loader
Foto

Ar(t)est, un proiect de, cu și despre oamenii de cultură în izolare

Când nu au posibilitatea să se vadă faţă în faţă din cauza pandemiei de coronavirus şi nu mai pot colabora cum erau obişnuiţi, oamenii de cultură din România continuă proiectele comune online, ba chiar au unele inedite.

 

Un demers de acest gen este şi AR(t)EST. Până în  20 iunie 2020, proiectul va reuni virtual peste 60 de persoane din zona culturală, care vor împărtăși o imagine din viața lor în această perioadă de recluziune. Artiști vizuali, curatori, oameni de teatru, jurnaliști, cineaști, muzicieni, coregrafi şi nu numai vor vorbi despre izolare prin intermediul unei fotografii însoțită de un text. Ambele sunt publicate zilnic, la ora 20.00, pe paginile de Facebook și de Instagram ale Asociației VAR Cultural.

Iniţiatorii, actrița Vero Nica și artistul vizual Andu Dumitrescu, ne-au mărturisit: “Sunt momente în care ne simțim arestați, captivi în propriile noastre case. Am ales un termen destul de crud, AR(t)EST, dar nici realitatea nu este altfel în acest moment. T-ul care apare între paranteze se referă la noi, oamenii din zona culturală. Prin intermediul AR(T)ESTului am realizat o evadare colectivă şi suntem foarte fericiţi că oamenii ne sunt alături și le suntem recunoscători pentru că au ales să se așeze alături de noi. Online, adevărat, dar suntem încrezători că va veni momentul în care ne vom întâlni și offline. Credem că am găsit o mică breșă, psihologică mai mult. Pentru unii, este o oportunitate de a ieși din cotidian, din rutina asta care a devenit apăsătoare. Pare a fi o bulă de aer. Oricât am fi de optimiști, nu e ușor să ne asumăm brusc acest tip de viață.”

Organizatorii speră ca, în cursul verii, în măsura în care va fi  posibil, să realizeze un eveniment offline sub forma unei expoziţii, care să reunească intervențiile, persoanele implicate și pe cei care îi urmăresc.

Ana Maria Pleșcan

Foto: Andu Dumitrescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...