loader
Foto

“Articolul VII”: în căutarea României şi a românilor din diaspora | VIDEO

Miercuri, 3 mai, ora 21:00, emisiunea “Articolul VII” a adus în atenția dumneavoastră, la TVR Internațional, experiențe ale românilor întorși în țară după perioade petrecute departe de casă.

 

Mihaela Crăciun şi invitaţii ei,  istoricul  Dennis Deletant de la Woodrow Wilson Center, Washington și Mădălin Bunoiu, preşedinte al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS),  au fost “în  căutarea României” şi a românilor din diaspora..

(w882) Dennis
Profesorul Dennis Deletant, Doctor Honoris Causa al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, 2013.

Printre temele ediţiei emisiunii “Articolul 7”, din 3 mai, se numără: întoarcerea românilor în ţară după experienţa din străinătate, comunitatea academică românească, interdisciplinaritatea, recunoaşterea şi recompensarea valorilor şi performanţelor, "semnele bune" pe care le arată România în diverse domenii şi progresele pe care le-a făcut, dar şi  critica constructivă.

(w882) Dennis car

Cartea „În căutarea României: O aventură personală din '65 până azi“, semnată Dennis Deletant, “... ne ajută să nu uităm, ne povestește de unde venim și ce drum lung am făcut în ultimii 60 de ani. Totul este văzut prin lentila celui care are și destulă distanță, și suficientă apropiere pentru a ne arăta doar detaliile care contează.“  (Sabina Fati)

(w882) Madalin

Mădălin Bunoiu, prorectorul Universității de Vest din Timișoara şi preşedinte ARACIS, are propria experienţă a întoarcerii în ţară, după ce a studiat,  între 1995 - 1996, la UJF Grenoble. De asemenea,  între 1999 - 2003, a urmat un doctorat în cotutelă la Institutul Național Politehnic din Grenoble.

.
***

Moderator: Mihaela Crăciun

Redactori: Lilia Anghel şi Marian Nicola

Producător Iulia Popescu

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

Pe „Drumul lui Leșe

Emisiunea „Drumul lui Leșe" aduce sâmbătă, 4 mai, pe TVR3 de la ora 21.00, o nouă ediție în care Grigore Leşe susține un dialog de împăcare și ...