loader
Foto

Galerie foto

Anchete, comedie, minţi agere în „Shakespeare şi Hathaway: detectivi particulari”

Urmărim seria în premieră la TVR 1, de luni până vineri, de la ora 18.00. Serialul poliţist cu accente de comedie, filmat chiar în oraşul unde s-a născut Shakespeare, este producţie BBC 2018. | VIDEO

 

Din 16 ianuarie, la TVR 1 facem echipă cu Frank şi Lu, doi simpatici agenţi privaţi, în serialul poliţist – comedie „Shakespeare şi Hathaway: detectivi particulari”.

(w882)

Frank Hathaway, fost inspector de poliţie devenit detectiv particular, o întâlneşte pe coafeza Luella Shakespeare în timpul unei anchete în care Luella e bănuită că l-ar fi ucis pe fostul ei logodnic. După ce i se dovedeşte nevinovăţia, coafeza cu nume faimos şi cu minte ageră îl convinge pe morocănosul Frank s-o ia parteneră la mica lui agenţie, pe care o salvează astfel de la faliment.

(w882)

Diferiţi ca ziua şi noaptea, cei doi formează o echipă imbatabilă în confruntarea cu criminalii misterioşi! Terenul lor de acţiune este chiar Stratford-upon-Avon, oraşul de baştină al „marelui Will”, aşa că aluziile la celebrele piese shakespeariene sunt ingrediente de bază ale investigaţiilor.

(w882)

Numele personajelor principale ale serialului „Shakespeare şi Hathaway: detectivi particulari” fac referiri în mod evident la William Shakespeare şi la soția sa, Anne Hathaway. Numele ofițerului superior de poliție, „Marlowe”, duce cu gândul la Christopher Marlowe, dramaturg contemporan cu Shakespeare. Asistentul, „Sebastian”, își ia, cel mai probabil, numele de la personajul din „Twelfth Night”. Şi numele altor personaje cu apariţii episodice provin din viața și operele lui Shakespeare.

De asemenea, titlurile episoadelor serialului sunt citate din operele lui Shakespeare.

(w882)

În rolul morocănosului Frank îl regăsm pe actorul și prezentatorul de televiziune englez Mark Benton, cunoscut pentru roluri precum Eddie în Early Doors, Howard în Northern Lights și Martin Pond în Barbara.

La momentul filmărilor pentru serialul producţie BBC 2018, Mark Benton declara: „Este fantastic să filmezi în Stratford, unde sunt toate aceste clădiri frumoase și mi se pare destul de ciudat că nimeni nu a mai stabilit locul filmărilor pentru un serial aici”.

(w882)

La rândul său, Jo Joyner, actriţa care o interpretează pe Lu (Luella Shakespeare) s-a declarat încântată să lucreze în Stratford-upon-Avon, locul filmărilor fiind foarte aproape de casa ei: „Pot fi aici, în Stratford, în 20 de minute, venind de acasă; este minunat!”. „Unul dintre lucrurile care cred că va atrage la Shakespeare și Hathaway este că în serial există şi un dram de comedie! Personajele noastre nu sunt perfecte şi deşi, poate, serialul poate fi considerat ciudat, câştigă prin faptul că nu se ia prea în serios”, adaugă simpatica Jo.

(w882)

(w882)

Nu uitaţi, la ceas de seară, la TVR 1, avem întâlnire cu „Soţia perfectă”. Alicia Florrick, mamă devotată şi soţie de procuror general, îşi vede viaţa întoarsă pe dos când soţul ei, Peter, este condamnat la închisoare în urma unui uriaş scandal de corupţie şi hărţuire sexuală. Întreaga poveste - de la ora 23.00, de luni până vineri, la TVR 1.

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...