ei de afaceri care tocmai i-a vândut un depozit plin cu obiecte abandonate - este asasinat, Jennifer se trezeşte implicată în anchetă. Precum un Sherlock Holmes modern, ea reuşeşte să dezlege enigma şi să găsească dovezile care-l incriminează pe vinovat.

VINERI, 10 MAI

Ora 21.00

AMENINŢAREA DIN UMBRĂ (OFFLINE – Canada, 2012)

Regia: Curtis Crawford Cu: Mischa Barton, Marco Grazzini, Ron Lea

Thriller. Tânăra artistă Aiden Ashley locuieşte izolată, în urma traumei suferite când părinţii ei au fost asasinaţi în propria lor casă, de către un individ care o hărţuise pe internet. Treisprezece ani mai târziu, ucigaşul, care n-a fost descoperit de poliţie, reîncepe s-o urmărească, tulburându-i din nou existenţa.

Ora 21.00

FĂRĂ LIMITE (LITTLE ASHES – Marea Britanie, Spania, 2008)

Regia: Paul Morrison Cu: Robert Pattison, Javier Beltran, Matthew McNulty

Dramă. În Spania anilor 1920, trei tineri talentaţi se întâlnesc la universitate în Madrid şi, o vreme, formează un nucleu artistic intens, din care fiecare se va desprinde pentru a marca, în felul său, arta secolului XX: pictorul Salvador Dali, poetul Federico Garcia Lorca şi cineastul Luis Bunuel.

SÂMBĂTĂ, 11 MAI

Ora 21.00

RAPSODIE ÎN ROZ (MIAMI RHAPSODY - SUA, 1995)

Regia: David Frankel Cu: Sarah Jessica Parker, Antonio Banderas, Mia Farrow, Carla Gugino

Comedie. Gwyn Marcus, o tânără proaspăt logodită, e pe cale să facă o descoperire care o şochează, dar o şi amuză: căsătoria și fidelitatea nu fac întotdeauna casă bună, mai ales printre rudele ei. Pe măsură ce află detaliile legăturilor amoroase foarte încâlcite din familie, Gwyn începe să aibă îndoieli tot mai serioase cu privire la propria ei relaţie.

Ora 22.00

ONOARE ŞI RESPECT (L'ONORE E IL RISPETTO – Italia, 2012)

Sezonul 3 Episodul 4

Cu: Gabriel Garko, Gabriele Rossi, Giuliana de Sio, Alessandra Martines, Laura Torrisi

Dramă. După ce a fost împuşcat de tânărul mafiot Fortunato, Tonio Fortebracci rămâne o vreme în comă; când îşi revine, judecătoarea De Santis îi asigură protecţia, temându-se că va intra în vizorul clanului lui Fortunato. Sătul de viaţa pe care a dus-o până atunci, Tonio e gata să încheie socotelile cu mafia, să-şi găsească o slujbă cinstită şi să trăiască liniştit împreună cu Melina şi cu fiica sa, Antonia. Însă o dezvăluire dramatică îl târăşte înapoi în trecutul violent: va descoperi că asasinul fiului său şi al fratelui său, Santi, este un individ poreclit "Păpuşarul". Disperat să afle identitatea reală a acestuia, Tonio se lasă cuprins de o teribilă sete de răzbunare, riscând să se izoleze de familie.

DUMINICĂ, 12 MAI

Ora 13.00

TREI SCRISORI SECRETE – România, 1974

Regia: Virgil Calotescu Cu: Mircea Albulescu, Cornel Coman, Toma Caragiu, Violeta Andrei

Dramă. Conflictele dintre specialiştii şi conducerea unui mare şantier naval se soldează cu abuzurile comise de director, care îl concediază pe unul dintre maiştri fiindcă are idei tehnice în contradicţie cu ale sale.

Ora 20.00

RĂZBOIUL DOMNIŢELOR – România, 1969

Regia: Virgil Calotescu Cu: Ilarion Ciobanu, Ioana Drăgan, Amza Pellea, Ilinca Tomoroveanu

Aventuri, film istoric. Ademenit de tezaurul Moldovei şi de provizii, Sobieski, regele polonilor, ordonă atacarea Cetăţii Neamţului, iar căpitanul Ghindă urzeşte trădarea. Ţinând seama de zdrobitoarea majoritate a leşilor, tânăra Ioana este trimisă la rege, dar la ea mai râvneşte şi trădătorul Ghindă. Şi aşa, în tabăra moldavă, se tot înfiripă noi idile şi intrigi până ce din cetate nu mai rămân decât "ruinurile”.

Ora 22.00 FILMUL DE ARTĂ

ADÂNCA MARE ALBASTRĂ (THE DEEP BLUE SEA – Marea Britanie, Australia 2011)

Regia: Terrence Davies Cu: Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Simon Russell Beale

*Nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă (Rachel Weisz)

Dramă, adaptare a piesei de teatru cu acelaşi titlu de Terence Rattigan. În Anglia de după al Doilea Război Mondial, Hester Collyer, tânăra şi frumoasa soţie a unui judecător din înalta societate, se ofileşte într-o căsnicie care-i oferă bunăstare materială şi niciun strop de pasiune. Întâlnirea cu Freddie Page, fost pilot în Forţele Aeriene Regale, o aruncă pe Hester în vârtejul unei patimi mistuitoare care o va consuma fizic şi emoţional.

Luni-joi Ora 23.00

Serial PUTEREA SPERANŢEI (MERCY STREET – SUA 2016-2017)

Cu: Mary-Elizabeth Winstead, Hannah James, McKinley Belcher, Gary Cole

Dramă. În 1862, în timpul Războiului Civil American, două infirmiere aflate în tabere opuse ale conflictului – Mary Phinney, o văduvă aboliţionistă din New England, şi Emma Green, fiica unei familii bogate care sprijină Confederaţia sudică - se întâlnesc într-un spital din Virginia, într-un orăşel numit Alexandria, la graniţa dintre Nord şi Sud. Destinele lor se întretaie, două vieţi afectate de război, printre miile de soldaţi, civili, medici, răniţi şi sclavi fugari care populează oraşul. Serialul se bazează pe evenimente şi personaje reale, ilustrând impactul conflictului atât pe linia frontului, cât şi în existenţa de zi cu zi americanilor obişnuiţi.

LUNI, 13 MAI

Ora 21.00

SERVICII COMPLETE PENTRU SARA (SERVING SARA – SUA, 2002)

Regia: Reginald Hudlin Cu: Matthew Perry, Liz Hurley, Amy Adams

Comedie. Joe Tyler are o slujbă care nu-i aduce simpatii, dar şi-o îndeplineşte cu mult zel: treaba lui este să facă rost de documente legale în diferite procese, iar printre clienţii săi se numără şi oameni obişnuiţi, şi milionari. Următoarea "victimă" a lui Joe este tânăra Sara Moore, al cărei soţ - un fermier şmecher care a făcut o avere uriaşă - îl angajează să-i obţină documente prin care să divorţeze şi să-şi lase nevasta săracă lipită. Aflând ce i se pregăteşte, Sara nu ezită să contraatace, pentru a câştiga ceea ce merită: banii soţului, umilirea acestuia şi poate chiar o şansă la dragostea adevărată.

MIERCURI, 15 MAI

Ora 21.00 TELECINEMATECA

DJANGO – Italia, 1966

Regia: Sergio Corbucci Cu: Franco Nero, Jose Bodalo, Loredana Nusciak

Western. În timpul teribilului Război de Secesiune care a dezbinat America în anii 1860, Django, fost soldat unionist ajuns aventurier fără căpătâi, salvează o prostituată din mâinile unor soldați ai Confederației. Drept urmare, singuraticul pistolar și Maria, prostituata care-i devine tovarășă de călătorie, se trezesc implicați într-un conflict violent între soldații respectivi, membri ai Ku Klux Klanului, și o bandă de revoluționari mexicani.

"Django" este considerat unul dintre cele mai bune filme din genul "western spaghetti", iar rolul misteriosului aventurier, târâind după el un coșciug de care nu se desparte niciodată, a reprezentat momentul consacrării pentru actorul Franco Nero.

JOI, 16 MAI

Ora 21.00

MISTERELE DIN GLENWOOD (GARAGE SALE MYSTERY: THE DEADLY ROOM – SUA, Canada, 2014)

Partea a III-a: CAMERA MORŢII Regia: Peter DeLuise Cu: Lori Loughlin, Steve Bacic

Poliţist, aventuri. Jennifer Shannon este expertă în vânătoarea de mici comori abandonate în târgurile de vechituri, pe care apoi le revinde în magazinul ei. Inteligenţa şi spiritul ei de observaţie fac din ea un detectiv redutabil. Când prietena şi partenera ei de afaceri Dani moare, după ce încercase să vândă o casă despre care se zvonea că ar fi atinsă de un blestem, Jennifer bănuieşte că aşa-numitul accident a fost, în realitate, o crimă.

VINERI, 17 MAI

Ora 21.00

TERAPIE MORTALĂ (THE NURSE – Canada, 2014)

Regia: Sam Irvin Cu: Willa Ford, Brigid Brannagh, John Heard

Thriller. Deşi n-a avut niciodată o relaţie apropiată cu tatăl ei, Cara acceptă să-l găzduiască după ce bătrânul suferă un atac cerebral. În casa Carei şi a soţului ei se mută şi Lynette, asistenta medicală angajată să se ocupe de bolnav. Dar prezenţa ei se va dovedi foarte curând toxică pentru întreaga familie, iar planurile ei, de-a dreptul diabolice.

Ora 23.00

ÎN NUMELE DREPTĂŢII (A TIME TO REVENGE – SUA, 1997)

Regia: John Harwood Cu: Ken Olandt, Paul Gleason, William O'Leary

Film de acţiune. Maiorul Whittmar, fost combatant în războiul din Vietnam, unde şi-a trădat camarazii ca să-şi salveze propria piele, s-a îmbogăţit preluând terenurile mai multor mici fermieri, prin metode ilegale. Will, fiul unui fermier ucis de Whittmar şi acoliţii lui pentru că ameninţase să-i dea în vileag, jură să nu renunţe la luptă până nu-şi va răzbuna tatăl.

SÂMBĂTĂ, 18 MAI

Ora 20.00

IUBIRE CA LA CARTE (SUBURBAN GIRL – SUA, 2007)

Regia: Mark Klein Cu: Sarah Michelle Gellar, Alec Baldwin, Maggie Grace

Comedie romantică, adaptare după două povestiri din volumul best-seller "Ghid de vânătoare şi pescuit pentru fete" de Melissa Banks. Brett Eisenberg, asistent-editor în Manhattan, vrea să ajungă departe în lumea literară newyorkeză. Idila cu Archie Knox, un celebru editor de succes, pare la început o excelentă rampă de lansare pentru ambiţioasa tânără, dar relaţia lor se complică din cauza diferenţei de vârstă şi a reacţiilor negative ale celor din jur.

Ora 22.00

Serial ONOARE ŞI RESPECT (L'ONORE E IL RISPETTO – Italia, 2012)

Sezonul 3 Episodul 5

Cu: Gabriel Garko, Gabriele Rossi, Giuliana de Sio, Alessandra Martines, Laura Torrisi

Dramă. După ce a fost împuşcat de tânărul mafiot Fortunato, Tonio Fortebracci rămâne o vreme în comă; când îşi revine, judecătoarea De Santis îi asigură protecţia, temându-se că va intra în vizorul clanului lui Fortunato. Sătul de viaţa pe care a dus-o până atunci, Tonio e gata să încheie socotelile cu mafia, să-şi găsească o slujbă cinstită şi să trăiască liniştit împreună cu Melina şi cu fiica sa, Antonia. Însă o dezvăluire dramatică îl târăşte înapoi în trecutul violent: va descoperi că asasinul fiului său şi al fratelui său, Santi, este un individ poreclit "Păpuşarul". Disperat să afle identitatea reală a acestuia, Tonio se lasă cuprins de o teribilă sete de răzbunare, riscând să se izoleze de familie.

DUMINICĂ, 19 MAI

Ora 20.00

ȘANTAJ – România, 1980

Regia: Geo Saizescu Cu: Ileana Stana-Ionescu, Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Octavian Cotescu

Film poliţist. Ecranizare după romanul Rodicăi Ojog Braşoveanu - "Omul de la capătul firului". O spectaculoasă investigaţie poliţistă, în centrul căreia se află maiorul Minerva Tutovan, minte rece şi suflet cald, anchetator aprig, cu limba ascuţită când e vorba de ticăloşii, şi ţepi rotunjiţi când e vorba de fostul ei elev şi colaborator. (Eva Sârbu – Cinema, 1981)

Ora 22.00 FILMUL DE ARTĂ

LORZII CRIMEI (EASTERN PROMISES – SUA, Marea Britanie, 2007)

Regia: David Cronenberg Cu: Viggo Mortensen, Naomi Watts, Armin Mueller-Stahl

*Nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor (Viggo Mortensen)

*3 nominalizări la Globurile de Aur

*Nominalizare la Premiul Cesar pentru cel mai bun film străin

*Premiul Publicului la Festivalul de Film de la Toronto

Thriller. Moaşă la un spital londonez, Anna aduce pe lume un copil, dar mama acestuia moare după naștere. Hotărâtă să găsească familia micuţului, Anna descoperă jurnalul tinerei decedate, scris în limba rusă. Pista o conduce la un restaurant rusesc din Londra, unde îi cunoaşte pe proprietar, Semyon, şi pe fiul acestuia, Kiril. Anna află că jurnalul conţine dovezi incriminatoare împotriva lui Kiril şi îşi dă seama că a pătruns fără voie în culisele mafiei ruse, din care nimeni nu scapă uşor.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...