loader
Foto

”Vineri seară în direct” cu Mircea Vintilă

Petreceți ”Vineri seară în direct”, pe TVR Internațional, de la ora 21:00! Kyrie Mendél vă așteaptă cu muzică, scenete, spectacole, vizite la muzee și concerte.

 

Se zvonise prin ziare

Că-n Irlanda e-ntr-un sat

Un bărbat grozav de tare.

Lordul John, prinzând de veste

Cine e și de-unde este,

Pleacă-n grabă ca să vadă

Dacă e adevărat.

Mircea Vintilă ne-a spus dacă e adevărat sau nu! O discografie impresionantă și numeroase premii obținute de-a lungul carierei. Dorian Ciubuc, cel mai important organizator de concerte rock de după ‘89, îl descrie ca fiind un veșnic visător cu o sensibilitate extraordinară, un trubadur în cel mai deplin sens al cuvântului. Unul dintre cei mai cunoscuți realizatori de emisiuni de divertisment din Televiziunea Română, Ioana Bogdan, spune că este mândră că a fost contemporană cu el.

(w882)

Apoi, ne-am oprit la Zagreb, Liverpool și Genova, iar în țară am mers la București, Sibiu și Cluj.

Din arhivă, astăzi, am șters praful de pe o casetă cu scenete în care o actriță iubită de noi toți ne readuce zâmbetul pe buze. Aneta Duduleanu, Coana Chirița, Isoscel... Trebuie să spun mai mult ? Tamara Buciuceanu Botez, căci despre ea este vorba, joacă alături de Marian Hudac și Mitică Popescu în sceneta “Nota 4 la istorie”, realizată în 1977 de Horia Șerbănescu.

Gândurile bune au venit împreună cu unul dintre cele mai frumoase cântece românești, cel puțin din punctul meu de vedere, dar sunt convins că o să vă placă și vouă! Este angajat ca regizor muzical la Radiodifuziunea Română și, mai târziu, devine membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Începând cu anii ’70, Bogardo compune aproape exclusiv pentru soția lui, Stela Enache. Noi am ascultat „Să nu uităm (să iubim trandafirii)”.

Pentru românii noștri plecați în Marea Britanie, Liverpool este locul în care veți găsi o sumedenie de lucruri care merită văzute. Sunt convins că știți de muzeul de la Liverpool, dar poate nu ați ajuns la expoziția celebrei trupe The Beatles. Colecția cuprinde nenumărate obiecte adunate de fani, dar și piese unice.

Dacă sunteți în acest weekend în Croația, puteți merge la un spectacol deosebit. “Ecourile timpului” e numele concertului cu dansuri tradiționale care poate fi văzut pe 12 și pe 13 noiembrie la Teatrul Național din Zagreb. Vă veți bucura de unele dintre cele mai cunoscute coregrafii din repertoriul bogat al ansamblului LADO.

Pasionații de operă care locuiesc la Genova pot vedea în perioada 25 noiembrie - 4 decembrie 2022 “Cenerentola” de Rossini la Teatro Carlo Felice. Spectacolul are mult umor, un comic de situație creat de personaje amuzante, bine conturate.

Totul e bine când se termină cu bine! Și cum se poate termina mai bine decât cu un cântec al invitatului nostru? Mircea Vintilă ne-a cântat “Musette”.

Nu uitați să ne trimiteți dedicațiile voastre pe adresa de e-mail vinerisearaindirect@gmail.com, iar noi ne vom asigura că le veți vedea pe ecran săptămâna viitoare!

Kyrie Mendél

(w882)

***

Redifuzările, programate inclusiv pentru SUA şi Australia sunt următoarele:

Sâmbătă, 22 octombrie – 4:00

Duminică, 23 octombrie – 15:00

Luni, 24 octombrie – 2:00 şi 12:00

***

Prezentator: Kyrie Mendél

Realizatori: Bogdan Stănescu şi Kyrie Mendél

Producător: Bogdan Stănescu

***

„Vineri seară în direct” are 60 de minute şi este difuzată de la ora 21.00, ora României, la TVR Internaţional, pe platforma tvrplus.ro şi pe pagina de Facebook .

FILM.TVR.RO

Logo

 
Eurovision 2024: Au început repetițiile tehnice la Malmö

La Malmö Arena din Malmö, Suedia, joi, 18 aprilie au început repetițiile tehnice pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.

Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...