loader
Foto

Galerie foto

La TVR1, serialul „Deadwood” premiat cu 8 Emmy şi un Glob de Aur

Povestea western-ului este plasată în 1876, după bătălia de la Little Bighorn şi înfrângerea americanilor de triburile indiene. Tabăra de la Deadwood, orăşel improvizat, atrage numeroase personaje dornice de îmbogăţire. | VIDEO

 

Din 21 ianuarie, fanii filmelor western se vor bucura să urmărească la TVR 1, sâmbăta și duminica, de la ora 23, una dintre cele mai apreciate producţii de televiziune ale tuturor timpurilor - „Deadwood” (DEADWOOD – SUA, 2004-2006), un serial de televiziune cu personaje bine conturate, întâmplări care reflectă adevăruri istorice, dar care conţine şi elemente de ficţiune substanţiale.

​Acţiunea serialului e plasată în anii 1870 în Deadwood, Dakota de Sud, înainte și după anexarea zonei de către statul Dakota și prezintă evoluţia Deadwood de la o aşezare rudimentară la oraș.

(w882)

(w882)

În 1876, la scurt timp după bătălia de la Little Bighorn şi înfrângerea armatei americane de către triburile indiene, tabăra de la Deadwood, transformată în orăşel improvizat, atrage o pleiadă de personaje dornice de îmbogăţire: foşti soldaţi, întreprinzători, nelegiuiţi, pistolari, prostituate şi muncitori străini. Printre nou-veniţi se numără fostul şerif Seth Bullock, care-şi deschide o fierărie, legendarul pistolar şi căutător de aur Wild Bill Hickok şi intrigantul Al Swearenger, proprietar de cârciumă şi bordel. Aşezat pe teritoriul cesionat cândva indienilor, acum „teritoriu al nimănui”, violent şi necivilizat, Deadwood devine în scurt timp centrul unor lupte tensionate pentru bani şi putere, în care binele şi dreptatea rareori câştigă.

(w882)

(w882)

Serialul „Deadwood” a fost creat, produs și scris de David Milch şi se bazează pe o distribuție bogată, în frunte cu americanul Timothy Olyphant, în rolul şerifului Seth Bullock și cu englezul Ian McShane, care îi dă viaţă lui Al Swearengen, proprietar de cârciumă şi bordel. Multe alte figuri istorice apar ca personaje în acest serial, inclusiv George Crook, ofiţerul de carieră al Armatei Americane, justiţiarul Wyatt Earp, E. B. Farnum, primul care a deţinut un magazin în Deadwood şi care, apoi a devenit şi primar al oraşului, omul de afaceri şi politicianul George Hearst, eroul popular al Wild West-ului american - Wild Bill Hickok, celebra pistolară şi storyteller Calamity Jane, dar şi Sol Star, A. W. Merrick, Jack McCall și Charlie Utter.

(w882)

(w882)

(w882)

Pentru reconstituirea atmosferei şi o cât mai mare naturaleţe şi pentru a aduce în faţa publicului personaje credibile, producătorul şi scenaristul David Milch a apelat la jurnale și ziare păstrate de locuitorii din Deadwood din anii 1870.

(w882)

Aplaudat de public, serialul „Deadwood” a fost recompensat şi cu numeroase şi importante premii, dintre care: Premiul Globul de Aur 2005 pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic (Ian McShane), dar şi 8 premii Emmy – inclusiv premiul Emmy 2004 pentru cea mai bună regie a unui serial TV.

(w882)

„Deadwood” (DEADWOOD – SUA, 2004-2006) se vede la TVR 1 sâmbăta şi duminica, de la ora 23.00. Din 21 ianuarie.

Cu: Ian McShane, Timothy Olyphant, Molly Parker, Brad Dourif

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet ...