loader
Foto

Camerun – Brazilia 1-0 (0-0), în grupa G de la Cupa Mondială Qatar 2022

Camerun a învins în ultimul minut Brazilia și a scris istorie la Cupa Mondială. Seleçao câștigase toate cele șapte dispute cu echipe africane la turneele finale. Până acum, când camerunezul Aboubakar a pus punct seriei de victorii, în a opta confruntare dintre Brazilia și continentul negru.

 

Camerun a avut de înfruntat o echipă auriverde deja calificată în optimi și fără mulți jucători titulari, însă africanii au avut răbdare, au preferat contraatcurile și au învins una din pretendentele la titlu.

Epassy a fost de netrecut în poarta Leilor Neîmblâziți și și-a salvat echipa în prima repriză, la încercările lui Dani Alves, Martinelli sau Antony. Goalkeeperul camerunez a avut intervenții bune și în partea secundă, dar lovitura a vent în minutul 90+2, când Aboubakar a înscris pe contraatac aduncând victoria echipei sale. Atacantul camerunez a primit al doilea galben după gol, fiind eliminat, pentru că și-a sos tricoul. Victoria nu a adus și o calificare pentru echipa lui Rigobert Song, care va părăsi competiția.

Brazilia s-a clasat pe primul loc în grup, cu 6 puncte.

Camerun - Brazilia 1-0 (Aboubakar 90+3)

Al Daayen, Lusail Stadium, Grupa G, 85.986 spectatori

CAMERUN: Epassy - Fai, Ebosse, Wooh, Tolo - Zambo Anguissa, Kunde (Ntcham 68) - Mbeumo (Toko Ekambi 64), Choupo-Moting, Ngamaleu (Ngom Bekeli 86) - Aboubakar. SELECŢIONER: Rigobert Song.

BRAZILIA: Ederson - Dani Alves, Eder Militao, Bremer, Alex Telles (Marquinhos 55) - Fred (Bruno Guimaraes 55), Fabinho - Antony (Raphinha 79), Rodrygo (Everton Ribeiro 55), Martinelli - Gabriel Jesus (Pedro 64). SELECŢIONER: Tite.

Cartonaşe galbene: Tolo 6, Kunde 28, Fai 32, Aboubakar 81, 90+2 / Eder Militao 7, Bruno Guimaraes 85

Cartonaş roşu: Vincent Aboubakar 90+3

Arbitri: Ismail Elfath - Kyle Atkins, Corey Parker (toţi din SUA) - Ning Ma

Sursă foto: Getty Images

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...