loader
Foto

Galerie foto

Tora Vasilescu, la Politică şi delicateţuri. Încep noi sezoane ale emisiunilor TVR 1

Politică şi delicateţuri, COOLtura, Ora Regelui, Adevăruri despre trecut, Vreau să fiu sănătos, Exclusiv în România revin la TVR 1 cu sezoane noi din acest weekend. Cele mai importante noutăţi, mai jos:

 

Cooltura – cu Mirela Nagâţ, vineri, ora 18.00

(w882)

COOLtura, magazinul cultural care cuprinde şi interviuri cu cele mai relevante voci din lumea culturală românească, vine cu un nou sezon la TVR 1 de vineri, 5 octombrie, ora 18.00. Mirela Nagâţ, moderatoarea emisiunii şi Anca Lăzărescu, producător, vor ţine pasul cu evenimentele (lansări de carte, premiere teatrale şi cinematografice, vernisaje, muzică) încercând să aducă în prim plan atât personaje foarte cunoscute şi îndrăgite, cât şi numele unor tineri artişti mai puţin cunoscuţi. Criteriile de selecţie sunt calitatea şi performanţa. În această toamnă, la COOLtura, „vom vorbi cu siguranţă despre evenimente precum Les Films de Cannes a Bucarest, Festivalul Naţional de Teatru sau Târgul de Carte Gaudeamus” (Anca Lăzărescu).  Pentru prima ediţie din grila de toamna, Cooltura ne propune, printre alte subiecte, un interviu cu doi mari şi iubiţi actori - Marcel Iureş şi Florin Piersic JR, despre spectacolul "Stage Dogs", care se joacă la Teatrul Act.

 

Vreau să fiu sănătos, cu Sonia Argint Ionescu – sâmbătă, ora 10.05

Sâmbătă dimineaţă, de la ora 10.00, Sonia Argint Ionescu e pregătită să aducă argumente imbatabile tuturor celor care spun hotărât Vreau să fiu sănătos! Şi în noul sezon, Sonia Argint Ionescu ne va ţine la curent cu informaţii medicale şi ne aduce sfaturi simple şi la obiect pentru creşterea calităţii vieţii.

(w500)

În ediţia din 6 octombrie, vom vedea un reportaj despre transplantul de organe, vom afla de la dr. Silva Pedrazas despre afecţiunile digestive care se acutizează toamna, iar de la dr. Rareş Nechifor, medic primar radiologie intervenţională, despre embolizarea fibroamelor uterine. Alte subiecte interesante ale ediţiei: aparate dentare pentru copii şi adulţi, anorexia, durerile de burtă, atacurile de panică, PRP sau terapia Vampir din estetică. Nu va lipsi nici îndrăgita rubrică Tips&Triks cu Sonia.

 

Seria documentară Adevăruri despre trecut, sâmbătă, ora 14.30

(w882)

Din 6 octombrie, seria documentară Adevăruri despre trecut continuă să ofere telespectatorilor subiecte şi mărturii cutremurătoare despre ceea ce a înseamnat istoria noastră recentă. Fără tuşe suprarealiste, fără erezii, fără nostalgii sterile şi renunţând la simţul caustic, vorbim pur şi simplu despre viaţa noastră în comunism.

„După atâţia ani de obidă mută şi de literatură omagială, după anii ce-au urmat acestora, în care s-a vorbit mult şi justificat doar despre temniţe şi deţinuţi politici, la Adevăruri despre trecut povestim, fără patimă, despre viaţa omului de rând în comunism”, precizează Raluca Rogojină, producătorul seriei documentare de la TVR 1.

Episoade despre ce însemna „Acasă” pentru Ceauşescu-Palatul din strada Primăverii, nr.50, ce se petrecea acolo, în spatele uşilor închise, atent supravegheate de către Securitate; despre consumul de alcool şi răcoritoare din perioada ceauşistă sunt câteva dintre subiectele noii serii Adevăruri despre trecut. Şi tot din emisiunea difuzată de TVR 1 sâmbăta, la ora 14.30, aflăm cine au fost olimpicii epocii de aur; despre viaţa de cuplu în mediul rural, în urmă cu 50 de ani, precum şi despre bucuria taberelor sau despre colindele din decembrie 1968.

 

Ora Regelui, sâmbătă, 6 cotombrie, ora 15.00

(w500)

La Ora Regelui continuă poveştile istoriei şi ale oamenilor de acum, cei care, cu pasiune, onoare, dăruire, încearcă să facă România centenară mai bună. În prima ediţie a noului sezon, telespectatorii TVR 1 vor călători într-una dintre cele mai frumoase şi mai îndepărtate ţări din Europa, Portugalia. Este locul pe care mai mulţi regi l-au ales pentru refugiu, în cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi ţara care are o puternică legătură cu Familia Regală a României. Bunicii lui Ferdinand Întregitorul au fost regi în Portugalia, aici s-a născut şi mama regelui României Mari, Prinţesa Antonia de Braganca, şi tot aici a murit primul fiu al lui Ferdinand, Carol al Doilea. Iată de ce solia regală dusă pe tărîmul lusitan de Principele Radu a fost primită cu multă căldură. Echipa TVR care a însoţit delegaţia oficială - realizatorul Camelia Csiki şi directorul de imagine Claudiu Petringenaru - s-a întors cu poveşti mai puţin cunoscute românilor şi pe care le vom afla la Ora Regelui, pe 6 octombrie, de la ora 15.00.

 

Exclusiv în România, cu Cristi Tabără, sâmbătă, ora 16.00

Noul sezon „Exclusiv în România” începe la TVR 1 pe 6 octombrie cu o ediţie spectaculoasă: aventuri off road, dar şi multiculturalism la „Borsec Ceaun Fest 2018”! Cristi Tabără şi echipa lui ne dau întâlnire la TVR 1 tot sâmbăta, dar mai devreme, de la 16.00.

(w882)

La Borsec, a avut loc prima ediţie „Borsec Ceaun Fest 2018”, de unde, telespectatorii TVR 1 vor vedea imagini la Exclusiv în România, chiar la debutul sezonului. Multe mâncăruri tradiţionale, ceaune de toate felurile, concerte şi proiecţii de filme. „A fost o atmosferă fantastică, aromele multiculinare se împletesc cu cele multiculturale, pentru că la Borsec au venit nu doar români şi maghiari, ci şi tătari, ceangăi, mocani, toate etniile României. A fost un bun prilej să ne întâlnim cu oameni faini precum Tibi Uşeriu, cel care a câştigat de 3 ori la rând ultramaratonul arctic, sau Avram Iancu, cel care a înotat Dunărea de la izvoare până la vărsare. Nu au lipsit nici alpinistul Zsolt Torok sau maestrul bucătar Sandor Pădurean supranumit regele ceaunelor din România, cel care găteşte cu Cristi Tabără o reţetă inventată special pentru noi: tocana de Borsec”, ne-a povestit Marin Găbudean, producătorul emisiunii Exclusiv în România.

 

Tora Vasilescu, în premieră la Politică şi delicateţuri. Mircea Dinescu ne dă întâlnire duminică, ora 15.30

Duminică, 7 octombrie, de la ora 15.30, la TVR 1, Mircea Dinescu încinge “racheta”, pune pe masă tulburelul, aduce legume proaspete din grădină şi pregăteşte o pulpă de viţel ca la carte pentru Tora Vasilescu.

(w882)

Politică şi delicateţuri debutează, în cel de-al zecelea sezon, cu o ediție filmată la Cetate, unde Mircea Dinescu găteşte şi pune ţara la cale împreună cu o mare doamnă a filmului românesc, Tora Vasilescu.

Şi pentru că vorbim de premiere și debuturi, în această ediţie sunt invitaţi să cânte, pentru prima dată la Politică şi delicateţuri Constantin Gaciu şi fiul său Cosmin, pe care Dinescu, juratul, i-a remarcat la Vedeta populară.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Documentarul „Păltinișul și Noica”, premieră absolută la TVR Cultural

Vineri, 29 martie, de la ora 20:30, TVR Cultural va difuza în premieră absolută filmul documentar „Păltinișul și Noica”, regizat de Mihai Miron, ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...