loader
Foto

Portugalia – Elveția 6-1 (2-0), în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Ceea ce era considerat cel mai echilibrat duel din optimile de finală a fost doar un galop de sănătate pentru lusitani, care au beneficiat de revelaţia Goncalo Ramos (21 ani), autorul primei triple de la Cupa Mondială din Qatar.

 

Portugalia a început ofensiv, iar în min. 17, Goncalo Ramos, angajat în careu de Joao Felix, a şutat surprinzător de lângă Schaer, sus, la colţul scurt, lăsându-l fără replică pe portarul Sommer.

Echipa antrenată de Fernando Santos a continuat să atace, dar Sommer a fost la post la şuturile lui Otavio (22) şi Goncalo Ramos (22).

Elveția a avut prima sa oportunitate în min. 30, când Shaqiri a trimis bine din lovitură liberă de la 25 m, dar Diogo Costa a respins în corner.

În min. 32, Schaer a fost aproape să reia în propria poartă o centrare spre Ramos, dar a trimis în corner. La lovitura de colţ, executată de Bruno Fernandes, Pepe s-a înălţat impresionant la 6 metri şi a reluat în plasă.

Fundaşul de origine braziliană a devenit, la 39 ani şi 283 de zile, al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria Cupei Mondiale, fiind devansat doar de camerunezul Roger Milla, care înscria la 42 de ani, în 1994.

Fiecare formaţie a mai avut o şansă de gol până la pauză. Elveţienii au ratat prin Freuler (38), după o eroare a portarului Diogo Costa, dar Dalot a fost atent şi a respins din faţa porţii. Sommer a salvat un nou gol în faţa lui Goncalo Ramos (43).

În debutul reprizei secunde, Goncalo Ramos, atacantul Benficăi, a reuşit dubla, marcând la colţul scurt printre picioarele lui Sommer la mingea centrată de Dalot (51). La scurt timp, Portugalia s-a desprins la 4-0, Guerreiro (55) înscriind sub transversală, după o pasă de la Ramos.

Elveţia a înscris în min. 58, prin Akanji, care a reluat simplu în plasă după cornerul lui Shaqiri, Ramos deviind nefericit mingea.

Goncalo Ramos a completat hat-trick-ul în min. 67, când a fost lăsat singur cu portarul de Joao Felix.

Rafael Leao a închis tabela (90+2), după ce a scăpat liber pe partea stâng şi a marcat cu un şut cu boltă.

Cristiano Ronaldo, pedepsit de selecţionerul Fernando Santos, a fost introdus în cele din urmă în min. 74, spre deliciul tribunelor, dar nu a reuşit să îşi treacă numele pe lista marcatorilor. El a trimis mingea în plasă în min. 84, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Portugalia - Elveţia 6-1 (Goncalo Ramos 17, 51, 67, Pepe 33, Raphael Guerreiro 55, Rafael Leao 90+ / Akanji 58)

Al Daayen, Lusail Stadium, Optimi de finală, 83.720 spectatori

PORTUGALIA: Diogo Costa - Dalot, Pepe, Ruben Dias. Guerreiro - Bernardo Silva (Ruben Neves 81), Carvalho, Otavio (Vitinha 74) - Bruno Fernandes, Goncalo Ramos (Horta 74), Joao Felix (Cristiano Ronaldo 74). SELECȚIONER: Fernando Santos

ELVEȚIA: Sommer - Fernandes, Akanji, Schar (Comert 46), R. Rodriguez – Freuler (Zakaria 54), Xhaka - Shaqiri, Sow (Seferovic 54), Vargas (Okafor 66) – Embolo (Jashari 89). SELECȚIONER: Murat Yakin

Cartonașe galbene: Schar 43, Comert 59

Arbitri: César Arturo Ramos Palazuelos - Alberto Morín Méndez, Miguel Ángel Hernández Paredes (toți din Mexic) - Istvan Kovacs (România)

Sursă știre: Agerpres

Sursă foto: Getty Images

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...