loader
Foto

Galerie foto

Violoncelistul Andrei Ioniţă, la Nocturne de la TVR 1

Are 22 de ani. În 2015 a câştigat aurul la Concursul Internaţional „Ceaikovski" din Rusia, o „olimpiadă a muzicii”. Violoncelistul Andrei Ioniţă a fost invitat la Nocturne luni, 4 aprilie. Ediţia s-a difuzat de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marina Constantinescu ne propune în această seară o ediţie Nocturne impregnată de energia şi talentul tânărului violoncelist Andrei Ioniţă. Pentru că „muzica este arta care ajunge cel mai repede la suflet”, Andrei Ioniţă îşi poartă violoncelul datând din 1671 pe cele mai importante scene ale lumii, ducând cu el o temeinică educaţie românească. Îl cunoaştem mai bine luni, 4 aprilie, de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, într-o nouă ediţie Nocturne, realizată şi moderată de Marina Constantinescu.

(w882)

Andrei Ioniţă este absolvent al Şcolii de Muzică şi Arte Plastice Nr.1 „Iosif Sava" din Bucureşti, secţia Violoncel, şi al Colegiului Naţional „Sfântul Sava". A început să studieze pianul la vârsta de 5 ani, iar violoncelul, de la 9 ani. În prezent, este student la Universitatea de Arte din Berlin. Andrei Ioniţă este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale.

(w882)

Evenimentul cu adevărat important din viata tânărului de 22 de ani este câştigarea locului I şi a unei medalii de aur la Concursul International "Ceaikovski" din Rusia, în 2015. A fost pentru prima oară în istorie când un român câştigă „Competiţia", aşa cum o numeşte Andrei, un mega-concurs care se ţine o dată la patru ani, precum Olimpiadele. „A fost una dintre cele mai terifiante experienţe din viaţa mea!”, mărturiseşte Andrei, dar invitaţiile care au urmat sunt copleşitoare pentru orice muzician: New York, Londra, Moscova, Sankt Petersburg.

(w882)

„În ceea ce priveşte studiul la instrument, cel mai important lucru este capacitatea de a învăţa să te asculţi", crede Andrei. Cum s-a simţit în faţa publicului din Rusia, ce anume asigură succesul sau eşecul unei interpretări, aflăm luni seară la Nocturne de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, începând cu ora 23.30.

(w882)

Criticul de teatru Marina Constantinescu a început să facă televiziune în 2000, ca realizator al emisiunii Cabina de montaj, iar din 2001 povestea ei continuă cu Nocturne, emisiune difuzată de TVR 1.

Din toamna anului 2014, poveştile culturale depănate la Nocturne pot fi urmărite în fiecare luni noapte, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Nocturne este o reverenţă în faţa valorii, a verticalităţii morale şi profesionale, aşa cum o descrie şi Marina Constantinescu. „Nocturnele sunt poveşti cu şi despre oamenii din mine şi din jurul nostru. Sondez continuu pe terenul marilor valori, prea puţin cunoscute, pe de o parte, precum şi dialoghez cu mari personalităţi, prea bine cunoscute, pe care încercăm să le prezentăm, cu smerenie şi cu modestie, în imagini mai puţin bătătorite, cu stări mai puţin intuibile." Marina Constantinescu face echipă la Nocturne cu regizorul Aurel Badea şi producătorul Oana Cucuruzeanu.

Întreaga colecţie de emisiuni Nocturne poate fi vizionată online pe www.tvrplus.ro, iar cei interesaţi pot interacţiona cu echipa emisiunii pe pagina de Facebook - facebook.com/NocturneTVR.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...