loader
Foto

Schi și gastronomie germană la Cârlibaba | VIDEO

Emisiunea „ Descriptio Moldaviae" din 25 martie ne-a invitat să găsim noi motive pentru a ne îndrăgosti de zonele din nordul țării, unde putem face turism.

 

Destinația din această ediție pregătită de TVR Iași este Cârlibaba, localitate de munte aşezată  pe Valea Bistriței Aurii, la hotarul dintre  Bucovina şi Maramureş.

Raluca Aftene face echipă la schiat si degustat cu trei  împătimiţi ai sporturilor de iarnă:

(w882) Carlibaba

Gheorghe Sologiuc - creator de conținut și unul dintre fondatorii platformei Bucovina, te iubesc, o pagină care vrea să te convingă  că nu există loc  mai frumos în ţara asta decât ţinutul fagilor.

Daniel van Soest -  la fel de îndrăgostit de Bucovina şi de munţii României. Cetăţean olandez, de profesie antropolog, Daniel locuieşte acum la Cârlibaba și este proprietarul unei pensiuni din zonă.

Gabi Bujor - fost sportiv de performanţă şi omul care a pus Cârlibaba pe harta turismului de iarnă, după ce a amenajat aici, în 2017, un domeniu schiabil.

După schi, recuperăm caloriile pierdute. Din meniu, delicatese din gastronomia germană gătite de Simona Cervenschi.

(w882) Carlibaba

***

Producător: Raluca Aftene

TVR Iași

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

„Înapoi la argument”: Dialogurile lui H.R. Patapievici cu Andrei Pleșu și Radu Paraschivescu (2007), redifuzate la TVR Cultural

Între 15 și 19 aprilie, TVR Cultural redifuzează dialogurile lui Horia Roman Patapievici cu Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, Dan Burlac, Radu ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...