loader
Foto

Partajul la divorț - Cine cu ce rămâne?

RECOMANDARI

Atunci când se despart, soţii pot să facă partajul. Cum se împart bunurile, care sunt regulile, opţiunile, costurile? În ediţia de joi, 7 septembrie, a emisiunii „Oamenii şi legea” a fost discutat pe larg acest subiect.  

 

Potrivit specialiştilor, în România durata medie a căsătoriilor care se finalizează prin divorţ este de aproximativ 9 ani. Dacă la începutul anilor `90 doar una din şase căsătorii se desfăcea în instanţă, la ora actuală una din patru căsătorii este anulată legal. Practic, de la 16% rata divorţurilor în 1990, la finalul lui 2020 am ajuns la 28,5 procente.

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost Elena BUSTEA, avocat.

(w882)

Partajul bunurilor comune în cazul regimului matrimonial al comunităţii legale se poate soluţiona şi prin mediere. Cum se desfăşoară procedura şi care sunt paşii de urmat pentru a obţine o hotărâre care să consfinţească înţelegerea părţilor? Care sunt avantajele partajului amiabil şi ce consecinţe produce cel judiciar? Împărţirea bunurilor poate fi făcut şi la notar? Detalii, pe TVR 1.

(w500)

Partajul poate avea loc atunci când soţii hotărăsc, nefiind obligatoriu să se desfăşoare la momentul divorţului. De ştiut este şi faptul că împărţirea bunurilor poate fi făcută şi în timpul căsătoriei, fără a schimba regimul matrimonial. De asemenea, bunurile obţinute înaintea căsătoriei nu se pot împărţi. Regula în cazul partajului este ca bunurile să se distribuie în mod egal, dar acest lucru nu se aplică în cazul în care unul dintre soţi face dovada că a contribuit mai mult.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

 

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIŞTI TV

• Raluca AMZĂR

• Delia APOSTOL-HANZELIK

• Rareş COTINGHIU

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

 
Cristina Neagu, decorată de către preşedintele interimar Ilie Bolojan

Jucătoarea de handbal Cristina Neagu a fost decorată, luni, cu Ordinul Național Serviciul Credincios în Grad de Cavaler de către preşedintele ...

Educația financiară, încă o provocare majoră în România

În România, educația financiară rămâne o provocare majoră, influențând direct stabilitatea economică a indivizilor și a societății în ansamblu.

Conservarea identității lipovenești: Poisul, arta și memoria colectivă | VIDEO

Comunitatea lipovenească, cu o istorie bogată și o identitate distinctă, păstrează cu sfințenie elemente tradiționale ce definesc portul și ...