Cel mai mare eveniment rugbystic al planetei se vede în direct la TVR

TVR.RO | Sâmbătă, 14 Septembrie 2019
Între 20 septembrie şi 2 noiembrie, telespectatorii pot viziona la TVR 1 şi TVR HD toate cele 48 de partide ale Cupei Mondiale de Rugby. Ediţia cu numărul 9 se desfăşoară în premieră în Asia.
Documente disponibile pentru descarcare:

TVR 1 şi TVR HD transmit în direct şi în exclusivitate principala competiţie de rugby a anului, Cupa Mondială de Rugby. Cel mai important eveniment rugbystic al planetei şi al treilea mare eveniment sportiv al lumii, după Jocurile Olimpice de vară şi CM de Fotbal, a început în 20 septembrie, zi în care telespectatorii au putut vedea în direct, la TVR 1 şi TVR HD, ceremonia de deschidere a competiţiei, transmisă de la ora 12.30, şi meciul de deschidere Japonia-Rusia, de la 13.45. Programul complet al transmisiunilor TVR de la Cupa Mondială de Rugby se regăseşte aici.

Comentariul partidelor de rugby de la Cupa Mondială Japonia 2019 este asigurat de jurnaliştii TVR Alexandru Roman şi Dragoş Bocanaciu.

„E un eveniment aşteptat de foarte mulţi oameni, o sărbătoare a rugbyului la nivel mondial! Telespectatorii Televiziunii Române vor putea urmări toate partidele în exclusivitate, iar pe parcursul competiţiei vom avea parte de dueluri spectaculoase oferite de cei mai în formă jucători de rugby”- Alex Roman, jurnalistul TVR care comentează meciurile competiţiei împreună cu Dragoş Bocanaciu şi alături de invitaţi din lumea rugby-ului.

„Îmi doresc ca telespectatorii TVR să se bucure de regalul de rugby pe care îl va oferi Cupa Mondială din Japonia, iar după această cupă mondială, să înţeleagă că rugby-ul nu este un sport brutal, ci unul care te învaţă că, mai important decât cel pe care îl ai în faţa ta, este cel pe care îl ai alături. Rugby-ul este o disciplină în care echipa e mai importantă decât vedeta!”,  a declarat Dragoş Bocanaciu, jurnalist TVR care a comentat și va comenta partide din competiţia mondială de rugby.

(w640)

Ediţia din acest an se desfăşoară în premieră în Asia, mai exact în 14 oraşe ale Japoniei. 20 de echipe, împărţite în patru grupe, se înfruntă pentru câştigarea Cupei Mondiale de Rugby, urmând să joace fiecare cu fiecare.

Primele două clasate din grupe se califică în sferturi. Echipele care termină pe primele două locuri joacă finala, iar celelalte două – finala mică. Echipele care terminaă competiţia în primele trei locuri se vor califica automat la ediţia următoare a Cupei Mondiale din 2023, care se va disputa în Franţa.


Despre cele 20 de echipe participante

12 dintre echipele prezente la turneul final au fost automat calificate pentru competiţia din Japonia, datorită clasării pe primele 3 locuri din grupele Mondialului din 2015. Celelalte 8 echipe au jucat turnee de calificare pe regiuni.

11 dintre cele 20 de echipe calificate au fost prezente la toate ediţiile Cupei Mondiale încă de la înfiinţare, în 1987 - Canada, Japonia, Anglia, Franţa, Irlanda, Italia, Scoţia, Ţara Galilor, Australia şi Argentina şi Noua Zeelandă.

(w640)

foto: rugbyworldcup.com

Istoric Cupa Mondială de Rugby

De la prima ediţie, din 1987, audienţa tv, veniturile şi numărul de spectatori au fost în continuă creştere la Cupa Mondială de Rugby.

Prima ediţie s-a desfăşurat în Noua Zeelendă şi Australia. Noua Zeelandă este deţinătoarea celor mai multe titluri de campioană mondială – 3, prima dată în 1987, apoi în 2011 şi 2015.
Australia s-a impus de două ori, în 1991 şi 1999, Africa de Sud în 1995 şi 2007, iar Anglia, o singură dată, în 2003. Anglia, de altfel, este singura echipă din Europa care a câştigat Cupa Mondială.
Finala ediţiei din 2015, dintre Noua Zeelandă şi Australia, a înregistrat o audienţă de 120 de milioane de telespectatori, iar 2.5 milioane de spectatori au asistat din tribune la meciuri de-a lungul Cupei Mondiale din 2015.

TVR +
Canalul TVR YouTube