loader
Foto

Victor Ţăruş şi Eugen Roibu vă prezintă „Festivalul ştiucilor din Delta Dunării”

La „Pescar hoinar”, duminică, 30 noiembrie,  (numai în această săptămână) de la ora 10.00, la TVR 2 şi online pe TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Numai în această săptămână, emisiunea “Pescar Hoinar” este difuzată de la ora 10.00, pe spaţiul său tradiţional fiind programată transmisiunea directă de sărbătorire a praznicului Sfântului Andrei, Ocrotitorul României.

Aşadar duminică, 30 noiembrie, telespectatorii sunt invitaţi la „Festivalul ştiucilor din Delta Dunării” – un eveniment aşteptat cu multă nerăbdare de toţi pescarii.

Ştiuca este răpitorul cel mai râvnit, perioada optimă pentru pescuitul la ştiucă fiind toamna târziu, când puietul se retrage la iernat şi brădişul a căzut pe fundul apei. Adevăratele capturi se fac în apele limpezi şi oxigenate, cu vegetaţie bogată în care ştiuca se camuflează pentru a ieşi brusc la atac. Şi pentru că Delta Dunării este paradisul în care poţi avea adevăratele capturi la ştiucă, în acest loc, toamna târziu, pescarii au parte de “Festivalul ştiucilor”.

Atunci când vremea este rea, ştiucile mature devin agresive şi, chiar dacă au plevuşcă din belşug, atacă decis nălucile pescarului, probabil doar pentru că acestea le încalcă teritoriul în care se pregătesc de „nuntă”... Uneori avem şansa de a trăi un adevărat festival al ştiucilor, acolo unde acestea încă mai există, în lupta lor cu pescarul experimentat şi onest.

La un asemenea regal pescăresc vă invită Victor Ţăruş şi Eugen Roibu duminică, 30 noiembrie, de la ora 10.00.

Victor Ţăruş este editor al revistei „Pescar modern”, cu apariţie neîntreruptă din 1990, dar şi autorul mai multor cărţi de pescuit sportiv. A realizat documentare, este organizator de concursuri de pescuit şi a câştigat mai multe titluri la competiţii interne şi internaţionale de casting, pescuit la muscă artificială şi pescuit cu năluci.

Eugen Roibu este autorul şi realizatorul programului „Pescar hoinar”, care este difuzat neîntrerupt din 2003 până în prezent, dar şi un desăvârşit povestitor al celor mai interesante partide de pescuit.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.