loader
Foto

Un doctor pentru dvs: Prevenţie, remedii, excelenţă

Cum să fim sau să redevenim sănătoşi ne spun specialiştii în direct, de luni până joi, de la ora 18:30, la TVRi şi online pe TVR+. Vă prezentăm sumarul şi invitaţii săptămânii 14 - 17 mai. Vineri 18 mai, ediţie In memoriam ing. ch. Stefan Manea , director general al companiei de produse naturiste Hofigal.

 

Luni, 14 mai 
CHIRURGIA RECONSTRUCTIVĂ

Invitat: acad. Dan Mircea Enescu, medic primar chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, președinte al Asociaţiei Chirurgilor Plastici din România, vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale

Malformațiile congenitale provoacă probleme dificile, unele dintre ele cu efecte grave asupra proceselor de alimentație și de dezvoltare a limbajului. Acestea pot fi corectate prin intervenție chirurgicală, imediat după naștere. Vorbim despre importanța chirurgiei plastice și reconstructive, cu rol esenţial atunci când sunt probleme de natură fizică: fie că sunt malformaţii congenitale, fie că sunt situații apărute în urma unui accident. În aceste cazuri, li se redă pacienţilor încrederea şi dorinţa de a trăi, se reface armonia făpturii umane şi se desființează, astfel, complexele de inferioritate datorate problemelor de natură fizică.

PREVENȚIA INSUFICIENȚEI CARDIACE 
Invitat: prof. dr. Mircea Cinteză, medic primar cardiologie și medicină internă, doctor în științe medicale, șeful Secției Cardiologie 1, Spitalul Universitar de Urgență București

Insuficiența cardiacă este una dintre bolile cele mai frecvente la nivelul populației. În țările europene, prevalența este estimată, actual, de la 2%, la persoanele tinere, până la 13%, mai ales la persoanele peste 65 de ani. Pacientul cu insuficienţă cardiacă oboseşte uşor, chiar şi la cele mai mici eforturi. Pentru că nu poate respira, noaptea nu se poate odihni. Boala îi afectează viaţa cotidiană, renunţă la anumite obiceiuri, chiar şi la serviciul pe care îl are, dacă acesta îl solicită fizic. Noile tehnici, invazive sau neinvazive, folosite în cardiologie, au permis un diagnostic etiologic mai sigur și precoce, însă cele mai bune criterii de diagnostic sunt semnele clinice. Cu toate progresele înregistrate, insuficiența cardiacă rămâne puțin cunoscută, gravitatea bolii persistă, iar incidența crește tot mai mult.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

(w882) Un doctor

Marți, 15 mai

BOLILE DIGESTIVE  
Invitat: prof.dr. Mircea Diculescu, şef Clinica Gastroenterologie şi Hepatologie, Institutul Clinic Fundeni

De cele mai multe ori, afecţiunile digestive apar ca urmare a stilului de viaţă pe care îl adoptăm. Prin urmare, este important să acordăm o atenţie sporită alimentelor pe care le consumăm, dar şi factorilor care slăbesc imunitatea organismului și favorizează apariţia bolilor. De Ziua Internațională a Familiei, discutăm despre bolile digestive, de la genetică până la obiceiuri culinare, și aflăm cum putem să avem grijă de sănătatea sistemului nostru digestiv. 

NEUROCHIRURGIA PEDIATRICĂ 
Invitat: dr. Fofana Ibrahim Sory, medic specialist neurochirurgie, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”M.S. Curie”

Problemele neurologice nu ocolesc vârstele mici și pot apărea încă din perioada intrauterină, cu efecte grave și profunde asupra dezvoltării organismului. Atunci când pacienţii sunt copii, îngrijorarea se mărește. Părintele este conştient că afecțiunile pot să-şi pună amprenta asupra întregii existenţe a micuţului, iar urmările sunt greu de cuantificat.

Moderator: Ana Maria Ghiur

Miercuri, 16 mai
AFECȚIUNILE PSIHOSOMATICE ALE PIELII 
Invitat: dr. Dorin Munteanu, medic primar dermatologie–alergologie, DermaVital

O mare parte dintre problemele care apar la nivelul pielii au cauze mult mai subtile decât cele pe care le cunoaștem. Bolile de piele, precum acneea, cuperoza, dermatitele, eczemele, apar nu numai din cauza dereglărilor fiziologice și endocrinologice, dar și din cauza celor psihologice: teama şi lipsa de încredere sunt câteva dintre stările psihice cu efect asupra pielii.

TRATAMENTE DERMATO-COSMETICE 
Invitat: Florica Munteanu, specialist în medicină integrativă, DermaVital

Se spune că la 20 de ani nu te gândești prea mult la menținerea frumuseții tenului. Excepție fac situațiile în care există probleme gastrointestinale, endocrine sau infecții la nivelul organismului. La 30 de ani, totul se schimbă. Ni se recomandă să începem să ne îngrijim pielea. Unii spun că revoluția frumuseții începe la 40 de ani. Sunt oare tehnicile avansate cele mai bune soluții pentru a ne menține frumusețea nealterată? Sunt suficiente optimismul și câteva trucuri simple, ușor de aplicat de către oricine? Aflăm răspunsurile în partea a doua a ediţiei noastre de miercuri, 16 mai.

Moderator: dr. Gabriel Pavel

Joi, 17 mai

DOCTOR PENTRU ROMÂNIA - Ediţie specială "Un doctor pentru dumneavoastră"

Invitați: acad. IOANEL SINESCU, directorul Centrului de Uro-Nefrologie și Transplant Renal, Institutul Clinic Fundeni, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", dr. FLORIN CHIRCULESCU, coordonatorul Secției Chirurgie Toracică, Spitalul Universitar de Urgență București, vicepreședintele Federației "Solidaritatea Sanitară", prof.dr. ADRIAN COTÂRLEȚ, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești, Bacău, precum și reprezentantul Ministerului Sănătății vorbesc deschis despre schimbările din sistemul de sănătate şi despre ce înseamnă să fii DOCTOR PENTRU ROMÂNIA - O campanie TVR Internațional.

Moderator: Ana Maria Ghiur

(w882)

 

Vineri, 18 mai

Ediţie In memoriam ing. ch. Stefan Manea, director general al companiei de produse naturiste Hofigal.

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalişti: Cristina Anton, Delia Logofătu şi Aziza Micu

Producător Monica Ancuţa

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Ştefan Manea este recunoscut în domeniul fabricării produselor naturale. Se spune că Dumnezeu a lăsat pe pământ 1.000 de boli, dar şi 1001 plante care să ajute la vindecarea noastră. Plantele, sub forma de ceaiuri, tincturi, comprimate, siropuri, pot fi aliaţii noştri în lupta cu agenţii patogeni ce pot cauza boli. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hofigal.eu, adresaţi întrebări pe e-mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie, sau accesaţi pagina de Facebook.   Număr de contact: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook:https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

Mulțumim GALLA COLLECTION pentru ținutele doctorului Gabriel Pavel, moderatorul emisiunii. Mai mult, descoperiți pe Facebook: https://www.facebook.com/GallaCollectionShop/
Telefon:021.311.30.33.

Mulțumim DACIA 24 pentru ținutele Anei Maria Ghiur, moderatorul emisiunii. Mai mult aflaţi la numărul de telefon: 0755 096 942 şi pe pagina de Facebook:https://m.facebook.com/1stfloorDacia24/?ref=bookmarks.

Mulțumim doamnei  Laura Stănescu, consilier stil vestimentar, pentru sprijinul acordat în alegerea ținutelor. Stilul vestimentar reprezinta uneori singura posibilitate de a crea o prima impresie celorlalti.  Redescoperă stilul personal: http://laurastanescu.com; email: office@laurastanescu.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LauraStanescuPersonalShopper/.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...