loader
Foto

Bărbierul din Sevilla, episodul 3 al seriei „Unora le place opera!”, la TVR 1

Sâmbătă, 04.02, ora 14.30, la TVR 1 ați putut urmări seria inedită în care, cu un entuziasm debordant, renumitul tenor Ramon Gener a adus lumea operei aproape de toate categoriile de public, pentru a arăta că nu e destinată elitelor, ci nouă tuturor.

 

„Bărbierul din Sevilla” este opera comică prin excelență și dovada de necontestat că opera nu este doar dramă și tragedie, ci și pur divertisment. În acest al treilea episod, vom descoperi „ingredientele” esențiale ale muzicii lui Rossini: staccato, crescendo, patter song, al cincilea interval și coloratura.

Povestea operei „Bărbierul din Sevilla” a fost difuzată la TVR 1, sâmbătă, 4 ianuarie, în cel de-al treilea episod al seriei documentare „Unora le place opera”.

(w882)

(w882)

Am fost invitaţi în culise în timpul repetiției generale a acestei opere desfăşurate la Gran Teatro del Liceu din Barcelona și l-am vizitat pe unul dintre protagoniștii acesteia în cabina sa - Carlos Chausson, un renumit bas buffo, cel care stârneşte râsul publicului doar prin simpla sa apariţie. Iar mezzosoprana italiană Annalisa Stroppa, care joacă rolul Rosinei, ne-a uimit cu tehnica ei vocală deosebită. Realizatorii ne-au propus și un experiment muzical desfăşurat într-o fierărie veche.

(w882)

(w882)

Și despre toate aceste caracteristici ale operei am aflat amănunte de la Joan Font, din grupul de teatru „Els Comediants”, dar și de la regizorul acestui spectacol de operă desfăşurat la Gran Teatro del Liceu.

Desigur, nu ne-a ocolit nici marele hit din „Bărbierul din Sevilla”, cel pe care mulți dintre noi l-am fredonat de nenumărate ori: popularul „Figaro”. Toate acestea, în compania unui public foarte special și într-un cadru neobișnuit: un parc de distracții.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Ce au în comun vocea unei soprane şi sunetul unui motor Ferrari? Cum poate un skater să reproducă o bucată celebră din La Traviata doar cu câteva sticle de şampanie? Dar cum ar putea un fierar să explice sunetul stereofonic al lui Verdi? Descoperim în noua serie documentară „Unora le place opera”, pe care TVR 1 o propune telespectatorilor din 21 ianuarie, în fiecare sâmbătă, de la 14.30. Cu siguranţă, cei care vor privi acest documentar se vor îndrăgosti iremediabil de operă.

(w882)

(w882)

Divertisment plin de inovaţie ar putea fi definit acest format care ne oferă cheia înţelegerii şi bucuria trăirii celor mai cunoscute spectacole de operă din istorie! Seria documentară „Unora le place opera” (THIS IS OPERA, Spania-Germania, 2015) va îmbarca telespectatorii într-o călătorie de descoperire a secretelor din spatele fiecărei opere celebre. Celor care vor urmări documentarul în 30 de episoade le sunt oferite instrumentele pentru a se bucura de muzică într-un mod original.

(w882)

Este emoţie pură, încântarea de a cunoaşte starea fiecărui compozitor, pasiunea fiecărei poveşti universale şi unice în acelaşi timp.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...