"A doua Românie": TVR Internațional la ceas aniversar

TVRi | Marţi, 24 Noiembrie 2020
Joi, 26 noiembrie, la ora 21.00, a fost difuzată o ediție specială a emisiunii "A doua Românie" despre primii 25 de ani din istoria TVR Internațional, primul post de televiziune din România destinat vorbitorilor de limba română din străinătate.
Corina Dobre

La 1 decembrie se împlinesc 25 de ani de când TVR Internațional transmite imaginea societății românești și este mesagerul culturii și tradițiilor noastre autentice, pe cinci continente.

(w640) Cristina L

Despre această poveste de un sfert de secol, concretizată într-o punte mediatică a românilor din toate colțurile lumi, despre evoluția postului, în paralel cu evoluția diasporei vorbește  Cristina Leorent, director TVR Internațional.

TVRi e despre oameni, despre cei ale căror povești le spunem, dar și despre cei care au contribuit la construcția acestei punți mediatice a românilor de pretutindeni.

(w640) Mihaela Cr

Mihaela Crăciun este de peste 20 de ani aproape de românii din afară granițelor  țării,  și pledează pentru drepturile acestora, săptămânal, la "Articolul VII".

(w640) catalin st

„Tot ce se întâmplă cu noi ca fiinţe ţine de cultură” transmite următorul invitat special al emisiunii, realizatorul uneia dintre cele mai longevive şi apreciate emisiuni culturale din România. "Garantat 100%" este difuzată și la TVR Internațional, iar Cătălin Ștefănescu spune, nu de puține ori, și poveștile unor oameni excepționali din afara granițelor țării.

(w640) Iuliana Ma

Una dintre vedetele Televiziunii Române care are o legătură specială cu publicul TVR Internațional, de 25 de ani, prin emisiunile pe care le-a realizat și le realizează  pentru, dar și despre românii de pretutindeni, este Iuliana Marciuc. În prezent ne arată în fiecare vineri  "Destinele ca-n filme" ale unor oameni excepționali, urmărite cu interes pe toate cele 5 continente, pe care emite postul.

(w640) Radu Tudor

TVR Internațional  înseamnă conexiunea cu România și prin știri echilibrate, credibile, care să prezinte realitatea aşa cum este ea, „pentru că fiecare român trebuie să ştie şi să aleagă ceea ce este cu adevărat important pentru el". Aceasta e convingerea colegului nostru Radu Andrei  Tudor, care prezintă principalul Telejurnal al Televiziunii Române, difuzat la TVRi în fiecare seară de luni până vineri de la ora 20, dar și de la 3 dimineață pentru telespectatorii de peste ocean.

(w640) Sandu Scob

Pentru că publicul TVR Internațional este format din români de pe ambele maluri ale Prutului, în oferta de programe a postului se regăsesc în mod firesc și emisiuni realizate de colegii de la TVR Moldova. Unul dintre programele care susţin promovarea a tot ce înseamnă românesc este "Matinalii"Sandu Scobioala este unul dintre prezentatorii emisiunii și dezvăluie cum este munca într-o echipă energică şi entuziastă, ce realizează zilnic un produs dedicat tuturor românilor, oriunde s-ar afla.

(w640) Fuego

Paul Surugiu- Fuego nu este doar prezentatorul uneia dintre emisiunile îndrăgite de publicul Televiziunii Române, ci este și, așa cum mărturisește, “de vocație artist”. Unul dintre cei mai populari artiști ai României, interpret de muzică romantică, actor, poet și pictor, de peste 2 ani prezentator al emisiunii "Drag de România mea", difuzată în fiecare weekend la TVR Internațional (sâmbătă, la ora 10.00 și la 21.00 și duminică noaptea, la ora 1.00) povestește despre relația specială pe care o are cu românii din afara granițelor.

***

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Producător: Liliana Văduva

 

TVR +
Canalul TVR YouTube