loader
Foto

"Breaking Fake News!": Ce urmăresc spionii ruși în România? | VIDEO

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu atacuri teroriste la adresa unor competiţii sportive populare se numără printre subiectele ediției emisiunii "Breaking Fake News!", ce a fost difuzată duminică, 28 aprilie, ora 19.00, la TVR 1.

 

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu

Sabotarea transporturilor militare spre Ucraina, infiltrarea spionilor ruși printre refugiați, penetrarea instituțiilor din domeniul apărării și securității, atacuri cibernetice, subminarea prin dezinformare și propagandă a încrederii românilor în armată și aliați sunt câteva din obiectivele acțiunilor unor „servicii de informații ostile” enumerate de raportul CSAT pe 2023.

(w882) Iulian Fot

Invitat: Iulian Fota, fost consilier prezidențial pentru securitate națională

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea

Ciprian Mega, regizor și preot ortodox, și actorul Dorel Vișan au participat la deschiderea festivalului de film de la Moscova alături de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe chiar în ziua în care aceasta acuză România că „încearcă să anuleze cultura rusă".

(w882) Moscova fi

Revista presei fake, cu Horia Grușcă

În ultimele luni în Europa au apărut tot mai multe afişe ameninţând cu atacuri teroriste la adresa unor competiţii sportive populare, atribuite aşa-numitului Stat Islamic. Cine se află, de fapt, în spatele acestora? Dincolo de Ocean, apropierea alegerilor inflamează imaginaţia extremiştilor de dreapta americani, care răspândesc teorii fanteziste precum invadarea Statelor Unite de canibalii din Haiti şi intenţia declarată a soţiei fostului preşedinte Barack Obama de a candida la funcţia de preşedinte ca bărbat.

(w882) Alaska 3

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram

Alaska a fost descoperită de un danez înrolat în armata rusă, a fost cea mai săracă gubernie a Imperiului Țarist și a fost cumpărată de americani. S-a dovedit a fi o mină de aur, la propriu. A fost singura bucată de pământ care a trecut de la ruși la americani, iar Moscova pare să nu se fi împăcat cu asta.

***

Producător: Marian Voicu

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu Căpitănescu, ...

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...